?Въпроси всякакви за СО? 2020

• 213 655
  • 5 611
  •   1
Отговори
# 5 355
С приятелят ми сме заедно от една година, но той е от друг град. За нова година ще си е там и ще празнува с компанията си. Проблемът ми е, че той знае, че аз ще съм сама и въпреки това не ме е поканил. Не е споменал нищо подобно. Чувствам се обидена, защото това е празник, на който е нормално да бъдеш с половинката си. Според вас права ли съм и как да постъпя?

Поговори с него. Според проблемът му е не е толкова в това да не те запознае с компянията си, а във фкта, че ако отидеш и ти в "неговия" град да празнувате, ще трябва да те запознава с родителите си, защото сигурно ще си спи в детската стая, а някак не върви да те покани при компанията да празнувате и да си търсиш хотел, където да преспиш след празнуването, или да хващаш пътя обратно. Според мен не е готов (все още) да те представи на родителите си.

Лятото бях в града му и се запознах с родителите му, макар и за кратко. Затова смятам, че не е това причината да не ме кани. Тогава се запознах също така с 1-2ма от неговата компания, но беше защото се засякохме случайно. Не живеем заедно официално, но аз прекарвам повече от времето си в неговата квартира, не се задържам много вкъщи. Като изключим тази случка, всичко друго смятам, че е наред. Отношението му и всичко, което прави за мен е на ниво. Това е причината в момента да съм учудена и обидена. Аз ако бях на негово място, ако трябваше щях да остана, само за да не е приятелката ми сама, пък за каненето да не говорим. Да, прави сте. Най-доброто решение е естествено да споделя с него как се чувствам, да видя неговата гледна точка. Просто не искам да изглеждам все едно се тикам, а и знам , че каквото и да ми каже, самият факт, че вобще се е наложило да се стигне до такъв разговор ще ме дразни много. Благодаря ви за съветите!

# 5 356
Ами, не живеете заедно дори, той явно не смята, че сте на такъв етап, че да прекараш празниците в родния му дом, Това, че си му видяла родителите за няколко минути, не значи, чеще е същото, като да се гледате 2 дни у тях. Лятото как се осъществи ходенето в града му? За колко време беше, имаше ли преспиване у тях? Нали не си представяш, че след новогодишната разпивка ще е в състояние да те праща до друг град? Ще иска да си легне на леглото, дето майка му го е постлала с чисти чаршафи, на следващия ден ще спи на обяд, няколко часа ще кисне по трапези и тох денят си отишъл.

По другия казус с анонимната. Наистина ли някой си мисли, че която и да е застрахователна компания ще изплати нещо, унищожено умишлено от мъжа, с когото живее, не може да изгони и няма някакви доказателства, че той е външен човек, няма ограничителни заповеди и пр., но пък има сумати свидетели, че този човек живее там?

# 5 357
Анонимна, разбирам, че не иска да изглежда, сякаш че само ти държиш да празнувате заедно, но то Е така - само ти го искаш. Така че според мен много зряло решение си взела просто да му кажеш как се чувстваш, да видиш какво ще каже и тогава да решаваш.

А на приятелката на битата жена мога само да кажа:
Мъж, който веднъж е ударил, ще удари пак. Няма никога да спре. Нека го напиша с по-големи букви, пък дано да е по-четливо: ТОЙ НЯМА НИКОГА, НИКОГА ДА СПРЕ. Нека тя да бяга, да се спасява и да остави всяка надежда за промяна, защото ако има, тя ще е, че може и да не остане жива след следващия побой. Няма да е последно.

И ще кажа още нещо, което се надявам да те достигне теб - именно теб, защото казваш, че си приятелка и че милееш за тази жена.
Когато има акт на насилие, винаги има три страни: Насилникът, Жертвата и Околните. Те са в специфичен троен танц и всички до един са отговорни за ситуацията. Насилникът, че насилва, жертвата, че търпи, а околните - че я окуражават да остане, че това ще мине, че е за последно - а то никога не е.

Ако тази жена умре, вината ще е на всички, които знаят и подкрепят косвено статуквото. Вината никога не е само на насилника.

# 5 358
Според моите представи никой влюбен мъж не прави така. Но ако сте на по 18 - 22, все пак още е приемливо може би. Simple Smile

# 5 359
Аз съм й приятелка, но освен със съвет, да я изслушам, да дам кураж и идеи какво да прави и евентуално пари трудно мога друго да помогна. Тя няма живи роднини. Нямам как да я приютя. Може би не е достатъчно от моя страна, но това е, което мога. Моето съмнение, че ще се махне пред нея не си позволявам да го изразявам, разбира се. Давала съм й телефони на организации, те я съветвали да я свържат с психолог. Аз знам, че искам да се измъкне и съм й казвала, че ще я убие някой ден така, говорили сме много. Други наши приятелки я отписаха вече, не се месят. Това е вече години. Той преди само я псуваше и наричаше с имена. Тя тогава с това се успокояваше, че не е посегнал, бил такъв, ядосвал се лесно. Но ето, че то едното явно води до другото. Тя вече не се й опитва да му търси оправдание.

Последна редакция: ср, 23 дек 2020, 19:00 от Анонимен

# 5 360

Лятото бях в града му и се запознах с родителите му, макар и за кратко. Затова смятам, че не е това причината да не ме кани. Тогава се запознах също така с 1-2ма от неговата компания, но беше защото се засякохме случайно. Не живеем заедно официално, но аз прекарвам повече от времето си в неговата квартира, не се задържам много вкъщи. Като изключим тази случка, всичко друго смятам, че е наред. Отношението му и всичко, което прави за мен е на ниво. Това е причината в момента да съм учудена и обидена. Аз ако бях на негово място, ако трябваше щях да остана, само за да не е приятелката ми сама, пък за каненето да не говорим. Да, прави сте. Най-доброто решение е естествено да споделя с него как се чувствам, да видя неговата гледна точка. Просто не искам да изглеждам все едно се тикам, а и знам , че каквото и да ми каже, самият факт, че вобще се е наложило да се стигне до такъв разговор ще ме дразни много. Благодаря ви за съветите!

По-добре сега да те дразни факта, че стигате до този разговор, отколкото след още сто години да чуеш "Ама то беше само секс". И не, няма да изглеждаш сякаш се тикаш, а като жена, която си изяснява в каква връзка е. Хората далечни познати канят по Нова Година на гости, за да не са сами, а той не иска да празнува с приятелката си...

# 5 361
Момичета, страшно много ви благодаря за съветите! Още тази вечер ще поговоря с него. Хем ще ми олекне да си кажа, хем ще разбера дали тази връзка има бъдеще.

# 5 362
Може и среща с друга жена да планира и да му е неудобно и ти да си там.

# 5 363
Абе и на мен ми мина нещо такова през ума.
Да стои с теб, вместо да иде да види семейството си по празниците, не е много ок спрямо родителите. Но беше добре да те покани.
Може ли те (родителите) да не те харесват?
Абе и аз бих питала. Внимателно. Без да настоявам.

# 5 364
  • София
Момичета, страшно много ви благодаря за съветите! Още тази вечер ще поговоря с него. Хем ще ми олекне да си кажа, хем ще разбера дали тази връзка има бъдеще.
На колко години сте и двамата?

# 5 365
  • София
Познанството с родителите не означава, че те са ок с това чуждо момиче да спи със сина им в дома им. Особено по празниците, когато може да им гостуват и други близки. А младите официално дори не живеят заедно.
И аз познавам гаджетата на големите ми дъщери, но не съм готова да преспиват с тях в съседната стая. Даже при нас вече е в съседния апартамент, а в другите 2 съседни са родителите ми и семейството на сестра ми. Гостуват им през деня, ходят заедно на купони, на почивки, наясно съм, че са интимни, но не остават да преспиват през нощта. Когато се решат на следващия стъпки, за което са още млади, ще дадем рамо да заживеят самостоятелно. Тогава нека спят в съседната стая.

# 5 366
А какво го бърка(освен пари) да спи с нея на хотел, ако не може у тях, все пак там командват други.Така или иначе се плаща стая, не легло вече.

# 5 367
"Дойде да се видим за три дена и... на хотел? Ти дом нямаш ли си? Какво ще кажат хората?" Stuck Out Tongue Winking Eye

# 5 368
  • София
Представям си ако иде реч за малък град, където всички се познават и всеки 4-ти ти е братовчед. Момъкът на хотел и гостува у техните. Тогава може и хич да не се стигне до сродяване, а направо да му заявят да избира тях или момата.
Понеже имам братовчеди в малък град, за тях е срам да не спим в дома им при гостуване. Добре, че обикновено ходим с не повече от 2 деца, че тогава пък мен ме е срам, че им объркваме домакинството, но те държат поне веднъж в годината да им гостуваме за няколко дни за техен голям семеен празник, че няма как да се видим по друго време.

# 5 369
  • Sofia
Е, не е толкова странно. И ние, с мъжа ми, сега ще ходим при роднини, но ... на хотел. Има място в къщата им, просто аз не се чувствам комфортно да спя в чужди домове. Wink

Никъде не е упоменато, че участниците в казуса са бледи юноши...

Общи условия

Активация на акаунт