Лидл 135 - Свежо януарско начало на новото 20 ;)

• 122 825
  • 2 175
  •   1
Отговори
# 1 830
Тези са твърди, но на места е меко, там където е изгнило. В понеделник не бяха така.

# 1 831
  • Sofia
Тези са твърди, но на места е меко, там където е изгнило. В понеделник не бяха така.
Изгнилото е и от пипане за проверка. Щото някои така проверяват, все едно след тях и потоп...
Авокадото с грапавата кавяво/лилава кора, все е твърдо (заради кората), дори да е съвсем готово, те са по-хубав сорт.
Зелените с гладката кора са съвсем друга работа.
Изобщо авокадото се проверява с лек натиск горе  при пъпчпицата.

# 1 832
Изгнилото е и от пипане за проверка. Щото някои така проверяват, все едно след тях и потоп...
Авокадото с грапавата кавяво/лилава кора, все е твърдо (заради кората), дори да е съвсем готово, те са по-хубав сорт.
Зелените с гладката кора са съвсем друга работа.
Изобщо авокадото се проверява с лек натиск горе  при пъпчпицата.
Точно така. И аз не разбирам защо хората ги стискат. Ако от към дръжката е покафеняло значи скоро ще е готово. Ама, то е като с розовите понички там...

Идвам да се оплача от клина с бели надписи отстрани. След пране на 30 градуса, бялото опада на места! Ужас. А толкова ми харесва този клин. Sob

# 1 833
Да, виждала съм доста интензивни масажи на авокадо в Лидл. Joy
Направо да се чуди човек как не се разваля на втория ден още в касетките. Аз си вземам зелено от втория вид и го чакам у дома да узрее.

# 1 834
  • Sofia
Ние авокадо купуваме на бройка и с различна степен на зрялост. Винаги ми се намира в хладилника. Ако някое тръгне да презрява веднага става на любим мус.

# 1 835
Някъде срещали ли сте кухненска дигитална везна?

# 1 836
  • Sofia
Въпросът за везната (пък и за една дестска играчка в близките дни)  ме подсети... Wink
И аз вчера, след като цялата минала седмица се колебах,  се сетих да си взема пресата за чесън на Ернесто. Та беше останала една, явно мен е чакала... извадих късмет.   Имам преса, ама моята в вертикална и отдавна ѝ се канех да я подменя (ще иде в санданската къща).

# 1 837

Ето снимка както ибещах.

Лидълското в мрежа е същото

# 1 838
  • Варна
При нас нямаше от тези цветя, а при вас?
Чудя се много ли изпуснах Grinning

# 1 839
Лъки, то и при твоето костилката е почти толкова голяма, а месото е малко. Лидълските в това отношение са по-добре.

# 1 840
Това е за разсад...Joy
Авокадото имам предвид...

# 1 841
И на мен ми се вижда голяма костилката. Но отдавна не съм купувала дребно авокадо в мрежа.

# 1 842
Това е за разсад...Joy
Авокадото имам предвид...
Да, домашните решиха да я садят тази костилка. 😸

# 1 843
  • In transit
Ама от това последното авокадо в мрежи от Лидл доволни ли сте? Защото пак смениха държавата, при нас сега е израелско и е много твърдо. Предното испанско беше супер и ненамалено защото беше с костилки колкото череша и беше много вкусно.

# 1 844
Имам чувството че внасят някакви боклуци - едва ли там където го берат това, е ядливо. Сигурно е някакво фуражно ли...евтино и неядливо...👀

Общи условия

Активация на акаунт