Енгин Акюрек в "Дъщерята на посланика". Нови и стари проекти – Тема 390

• 49 895
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
Добро утро, момичета.
Изгледах серията и първоначалните ми впечатление се потвърдиха. Това означава, че актьорите много добре си изпълняват ролите, щом ги разбирам само по картинки.
Двете етърви много добре се хапят, но лошото е, че Елван има слабо място и я атакуват точно там. Жал ми е за нея, не го заслужава. Надявам се в един момент да й писне и да каже на Санджар какво се случва. Макар, че е права - клюкарки дал Бог и ще се коментира срещата Наре - Менекше. Не искам да си представям реакцията на Санджар, когато разбере, че майка му е в комбина с Менекше и въртят номерА зад гърба му.
Посланикът просто не заслужава вниманието ми - жалко човече. Само не разбрах, когато пропиля парите, кого визира с "Край с мен. Вече няма да се спре.", може би Акън, който му устрои капана и постигна своето - "Трябва да вземеш не само дъщеря си, Санджар, но и дядо й". Не мисля, че Наре ще склони да е с него, каквито и гадории да сътвори.
Менекше много добре манипулира севкърва си, искала да бъде жена като нея. Да, ама не. Такава дребна душица. Как може да си помисли, че детето като изгони баща си от стаята, той ще се втурне при нея? Ама толкова й е акълът. С този тормоз над детето ми идва малко вповече. Ще берем ядове с нея, докато Санджар не я усети що за гад е.
Много мила картинка бяха братята и сестрата на един креват сега и като деца.
Гедиз си играе с огъня, но да видим до къде ще го докара. Надявам се все пак да остане добър приятел и на Наре, и на Санджар. Засега обаче действа подмолно. Знае за раните и на двамата и сипва сол с шепи. Когато превърза пръстите на Наре й каза "Заедно дойдохме в родината с дъщеря ни, а Санджар отиде при Менекше". На Санджар непрекъснато му набива канчето, че е женен "Ние питаме ли те какво си правил цяла вечер?" и то пред Наре. Санджар му изля душата и болката си, а той веднага му заби ножа - "Тя също те е погребала. Изкопала е гроб". Опита се да приравни спането си пред вратата с това на Санджар, когато Мелек му каза "И татко спа пред вратата ми". Но единият е баща, а ти си само приятел. От репликата му "Трудно се наранявам", когато говореше със сестра си за "Наре на Санджар", оставам с впечатлението, че  е имал мимолетни връзки, на които не е отдавал значение. Но сестра му много добре му каза "Това, което при теб е любов, при тях е легенда". Понякога прави и добрини за Наре - каза й за любовта на Санджар към нея, какво знае и не знае Санджар за годините на раздяла. Прав е, когато й каза "Нищо не си направила, не си се опитала да го накараш да ти повярва". Отговорът й "Любовта не е ли да вярваш без подозрения и въпроси?" за Санджар е било така до онази нощ. Хайде да го видим Гедиз дали ще бъде "висок, устойчив като планина, държащ на думата си. Такъв човек, с който можеш да пуснеш корени, да станеш дърво". Трябва да си сляп, за да не видиш с каква любов Наре разказва за Санджар. И накрая защо му трябваше на Гедиз пред всички да крещи, че Наре е била изнасилена?
Наре на два пъти хвана Гедиз в крачка - излъга, че Санджар знае, когато бяха в хотела за работата. Гедиз се ядоса, когато тя го попита за забогатяването и отклони темата.

Да, сега е наранена и май започна да вярва на неправилните хора. Изрича тежки думи, но се надявам, че ще го преодолее. Много добре поставя на място Менекше. Тя е силна и горда жена.
Санджар остана сам с брат си и сестра си. Единствената му радост е времето, прекарано с Мелек. Толкова е объркан от всичко, което му се случва, че неволно изпуснатата реплика в яда си за купуването на дъщеря си, за което "съжали като куче", го отдалечи и от Мелек. Ще се измъчи с болката и страха си, но мисля, че ще се справи. Само се притеснявам, че в мига, в който надживее всичко това и повярва на Наре, ще спази обещанието си сам да се убие.
Мелек е фантастично дете. Не знам до кога ще й издържи психиката от тормоза на Менекше и опитите на Халисе да злослови против майка й. Дано някой успее да я предразположи и да си разкаже за всичко това или пък да се изпусне по някакъв начин, както за малко не се случи пред Наре.
Случката с насилието ще я коментирам отделно.
Пак се олях, моля да ме извините.

# 541
  • Пловдив

Даааа - един от сладките, разтоварващи моменти.
Менекше и Елван останаха сами в стаите си... Менекше трябва да свиква - така ще е май, ще чака и няма да дочака. Дано де.
Ама и Елван се хваща на Менекшето - тръгнала с пръстена при Яхя...

И по чайче.

# 542
Здравейте, огромно Благодаря за превода.
Аз също смятам,че ПБН е имало,а и Санджар се жалваше на Гедиз,че е "сгрешил с Менекше".
В мига в който Санджар разбере,че Наре казва истината той ще намрази себе си ,не виждам как ще си прости ,че е изгонил позорно любимата си.
Относно Гедиз,не мисля че сбиха били добра двойка с Наре-единият е жевял живот на лекомислено  момче,обгрижвано и почти без никакви сътресения,докато  на нея живота и е бил всичко друго,но не и безгрижен,израснала без майка,с баща който обича хазарта и парите повече от нея ,а за "брат " и да не говорим.

# 543
Строго съдите Гедиз според мен. Санджар си изля душата пред него и Гедиз му даде дума, но без да знае историята. След разказа на Наре, не мислите ли че болката на Санджар и мъката му изглеждат някак повърхностни? За мен Гедиз чу истината и претегли страданието и на двамата- везната се наклони и от Санджар и Наре, тя е тази която заслужава подкрепа и нов живот. Санджар страда, но от собствените си решения и грешки, от ревност и от съмнения. Страданието на Наре е на съвсем друго ниво. Мисля си, че Гедиз няма да е камъка помежду им. Напротив. Той ще помогне на Наре да остане до дъщеря си, но ще помогне и на Санджер да прозре отвъд гнева си. Може и да е влюбен, но не мисля че ще предаде братството им като се опита да бъде с Наре. Ще е само приятел и за двамата. А колкото до Санджар, ами хубаво е от време на време някой да му припомня,че има жена. В някои моменти така насериозно се взима и така говори с Наре, всякаш има някакви права над нея. На два стана не може да тъче Санджар Ефе.

# 544

„Не е важно с какви форми си служи едно изкуство, а какви духовни ценности въплъщават тези форми.“
Гео Милев, български поет и публицист

# 545
  • Пловдив

Прекрасен колаж от Роксани, както винаги.

Към момента разбрахме някои основни неща от живота на Наре с ретроспекциите. За Санджар май не е дошло още време. Вероятно чакат да събере достатъчно негативи и хайде, ще ни разкрият и за него неща от миналото. Това за богатството и т.н. Живял е почти в недоимък и всички в конака сега са в охолство благодарение на него. Помним, Санджар обеща на Наре, някой ден да купи конака и коня Гедже, и го е направил. Май богатството на кмета е преляло към Ефеоглу, но как се е случило не знаем.

Когато Санджар каза на Гедиз: Партньорството свърши! И братството, и приятелството! Отсега нататък нито ти на моето погребение, нито аз на твоето!, Гедиз замръзна със стресната физиономия. Кое го стресна така? Раздялата с приятел-брат, какво го чака след края на партьорството, признанието за чувствата му към Наре, това че всички разбраха за изнасилването??? Голяма простотия направи Гедиз - устата му говори преди да мисли.

На Санджар пък, думите с ченгел не могат да се извадят. Предпочита да мълчи и да страда сам. Упреквам го за: Не съм толкова цивилизован човек, дъще на посланика. Не мога да виждам дъщеря си само през уикендите. Не съм я купил от дядо й за това. В яда си, че не може да контролира Наре, каза тежки думи. Кой от нас, в състояние на афект не е казвал думи, за които е съжалявал? (Уикипедия: Афектът е изключително силно, внезапно настъпващо, но бурно протичащо краткотрайно чувство, предизвикано от определени причини. С други думи, това е емоционален взрив.)

Та, има толкова неща да разберем - бавно и славно.
А коментарите ни ще са разхвърляни - когато и за каквото се сетим.

Ааааа, а в трея към еп.5 Гедиз тотално ми падна в очите, когато каза на Наре: Ако искаш, можеш да напуснеш. Или пък остани с мен и ми помогни, когато не мога да се справя. Решението е твое. В представите на Наре, мъж, като планина не може да бъде. Търси помощ от жена, в която той е "влюбен", а тя в него дали е???...

Да видим утре, къде ще ни хвърли трейлър 2.

# 546
Привет и от мен Heart

Много тежка съдба има Наре- само зависим от хазарта  баща и мъж до тях, който се възползва от това да доминира в живота им.
 В своето обкръжение тя няма на кого да разчита, на кого да се оплаче, няма кой да я посъветва, няма подкрепа от никого... Санджар беше всичко за нея- на него тя споделяше чувствата си, мечтите си, в него виждаше своето бъдеще. В един миг тя остана без любим, без опора, без бъдеще и се озова на дъното на пропастта...
И оцеля благодарение на ЛЮБОВТА! Новият живот в нея и даде смисъл да живее, да съществува, да се бори!
Санджар е облагодетелстван със семейство, с приятел побратим, които са съпричастни с болката му. Не че по - малко го боли, но има хора около него... Той е израстнал с традициите и мирогледа на родния край и семейството, затова целомъдрието надделя над доверието към Наре. Но любовта е жива в сърцето му. И тук вече професионанализма и таланта на Енгин са преплетени в погледа му- да, той крещи, ръкомаха , блъска и рита, обижда... но очите на Санджар говорят, в погледа му има много гняв, обида, болка и любов, въпроси, нежност и състрадание/ с много нежност и любов попита Наре, какво е станало с ръцете и/... Много е объркан.  Но такъв е характерът му- ако се успокои и изслуша Наре, може би ще я разбере... но тогава ще свърши сериала, рано е  Simple Smile

Много сложен образ изгражда Енгин, адмирации!

Какъв приятел е Гедиз? Да, в самолета се влюби в една красива млада жена и това е. Не е толкова фатално да отхвърли мимолетните си чувства, след като разбра коя е! Не я познава, не е общувал с нея за да я обича силно и безвъзвратно. Ако беше истински приятел, щеше да посъветва Санджар да излуша Наре, каква е нейтата история и тогава да я съди...

Според мен, не е имало ПБН. Да, Сандажар може би е искал да изпълни задълженията си,  но в един момент  виждайки, че пред него не е любимата жена/ или спомняйки си своята злополучна ПБН с Наре/ се е травматизирал и е обърнал гръб на Менекшето.
 В сериала изобилстват интересни образи, за които можем да дискутираме, но поста ми стана дълъг, моля за извинение.

Последна редакция: чт, 16 яну 2020, 13:47 от Lilims

# 547

Момичета 💕
Много ми е приятно когато в темата имаме нови момичета 💕, хубави позитивни постове, много и разнообразни  мнения.
Аз пак съм от телефона и ми е трудно да поздравя всички, които сте дошли в темата за да си споделяме за сериала.
Определено интересен и предизвикващ  бурни реакции.
Има за какво и за кого да се обсъжда.

Направи ми впечатление колко влиятелно е семейството на Ефеоглу  - едно телефонно обаждане и край с  наемането  на работа или едно влизане в магазин и да го затворят само за теб...  Обаче, Санджар ако разбере как е протекло пазаруването  на женската част от фамилията / както той самият мрази да го смятат за "big boss"/ дали няма да посвие разходите на мама и компания, дето не изкарват и една стотинка пари.
Откъде са им наистина парите...

# 548
  • Пловдив

Ох, и в живота е такъв Енгин. Не търпи вратовръзки и ръкавите запретнати.

Привет и от мен.

Много сложен образ изгражда Енгин, адмирации!

Благодаря ти Лили за хубавия пост, а за извадката от мен -  newsm10 .
Пожелавам успех утре и на вашия сериал.

# 549
Цитат
Пожелавам успех утре и на вашия сериал.

Благодаря Hug

# 550
  • Пловдив

https://twitter.com/EnginGeoFans/status/1217788559324782592

Момичета, в този линк, можем да видим как е заснета сцената с боя.

# 551
  • София

[На Санджар пък, думите с ченгел не могат да се извадят. Предпочита да мълчи и да страда сам. Упреквам го за: Не съм толкова цивилизован човек, дъще на посланика. Не мога да виждам дъщеря си само през уикендите. Не съм я купил от дядо й за това. В яда си, че не може да контролира Наре, каза тежки думи. Кой от нас, в състояние на афект не е казвал думи, за които е съжалявал? (Уикипедия: Афектът е изключително силно, внезапно настъпващо, но бурно протичащо краткотрайно чувство, предизвикано от определени причини. С други думи, това е емоционален взрив.)
Ааааа, а в трея към еп.5 Гедиз тотално ми падна в очите, когато каза на Наре: Ако искаш, можеш да напуснеш. Или пък остани с мен и ми помогни, когато не мога да се справя. Решението е твое. В представите на Наре, мъж, като планина не може да бъде. Търси помощ от жена, в която той е "влюбен", а тя в него дали е???...

Думите с ченгел ли му вадят на Санджар? Я колко е добре си говори когато трябва да обижда, да унижава и да гони Наре! Ясно, високо и отчетливо. И преди, и сега - след 8-9-10 години.
А за думи казани под въздействие на афект, да ме прощаваш. Значи той страдал, само той. И понеже бил афектиран, може да си говори каквото и да е, обаче виждате ли, Гедиз първо говорел пък после мислел.
Да кажа и за фрага, че Гедиз не търси помощ, а дава възможност на Наре да избере. Така правят хората, които обичат - не си налагат мнението непременно и на всяка цена. И не нараняват "от любов" околните до смърт.

Прочетох и мнение по-горе, че Гедиз бил забил нож в гърба на Санджар. Защо да е забил нож? Гедиз вече три пъти му казва на Санджар, че не е прав. Каза му и какво се е случило с Наре. Опита се да накара слепеца да прогледне, обаче за ината на Санджар всеки друг е виновен, не и той. За това пък, че Гедиз бил подмолен и дума не може да става. Подмолен е човек, който действа зад гърба, тайно, служейки си дори с неистини. А тук Гедиз се изправи и в очите на Санджар каза, че е влюбен.

Марианка, и в трейлъра накрая се казва друго, но ще го оставим за следващата серия Simple Smile
Освен това никой не твърди, че Наре е влюбена в Гедиз Stuck Out Tongue

Сега питам всяка от вас, които осъждате Наре, вие бихте ли потърсили мъж, който ви е изгонил по същия начин?

ПП. Не ми се сърди, знаеш че много харесвам Енгин, но не мога да оправдая героя му и да направя друг прочит само затова Simple Smile

Последна редакция: чт, 16 яну 2020, 16:36 от Alexia_

# 552
  • София
Сега вече здравейте, момичета!
Надявам се да ме извините за директното нахлуване в темата ви.
Реших да чета отзад напред, но не ми се получи едва след това да се включа с коментар,
та затова... и аз като героите от сериала, които първо си казват Simple Smile

# 553
  • Пловдив

Алексия, ама въобще не съм съгласна с поста ти.
Каквото чувствам, това пиша. Не искам да те убеждавам в моите размисли и виждания.
Всеки си има право на мнение. Мисля, че не си разбрала написаното от мен.

Край на старата версия на форума. Има много ограничения. Не може например да се качват гифове, такива, каквито качвах до момента. Може, но много кратки. И още много ограничения... Трябва да се свиква.

# 554

Ефе коленичи само в танца на Зейбек???
Както виждате, той е на колене и пред дъщеря си...

Цитат
Сега питам всяка от вас, които осъждате Наре, вие бихте ли потърсили мъж, който ви е изгонил по същия начин?
Бих му казала преди "сватбата", защото щях да забележа, че той не иска дори да ме целуне, преди ЧК.
Flowers Bouquet Щом има консумация на връзката,  истината излиза и излезе.
Друго щеше да бъде/не в този сериал/, ако го имаше споделянето.Ами то е ясно, че Санджар, с този характер, щеше да стане убиец, повярвал или не повярвял....

Последна редакция: чт, 16 яну 2020, 17:23 от harmonia_dd

Общи условия

Активация на акаунт