Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

С какво да заменя хляба?

  • 6 373
  • 78
  •   1
Отговори
# 30
  • Sofia
  • Мнения: 14 268
Е, от тая гледна точка не знам... Simple Smile

# 31
  • Асеновград
  • Мнения: 331
Лаваш (арабски хляб) може да пробвате, вкусно е, пак е въглехидратно но е алтернатива на хляба! Ако ядете по една на ден няма да е проблем!

# 32
  • Sofia
  • Мнения: 14 268
Хм и каква алтернатива е лавашът/арабският хляб, като е с все същото пшенично брашно?!  Wink

# 33
  • Асеновград
  • Мнения: 331
Хм и каква алтернатива е лавашът/арабският хляб, като е с все същото пшенично брашно?!  Wink
Зависи дали иска в менюто си пшенично брашно или не? За мен е по-добре от хляба.. естествено че има много по полезни алтернативи, само че за мен те не са хляб

# 34
  • Мнения: 41 421
И според мен лавашът не е подходящ, защото основната му съставка е бяло брашно. Доколкото разбирам авторката търси нещо, което е по-малко въглехидратно, но има вкус на хляб.

# 35
  • Асеновград
  • Мнения: 331
Тогава крекерите които са препоръчали са добър вариант, както и оризовките!

# 36
  • Мнения: 26 602
Доколкото разбирам авторката търси нещо, което е по-малко въглехидратно, но има вкус на хляб.
Аз модифицирах рецептата за кето хляб по мой вкус. Към базовата рецепта от яйца, масло, вода, бадемово брашно, хуск, сол и бакпулвер, аз добавям обилно настърган кашкавал или моцарела. Служи за "лепило", т.е. хлябът не е ронлив и поне на мен ми е много по-вкусен. Добавям и повечко семена и става много подобен на пълнозърнест хляб с ядки.

Понеже кето хлябът става доста влажен и на мен това никак не ми допада, процедирам като с кантучините - когато се изпече, го нарязвам на филии, подреждам ги на решетката и ги връщам във фурната, да се изсушат на слаб огън. Така вече имам симпатични хрупкави филийки, без глутен и без въглехидрати.

# 37
  • София
  • Мнения: 312
Thewishmaster, благодаря за рецептата!

# 38
  • София
  • Мнения: 354
А този протеинов хляб къде се продава? Можете ли да предложите подобни готови десертчета? Благодаря!

# 39
  • София
  • Мнения: 548
Доколкото разбирам авторката търси нещо, което е по-малко въглехидратно, но има вкус на хляб.
Аз модифицирах рецептата за кето хляб по мой вкус. Към базовата рецепта от яйца, масло, вода, бадемово брашно, хуск, сол и бакпулвер, аз добавям обилно настърган кашкавал или моцарела. Служи за "лепило", т.е. хлябът не е ронлив и поне на мен ми е много по-вкусен. Добавям и повечко семена и става много подобен на пълнозърнест хляб с ядки.

Понеже кето хлябът става доста влажен и на мен това никак не ми допада, процедирам като с кантучините - когато се изпече, го нарязвам на филии, подреждам ги на решетката и ги връщам във фурната, да се изсушат на слаб огън. Така вече имам симпатични хрупкави филийки, без глутен и без въглехидрати.
Може ли да дадеш по-подробно рецептата и грамажите на продуктите, благодаря !

# 40
  • Мнения: 26 602
Ще опитам, но предварително се извинявам, че няма да съм много прецизна, защото готвя на око. Разбивам 4-5 яйца, 3-4 супени лъжици разтопено масло, 1 чаша вода или кисело мляко, 200-300 грама настърган кашкавал или моцарела. Добавяме 1 пакетче сусамово или тиквено или някакво друго ядково брашно. Може и смес от разни ядкови брашна и 5-6 пакетчета хуск (ако е в голям пакет - 5-6 супени лъжици). Трябва да се получи гъсто тесто. Изсипвам го в правоъгълна форма за кекс, покрита с хартия за печен и пека на слаба фурна. После нарязваме на филии и нареждаме на решетката на фурната и сушим за 30-40 минути.

# 41
  • София
  • Мнения: 312
Contest, аз си купувам протеинов хляб от големите вериги - Billa, Фантастико и т.н.

# 42
  • София
  • Мнения: 548
Ще опитам, но предварително се извинявам, че няма да съм много прецизна, защото готвя на око. Разбивам 4-5 яйца, 3-4 супени лъжици разтопено масло, 1 чаша вода или кисело мляко, 200-300 грама настърган кашкавал или моцарела. Добавяме 1 пакетче сусамово или тиквено или някакво друго ядково брашно. Може и смес от разни ядкови брашна и 5-6 пакетчета хуск (ако е в голям пакет - 5-6 супени лъжици). Трябва да се получи гъсто тесто. Изсипвам го в правоъгълна форма за кекс, покрита с хартия за печен и пека на слаба фурна. После нарязваме на филии и нареждаме на решетката на фурната и сушим за 30-40 минути.
thewishmaster Благодаря ти Flowers Hibiscus

# 43
  • София
  • Мнения: 312
thewishmaster, и аз благодаря! Ще пробвам рецептата задължително.

# 44
  • Мнения: 26 602
Сладко да ви е, момичета!

Общи условия

Активация на акаунт