🌞Слънчеви юнски късметчета🌞 2020👶- ТЕМА 5

• 25 776
  • 728
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте, ЧНГ и от мен! Да сме живи и здрави, другото ще се нареди!
Чета ви за кг, колички, пол!
Драго ми става!
Аз съм в 18 г.с. чувствам се дебела, а не бременна Simple Smile + 3 кг. съм.
За возило е много рано. Не ми се мисли още.
Момичета аз съм с второ, но туй бебе не мога да го усетя добре! Вие? Безпокоя се непрекъснато, защото съм си паника. На 23.02. съм на ФМ - втора, дано всичко е ОК! Не знам още пола със сигурност и ще мълча.
Ако има майчета от ПЛД може ли да споменете къде ходите за ФМ? При кой лекар?
Усмихнат ден!

# 166
  • Plovdiv, Bulgaria
Maria_nna Аз също съм с втора успешна бременност, но не усещам кой знае колко бебето. Сина ми усетих към 21с, мисля че след 19-20 е нормално да се усеща по-осезаемо. Още малко Simple Smile
Ще ходя при Борислав Иванов аз, на БХС бях пак при него. Пламъчето също при него ще ходи на ФМ.

Ох, аз малко се разчетох за някой неща и влезнах в лек филм.. Дано си остане лек и неоснователен. Но май ще спра да се ровя и да искам да съм толкова информирана за всяко нещо.

# 167
На момичетата с първа бременност - кога усетихте бебчо за първи път и кога показахте коремчета. Аз по празниците явно прекалих с храната и затова бях поиздула корема и се радвах, но откакто спрях с хапването, коремчето спадна и съм си с тесните дънки с висока талия хаха...
Днес ми е първи ден на работа от голямата отпуска и хич не ми се работи. Чакам си прегледа на 13 януари и ФМ ще ми е първата седмица на февруари. Днес трябва да съм 16гс +1 ден.

Относно количките - в голяма дилема сме. Определено пазара ще започне след 6 месец, но марките които харесахме са Peg Perego, Anex, Mamas and Papas Ocaro Dove (но ми е доста скъпичка).
Така, че може би това ще са трите марки, към които ще се оглеждаме. На Пег Перегото всичко се пере, което е голям плюс, а и наистина е много практична.
На Анекса и е много красив дизайна, както и на Мамас и Папас, но ще го мислим по-напред.

# 168
Мариа_нна, и аз съм при д-р Иванов за ФМ. Имам час за 17 януари. Четох само добри отзиви за него и моя АГ също го препоръча. Simple Smile

Криси, за какво четеш? Моля те не чети в нета, защото там от най-леките симптоми могат да изкарат, че ти има нещо страшно.

Дрийм, на мен ми е първа бременност и да ти кажа започнах да усещам бебето още в 15 г.с. (сега съм 19). Като бълбукане или вибрация. В началото го усещах само като легна и се отпусна. Споделих на АГ и тогава той потвърди, че е напълно възможно, защото съм била много слабичка и съм със задна плацента. Сега вече направо си усещам и доста отчетливи леки ритничета. Но изобщо не съм очаквала, че толкова рано ще го усетя. Дори не съм се и надявала, защото навсякъде пишеше, че при първа бременност се усещало по-късно - след около 20 седмица.

# 169
Dream, не мога да не се отчета и аз на твоя въпрос. Flowers Hibiscus Blush
Днес съм 16+6, коремче имам едва забележимо, по-скоро е лека издутина.
Не усещам нито пърхане от пеперуди, нито къркорене.
Нямам и болки, дърпания или някакви неразположения в областта на корема.
Всичко това на куп леко ме притеснява, защото  под никаква форма не се чувствам бременна. Чакам си и аз прегледа и се надявам всичко да е наред.

# 170
Здравейте, ЧНГ и от мен! Да сме живи и здрави, другото ще се нареди!
Чета ви за кг, колички, пол!
Драго ми става!
Аз съм в 18 г.с. чувствам се дебела, а не бременна Simple Smile + 3 кг. съм.
За возило е много рано. Не ми се мисли още.
Момичета аз съм с второ, но туй бебе не мога да го усетя добре! Вие? Безпокоя се непрекъснато, защото съм си паника. На 23.02. съм на ФМ - втора, дано всичко е ОК! Не знам още пола със сигурност и ще мълча.
Ако има майчета от ПЛД може ли да споменете къде ходите за ФМ? При кой лекар?
Усмихнат ден!
Здравей! И аз съм 18 гс и на 22ри си записах час за ФМ при др Борислав Иванов. Ти при кого си записа?

# 171
Plamъchе и аз съм със задна плацента и съм слабичка, но уви няма нищо, което да ми подсказва че съм бременна. Нито коремче, нито пърхания и вибрации, камоли ритничета...

Galeona знаех, че и ти ще се включиш. Просто от 2 дни коремчето ми спадна и вече съвсем се ядосвам. Така ми се иска поне да го усещах бебчо, а така нито коремче, нито усещания. Единствено с доплера си слушам бебчо всеки ден и това донякъде ме успокоява, но не мога да си обясня как матката се оголемява на едни и прави големи коремчета, а на някои (като нас) си седят същите...

Мечтая си за момента, в който ще си го усещам, а и гордо да вървя с корема напред Simple Smile

# 172
  • София
Аз съм с втора бременност, но също още не усещам бебето.
Днес съм 16гс и 0 дни, а самото бебе е 3-4 дни напред. Миналата седмица в четвъртък беше 139 грама.

С първата си бременност, усещах вече бебето по това време. Е, не ритници, а мърдане, пърхане.

Сега ми се случи наскоро 1 път но само това...

И двата пъти бях и съм с предна плацента.

За корем е ясно, с втора бременност корема щръква бързо, моя си е бая, но въпреки това дънките и всички дрехи си ми стават. Но ако ми се допишка така се издувам, че дънките започват да ми пречат. С дънки за бременни се чувствам много по-добре, но ми правят корема да изглежда направо огромен!

днес и аз съм се активизирала да запиша час за ФМ, реших да отида при Стратиева, макар че и лекарката която сме следи ще иска да ми направи, та пак ще съм с две Simple Smile За мен е важно да взема мнение на съвсем страничен човек, не само на следящия ме лекар.
Та трябва около 10-14-ти Фев да отида, но още няма график.

# 173
С първата бременност ми се появи корем като влязох в шестия месец. Преди това - нищо. Имайте предвид, че ако сте слабички и тренирате, ще се появи по-късно, защото мускулите са в добра форма и пречат на това издуване. Което е плюс, защото и после ще се събере по-бързо. Сега ми се появи по-рано коремчето, но казват, че втората проличава по-бързо. Макар че до Коледа беше почти на 0.
С първата бременност усетих движения около 18та седмица, като че ли.

# 174
Аз карам 18та седмица, не усещам нито пърхане, нито нищо. Без значение, че ми е втора бременност. Само коремът ми стърчи, още от миналия месец съм с дънки за бременни и се родих.

За количка ще излолзвам старата - Мутси Ево, доволна бях, въпреки че съм използвала само зимния кош.

Аз тази седмица имам три прегледа, направо ужас. Днес пътувам за София за фетална ехокардиография, сряда съм на ФМ и се прибирам към Стара Загора, а в петък съм при АГ за женска консултация.  🤯

# 175
  • Велико Търново
Аз съм 15+2 и съм 47кг. Имам коремче като на преяла, днес ме мериха 74см. А може би защото са две и затова вече си личи.
 За ФМ мисля да отида до Плевен и ако се наложи тогава до София. В 13г.с. правихме БХС и всичко е наред.
 За количка, кошари и други мисля да не бързам, чак 7-8 месец. Имам някой друг подарък от лекциите и това е.

# 176
И аз съм 18 седмица и нищо не усещам. С предна плацента. От време на време си мисля, че усещам някакви движения, не е нито пърхане, нито къркорене като легна по гръб или съм дълго време свита, но вече били вече бременни приятелки ми казват, че не било това.. 
Корем нямах до преди 1 седмица само вечер се подуваше. Аз също съм много слаба и тренирах. Изведнъж обаче, буквално за 1-2 дни изскочи и си имам и през деня. И колограмите станаха +3. Не мога да нося друго освен дънки за бременни, ще трябва да си взема още едни, че е срямота всеки ден с едни и същи Joy А бях голям противник на даването на пари за дрехи за бременни..
Следващата седмица съм на ЖК и ФМ нямам търпение да видя дали всичко е наред и се надявам да разберем 💖 или 💙 е бебчето.

# 177
Привет,момичета. Аз от днес с ужасно възпалени венци,та даже и кървящи.Гадна работа .Някоя да има същия проблем и да знаете какво ги облекчава.

И аз на моменти се паникьосвам,че нищо не ме боли,и сякаш се чувствам страхотно,което ме вкарва в размисли дали това е на добре или не...
Коремче определено си имам и нося само клинове за бременни.Вече имам 5 бр + дънки.За блузи добре,че за сега не се налага да инвестирам аз,защото по принцип си нося по широки и са си ми екстра.

Записах си час за ФМ.Отново в "Св.Петка" за 06.02. Тогава ще съм началото на 22 г.с. Отново поисках при д-р Янкова,но ако пак я няма нямам проблем отново да ми направи прегледа друга докторка.Забравих името на миналата,иначе и при нея щях да се запиша,останах много доволна от обясненията и на БХС.

Последна редакция: пн, 06 яну 2020, 13:23 от Irina Jolie 616216

# 178
Irina,
Още съвсем в началото на бременността зъболекарката ме предупреди,че най-вероятно ще ми се възпалят венците,така и стана.Преди 10на дена се побърках,подуха се и боляха ужасно.Отидох да ми махне зъбния камък,той е причинителя на това страдание,след което 10 дни жабурих 2 пъти на ден с Еудрил.Още на втория ден бях като нова!
Сега съм си взела мицеларна вода срещу плака и много се надявам да не се занимавам с венците до края на бременността.За жалост обаче трябва да направя една пломба,няма да ми се размине.
Та мисълта ми е,че ще ти се наложи да отидеш на зъболекар.Ако искаш пробвай с жабурене на смрадлика,но не гарантирам,че ефекта ще е дълготраен.

Момичета,като ходите на прегледи следят ли ви шийката с какви размери е и кръвотока към бебето?Като съм на ЖК изобщо не съм сигурна какво гледа доктора,със сигурност не е шийката,но как разбира дали всичко е наред?Толкова много фактори има за нормална бременност,някакъв бърз поглед на ехограф и мерене на талия ми се струват недостатъчни...🙄😎
Утре съм на частния доктор,ще го накарам да поразгледа по-подробно.

# 179
  • София
Да, аз ходя главно за кръвотока или всяка седмица или през седмица. Но на частно.
Слагам клексан и трябва да се следи.
Шийката я мерят с вагинален ултразвук, защото с коремния е по-неточно.

Със сигурно поискай от частния да измери всичко Simple Smile

Последна редакция: пн, 06 яну 2020, 13:56 от Brayda

Общи условия

Активация на акаунт