Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

С какво да заменя хляба?

  • 6 373
  • 78
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: X
Да заместя хляба с друг, ми звучи, все едно да заместя ракията с вино, че е по - малко вредно... Simple Smile  И да не е само спам, продават един протеинов хляб, от семена. Скъп е, около 4 лв за 5 филии, но няма брашна и е само около 3 гр ВХ на филия.

# 16
  • София
  • Мнения: 312
Ако е този, на мен ми е много вкусен.

Последна редакция: сб, 04 яну 2020, 14:46 от Arwen Undomiel

# 17
  • Мнения: X
Да, този е.

# 18
  • Мнения: 1 171
Тоя хляб ми звучи като бирата. Не е много за филия, ама кой минава с една...

# 19
  • пак там
  • Мнения: 2 586
В случая, доколкото разбрах, искате да заместите хляба с нещо по-малко въглехидратно. Ако не става въпрос за медицински проблем - протеиновият хляб, който Ви показаха, е най-подходящ.

В нета има различни рецепти, включващи бадемово, кокосово, ленено брашно, но аз така и не ги заобичах.

Ако пък искате да отслабнете или се борите с метаболитен проблем - съберете воля и потърсете начин да смените режима на хранене - никакъв хляб, повече сирене, кашкавал, яйца, панирани кюфтенца дори (панировка с яйца и кашкавал е прекрасна), кюфтенцата могат да бъдат каквито Ви скимне - от кайма до тиквички и моркови, ако искате. Пържени яйца, варени яйца - всякакъв вид.

# 20
  • Мнения: 554
Знаете ли дали по магазините продават нещо готово, което е полезно и малко калорично.
хрупкави хлебчета от елда 


Съставки:
Пълнозърнесто елдено брашно*(98,5%), морска сол (1,5%).

Последна редакция: пн, 06 яну 2020, 15:31 от кехлибаровка

# 21
  • София - Рим и обратно
  • Мнения: 11 243
На мен хляб не ми липсва, но много обичам палачинки, разни мекички от време на време. Ако много приритам за такива, правя с лимецово брашно. Най-много се доближава до типичното днешно брашно на вкус, но уж не е толкова вредно. Аз така и не свикнах с гадното кокосово брашно, всичко ми е ронливо и безвкусно с него. А иначе пробвах протеинов хляб, е няма такова пърдене... Ужас беше при мен. Това е заради голямото количество цели зърна в него. Щом стана такава война в стомаха ми, не знам дали е ок.

# 22
  • Мнения: 41 421
Пробвахме вкъщи протеиновия, но нямаше такъв страничен ефект при нас Simple Smile
Но на мен ми е някак много влажен, не ми допадна особено.

Кокосовото наистина е много ронливо и трудно се преглъща, в горната рецепта 1 лъжица не се усеща и го използвам, за да го изразходя някъде, "пени се, не пени се, ке се яде - пари сме давали" Laughing

# 23
  • Мнения: 121
NeedingHelp  ще използвам темата ти ,  да попитам тези
 , които не ползват брашно.Много моля за едноседмично меню . Ако някъде в темите има ,моля дайте линк.Така ще бъде по лесно за тези , които се чудят как да го направят , как да започнат ? В темата системата -60 има списъци за закуска . за обяд и за вечеря , съобразени с техните правила. Там може да  се яде хляб , дори нямат забранени храни. Може и в другите теми да има  , та много моля за насоки . bouquet

# 24
# 25
  • Мнения: 452
NeedingHelp  ще използвам темата ти ,  да попитам тези
 , които не ползват брашно.Много моля за едноседмично меню . Ако някъде в темите има ,моля дайте линк.Така ще бъде по лесно за тези , които се чудят как да го направят , как да започнат ? В темата системата -60 има списъци за закуска . за обяд и за вечеря , съобразени с техните правила. Там може да  се яде хляб , дори нямат забранени храни. Може и в другите теми да има  , та много моля за насоки . bouquet
За закуска обикновено ям омлет или някакви ядки ( елда, киноа, просо) със сирене и мед, кисело мляко с мед.
Обедите обикновено дояждам от вечерята, а самата вечеря може да е всичко без баница, паста итн. Ако те са направени с подходящо брашно да, ама рядко в БГ намирам такова. Например снощи ядохме риба със доста салата- кисело зеле, цвекло и моркови, домати и краставици.
Единственият проблем е, че когато през деня не съм съобразила количеството въглехидрати, ми се прояжда шоколад зверски. По тази причина гледам да не ги изключвам.
Днес на обед ще дояждам рибата, а за вечерта ще готвя свинско с кисело зеле. Хляб на масата яде предимно мъжа ми, но у нас се взима тип вита - със зърна

# 26
  • Мнения: 198
Аз съм заменила белият хляб с ръжен или от лимец, с ниска калорийна стойност и богати на фибри.  Сега има голямо разнообразие от диетични продукти.

# 27
  • Мнения: 2 376
За намаляването на количеството хляб, аз ползвам увеличено количество бяло българско сирене, печено и сурово. Много добре ме засища, а и стомахът ми няма проблем с него.

# 28
  • Sofia
  • Мнения: 14 268
... правя с лимецово брашно. .., но уж не е толкова вредно. ..
Определено не е, защото глутенът му е съсвсем друг от пшеничния, който е много зле...  ooooh!

# 29
  • София - Рим и обратно
  • Мнения: 11 243
... правя с лимецово брашно. .., но уж не е толкова вредно. ..
Определено не е, защото глутенът му е съсвсем друг от пшеничния, който е много зле...  ooooh!
Проблемът е, дали е наистина лимец, или някакви примеси с пшенично, защото най-често е така. Чувала съм от експерти, че количествата лимец, които се предлагат на пазара са огромни и реално няма толкова много засадени площи с него. Не е ясно откъде идва това количество.
В Италия например съм търсила с лупа брашно от лимец, няма и няма. С 300 зора открих. А тук цели рафтове във всеки магазин. Лимецови хлебчета с лопата да ринеш също. Това са просто смески пълнозърнесто брашно с нещо.

Общи условия

Активация на акаунт