?Въпроси всякакви за СО? 2020

• 213 598
  • 5 611
  •   1
Отговори
# 150
  • при късмета
Като се задава един и същ въпрос,не може да се получат различни отговори.Преди да се жените не се ли разбрахте по някои фундаментални въпроси,например дали създавата ново семейство,дали ти влизаш в неговото,или той в твоето? Опитай за начало да го водиш при майка си и баща си всяка втора неделя и започни да даваш нарорителите си същата сума,която е за неговата майка.Ако родителите ти нямат нужда,да ти ги събират парите.
Виж сега, на тъстовете не се полагат такива работи. Хрантутене, съобразяване, ходене при тях и обгрижване, по презумпция е за свекърите. Тяхното семейство е по-важно, съответно в него се влиза. От къде на къде тъстовете?
Това на шега разбира се, ако трябва да съм сериозна е хубаво да го приложи.
И аз смятам, че предварително трябва да си наясно с нагласата на партньора по основни въпроси, но тя каза, че е започнал да се държи така в последно време.
Към авторката: трябва да решиш първо този проблем, независимо по какъв начин, преди да имате деца. Ще стане по-зле

# 151
Аз не мога да изтърпя такъв мъж. Бившият ме караше също да ходим по някои празници винаги с техните, но по едно време взех да давам заден, защото това определено не е за всеки. И не е било в размерите , описани от Jane. Да не забравя да предупредя и дъщерите си какъв е кошмар. Освен това, ако някога имаш и минимален конфликт с мъжа си, срещу теб застава не само той, но и цялата му рода - бляк.

# 152
Защо си се оженила и стоиш с мъж, който хем нищо не пипва вкъщи, хем е закачен за полата на майка си? Хубаво прочети съседната тема за рождения ден на свекървата и ще видиш какво те очаква и теб, и децата ти, ако не се махнеш сега. При такива червени светофари, не мога да разбера защо се жените. При появата на деца, нещата стават в пъти по-зле.

# 153
Къде се жените, като не понасяте родата, и без да сте предупредили за това мъжете си. Или той ше омекне, ше се промени, в името на новото семейство? Как беше - мъж и куче - как ги свикнеш Simple Smile
 Да предупреждавам дъщерите си за каквото и да е, е по-скоро мечешка услуга (аз им две, моля, не ме обеинявайте в пристрастност). По- ми е интересно какъв пример дават на синовете си уважаемите дами.

# 154
Да, представи си с бебето, дали болно, дали здраво - задължително натоварени в колата и при мама всеки уикенд. Ако не отидете, вечни скандали. Отсега се разделяй с човека, иначе после ще има да се оплакваш постоянно. Твоят е съвсем зле, като си ти казва директно, че не се вписваш в семейството му. Аз не знам щом и дете нямате какво още стоиш там, не е ясно. Разделяй се овреме.

# 155
Бианке, на чужд гъз - нали знаеш. Ти кога се раздели? Като ти изневери, или щото родата - нали?

# 156
Е, изпълненията с родата не са били и на 1/100 от описаното тук Simple Smile И можех да се дистанцирам без трагедии.

Към момента и със сегашния ми акъл, мъже толкова свързани с майките си, силно ме притесняват. Казвам си просто искреното мнение. Не виждам отърване от родата и жената ако сега си мисли, че страда, ако роди, ще й се стъжни много повече.

# 157
  • при късмета
Има свекърви, които предварително не дават индикации за проблеми от такъв род. Чак като се ожени сина,  започват да му вменяват, че на майка си ще са длъжни до живот и вина, че я е оставил едва ли те та произвола на съдбата.
Иначе, ако винаги си е било така и някоя си мисли, че мъжа й ще се промени след брака или появата на деца, трябва да е много наивна. Меко казано

# 158
Е, изпълненията с родата не са били и на 1/100 от описаното тук Simple Smile И можех да се дистанцирам без трагедии.

Към момента и със сегашния ми акъл, мъже толкова свързани с майките си, силно ме притесняват. Казвам си просто искреното мнение. Не виждам отърване от родата и жената ако сега си мисли, че страда, ако роди, ще й се стъжни много повече.

Искреното ти мнение е по-скоро позиция, поради е факта, че не си близка със родителите си. Няма какво да очакваш от мъж с друго възпитание и ценности. Няма и какво да те притесняват такива, ако изборът ти е различен.

# 159
Дренка, аз съм близка с родителите си, живеем в един град, но ми се вижда абсурдно да ходя при тях всяка събота и неделя, както би било и за свекъри. Очевидно на авторката също никак не й е комфортно, а това само ще се задълбочава във времето, като родителите остаряват.

# 160
Не е виновна майка му, ако тоийй си е на мястото,  а не в нужда от мама и семейство.Не е  погледнал напред към жена и деца, несигурен  е в някаква област и се държи с две ръце в сигурното.Извън тях трябва сам да решава ,гради и се бори, а с тях прави каквото кажат и  е лесно.
И не смятам ,че  газени деца са нерешителни,дори точно те се отдръпват, воюват, правят напук на притискащи родители,съпротивляват се.

# 161
Ми то невинаги  е комфортно
 с възрастни родители, особено. Очевидно такива хора трябва да си избират сираци. Нелепо е да си мерите със своите мерки за чуждото.
И все пак, понеже често чувам и чета от жени за коректност и лоялност - казвайте си ги в началото тез работи. Докъде ви е границата на поносимост към мъжовата рода, как виждате общите срещи, празниците. Такива работи Simple Smile

Последна редакция: нд, 05 яну 2020, 19:06 от Дренка

# 162
Здравейте момичета, моля за съвет, защото аз съм прекалено напрегната, за да мисля. Мъжа ми има един приятел, който имам чувството, че не ме уважава ни най-малко. Когато правихме кръщене на първата годинка на малката той каза, че неговите родители ще присъстват на кръщенето само ЗАРАДИ МЪЖА МИ. Обидих се, защото ми прозвуча тъпо. Доста пъти този негов приятел ми е казвал, че не съм общителна и че не съм "народен човек". Но противно на това аз винаги, когато идва в къщи ги посрещам заедно с приятелката му с отворени ръце.Вече започвам много да се смущавам от този човек и казах на мъжа ми, но той защитава него и казва, че си въобразявам. Друго, което ми е много неприятно е, че когато е трябвало той да ме защити не го е правил, а е замълчавал. Винаги замълчава и предпочита някой да си говори вместо да покаже, че държи на мен и да ме защити. Аз от моя страна съм скачала на бой едва ли не заради него, за да му покажа, че той ми е най-важен, но вече виждам, че не е имало смисъл. Вие какво мислите?

# 163
  • sf
Че мъжът ти е смотан.
Като мой партньор бих очаквала мъжа до мен да ме защити, дори и да ме съм права.

# 164
Здравейте момичета, моля за съвет, защото аз съм прекалено напрегната, за да мисля. Мъжа ми има един приятел, който имам чувството, че не ме уважава ни най-малко. Когато правихме кръщене на първата годинка на малката той каза, че неговите родители ще присъстват на кръщенето само ЗАРАДИ МЪЖА МИ. Обидих се, защото ми прозвуча тъпо. Доста пъти този негов приятел ми е казвал, че не съм общителна и че не съм "народен човек". Но противно на това аз винаги, когато идва в къщи ги посрещам заедно с приятелката му с отворени ръце.Вече започвам много да се смущавам от този човек и казах на мъжа ми, но той защитава него и казва, че си въобразявам. Друго, което ми е много неприятно е, че когато е трябвало той да ме защити не го е правил, а е замълчавал. Винаги замълчава и предпочита някой да си говори вместо да покаже, че държи на мен и да ме защити. Аз от моя страна съм скачала на бой едва ли не заради него, за да му покажа, че той ми е най-важен, но вече виждам, че не е имало смисъл. Вие какво мислите?

Мъжът ти е смотан. Приятелят му е смотан, а ти също си такава, или се мислиш за такава, щом позволяваш подобно отношение.
Ако ми каже така за кръщенето го изхвърлям и няма да искам да ми стъпи в къщата. На мъжо бих се разфучала и бих му казала, че в моя дом влизат само близки хора. Хора, които ми говорят така нямат място.
А ти си мълчиш,че и  ги посрещаш, нямам думи.
Все едно да те ритат по задника и ти да се хилиш идиотски. Не разбирам.

Общи условия

Активация на акаунт