🌞Слънчеви юнски късметчета🌞 2020👶- ТЕМА 5

• 25 783
  • 728
  •   1
Отговори
# 180
Да, аз ходя главно са кръвотока или всяка седмица или през седмица. Но на частно.
Слагам клексан и трябва да се следи.
Шийката я мерят с вагинален ултразвук, защото с коремния е по-неточно.

Със сигурно поискай от частния да измери всичко Simple Smile

Шийката ми я измери специалиста,който прави ранния скрининг.И никой повече(ходя на ЖК по каса и отделно на частни прегледи).
За кръвотока никой не се сеща при прегледи,защото не съм казвала,че имам проблем и явно не смятат ,че повече от 2 пъти за 9 месеца трябва да се гледа....Това ,че не съм правила изследването за тромбофилия явно значи,че всичко е точно.🙄Странна работа,при положение че ме водят "рискова" бременност поради възрастта и 2 предишни загуби.Чудя защо ние трябва да се информираме и да следим неща,които са важни,при положение,че тези хора са ги учили тези неща и ги разбират.
Утре на своя глава ще пускам и кръвни изследвания,защото касата не ги поема и съответно не ми ги и препоръчват...

# 181
  • София
За съжаление е така. Кръвотока е 2-3 измервания с доплер - не отнема повече от 5мин ама... все едно ще си изхабят ехографите!
Наистина човек като не е пускал тромбофилии не значи че няма. Всеки 3-ти има някакви неща.
Настоявайте на всеки преглед особено при частния да виждате кръвотока. При най-малък проблем трябва да се действа.
Трябва да има смисъл за всички тези пари които даваме на частните, освен да огледат бебето е хубаво да се огледа кръвотока, шийката, при стар белег от секцио да се гледа дали плода е близо до него и тнт
Отделно поне 2 пъти ме проверяваха за някакви миоми на външната стена на матката, което мен много ме учуди.

Ако не се сещат, напомняме, няма как!

Късмет, дано се върнеш с новини за хубав кръвоток и голяма шийка Simple Smile

# 182
Благодаря,Brayda!
Да,всичко е точно така както казваш!
Ти с първата бременност знаеше ли за тромбофилията?Как протече всичко?

# 183
И аз съм с кървящи венци,никога преди не съм имала проблеми.Ходих на зъболекар ,направи ми дренажи (на едни конци слага лекарство и ги слага на венците) .Много облекчава и спира кървенето.след всяко хранене миене,чистене с дентални клечки и жабурене с вода за уста.Много помага

# 184
  • София
Благодаря,Brayda!
Да,всичко е точно така както казваш!
Ти с първата бременност знаеше ли за тромбофилията?Как протече всичко?
Не, не знаех. Забременях нормално и имах лека бременност не съм следяла нищо.
Ама бях и на 24 та сигурно не съм имала толкова дефицити.

При мен тромбофилния фактор не е високорисков, но се налага терапия заради това, че кръвта ми е по-сгъстена, имам и аборт, не съм и слаба. И колкото и странно да звучи да нямам особена ужасна тромбофилия, дори ми се наложи да увелича дозата клексан, защото регулярните изследвания показват нуждата от повече хепарин.
Пия и аспирин, правя тест и за него и следим да е в референтните стойности.
Това се налага заради тромбоцитите близо до горна граница.
Към всичко прибавяме и инвитро забременяването ми, хилядите хормони и сериозни терапии които водят до перманентно сгъстяване на кръвта...

Никога не съм предполагала, че ще се наложи да съм на такава терапия.

При повечето жени тромбофилиите се отключват на втората или следваща бременност. Имам доста познати с успешно първо раждане и последващи аборти от вина на тромбофилия.

Аз даже се чудя защо тия излседвания не ги правят задължителни!?!

# 185
Irina,
Още съвсем в началото на бременността зъболекарката ме предупреди,че най-вероятно ще ми се възпалят венците,така и стана.Преди 10на дена се побърках,подуха се и боляха ужасно.Отидох да ми махне зъбния камък,той е причинителя на това страдание,след което 10 дни жабурих 2 пъти на ден с Еудрил.Още на втория ден бях като нова!
Сега съм си взела мицеларна вода срещу плака и много се надявам да не се занимавам с венците до края на бременността.За жалост обаче трябва да направя една пломба,няма да ми се размине.
Та мисълта ми е,че ще ти се наложи да отидеш на зъболекар.Ако искаш пробвай с жабурене на смрадлика,но не гарантирам,че ефекта ще е дълготраен.

Момичета,като ходите на прегледи следят ли ви шийката с какви размери е и кръвотока към бебето?Като съм на ЖК изобщо не съм сигурна какво гледа доктора,със сигурност не е шийката,но как разбира дали всичко е наред?Толкова много фактори има за нормална бременност,някакъв бърз поглед на ехограф и мерене на талия ми се струват недостатъчни...🙄😎
Утре съм на частния доктор,ще го накарам да поразгледа по-подробно.

Мерси,Пеперудена.Аз на зъболекар бях преди НГ,сигурно два месеца ходих,за да ми оправя няколко зъба ,защото ме заболяха страхотно, а един се счупи целия.С венците обаче не съм имала проблеми.,нямам болки,но е неприятно и пат чат кръв тече ,особено сутринта като синмих зъбите.И четката ще си сменя с някаква много мека,да видим дали ще има резултат ,пък се надявам да е нещо временно,а не да е до края на бременността.

На мен кръвоток само на БХС ми гледаха.На другите само ми казва,че всичко е наред и толкова .И аз искам да знам много неща,но пусто и не съм нахална да питам,но май ще гледам вече да поразпистя това онова ,за да ми е спокойно.

# 186
Здравейте, ЧНГ и от мен! Да сме живи и здрави, другото ще се нареди!
Чета ви за кг, колички, пол!
Драго ми става!
Аз съм в 18 г.с. чувствам се дебела, а не бременна Simple Smile + 3 кг. съм.
За возило е много рано. Не ми се мисли още.
Момичета аз съм с второ, но туй бебе не мога да го усетя добре! Вие? Безпокоя се непрекъснато, защото съм си паника. На 23.02. съм на ФМ - втора, дано всичко е ОК! Не знам още пола със сигурност и ще мълча.
Ако има майчета от ПЛД може ли да споменете къде ходите за ФМ? При кой лекар?
Усмихнат ден!
Здравей! И аз съм 18 гс и на 22ри си записах час за ФМ при др Борислав Иванов. Ти при кого си записа?

Аз съм при д- р Амалиев! Чудя се за час при Д-р Стоилов. Бил специализирал във Великобритания, не знам! Аз съм си параноя😉🤪

# 187
С първата бременност венците ми кървяха много и освен това на едно място ми се беше подуло и се наложи операция. След време всичко се оправи. Но сега и при мен отново започна кървене. Нормално е явно.
От зъболекарката си знам,че при някои положението се влошава след кърмене - появяват се много кариеси. При мен поне това не се случи първия път,дано го избегна и сега.

# 188
  • София
С тази бременност и мен венците са ми проблемни, добре че и аз чистих зъбния камък преди да забременея. Предния път ми бяха паднали две пломби и отделно кариеси. Та си знам, като родя съм редовно на зъболекар.
На 18 дек. като бях на преглед се качих на магарето, но поглеждайки каза, че вече съм за коремен. Мери ми шийката - идеална, кръвотока и на мен всеки път го гледат. В сряда съм пак ще дам скорошен отчет, но моята АГ следи доста рискови бременности, повечето и инвитро, та аз намазвам покрай тях. И аз сега правих тромбофилия, първия път бях около 26 нищо не са ми пускали, кръвни правих 2 пъти , а до сега само три пъти съм пускала. НО определено по-добре да хвърлиш бая левове за изследвания вместо да си биеш главата , ако стане нещо.

# 189
Аз съм на 13 на ЖК - презаписвам се към д-р Анна Богданова в Оскар. Ще я попитам дали ще може да ми погледне кръвотока, защото все пак и ЖК там се заплаща частично и не е безплатна... Надявам се да не ми даде отрицателен отговор :/

# 190
И аз се присъединявам с кървенето от венците.  Засега е леко и не е всеки ден. Ама си ме е шубе от тея зъболекари и това си е. Вие като ходите и ви правят пломба или нещо друго слагат ли ви упойка в това състояние? Бях чувала че има упойка за бременни, но дали е така ...
Иначе и аз се записах за ФМ отново в Оскар при Стратиева на 31.01.  Има много време а нямам търпение, дано всичко е наред 🍀🎀🤞

# 191
  • Plovdiv, Bulgaria
На мен АГто ми гледа всеки път кръвопотока. Явно е добре, че го прави. За жалост масово хората, включително и аз сме незапознати с много от изследванията. Пък и лекарите не дават нужната информация. И си викаш, че все на теб не може да ти се случи..Ама може. Точно за тромбофилията четох тия дни по темите и се филмирах. Не знам имам ли повод да го мисля, за пръв път наскоро изобщо разбрах, че имало изследвания за това и какво всъщност е. Никой никога не е коментирал, дори след първия ми мисед. Истински важните изследвания някак са пренебрегвани. Да не говорим, че нищо не минава през касата, а ако човек няма пари е загубен..

Да похваля аз поне мъжа ми. Изненада ме със стол, води се люлеещ се, но за мен е полулюлеещ се. За кръста мисля, че ще ми е много удобен и като дойде време за кърменето също Simple Smile

# 192
И аз се присъединявам с кървенето от венците.  Засега е леко и не е всеки ден. Ама си ме е шубе от тея зъболекари и това си е. Вие като ходите и ви правят пломба или нещо друго слагат ли ви упойка в това състояние? Бях чувала че има упойка за бременни, но дали е така ...
Иначе и аз се записах за ФМ отново в Оскар при Стратиева на 31.01.  Има много време а нямам търпение, дано всичко е наред 🍀🎀🤞

На мен изрично ми каза,че в това положение не може да ми сложи упойка или нещо подобно .Единя ми зъб беше ужасно болезнен в единия канал,не можеше грам да го пипне с машинката и ми направи пломба,но изрично ме предупреди,че отново може да ме заболи и се надява да не се случи преди да родя.А ако стане ,отново да отида да го лекува с разни лекарства,но не и да бърка в него ,защото то не се търпи.Слава на Бога не ме е боляло за сега и се надявам да не ме заболи,защото е ужасно.Сън не ме хващаше от болка + неспането покрай самата бременност.
Не ми е казвала за упойки за бременни,а тя е много съвременна зъболекарка,та тия работи може и да са мит или да не са точно упойки,не знам.
Аз от макар съм си с лоши зъби като цяло и то не ,че не ги потдържам,ами жена синми е такъв просто,а сега положението е плачевно и дано да го изкарам до края без зъболекар отново.Дано и при всички вас да няма проблеми,че не ни стигат другите неразположения,ами и това Simple Smile

# 193
Здравейте!☺️ Осмелих се и аз да се включа към прекрасната групичка. Мисля че тук ще намеря най-много подкрепа, все пак сме в едно и също положение. 😁На 22г. от Димитровград в 15г.с. с термин 26 юни, първа бременност.

На 10. 01 съм на ЖК. Миналия месец бях на БХС. На ехографа всичко беше като по учебник. След това ми пуснаха изследвания на кръв и урина. АГ-то ще види резултатите сега. Личната ми каза че всичко е точно, даже ми се накара. Ноооо колкото повече наближава прегледа толкова повече се притеснявам.

Това са резултатите. Някоя може ли да хвърли едно око за успокоение (надявам се).

Извинявам се за дългия пост предварително. Лека  бременност на всички. 🤗

# 194
Момичета, може ли координати на д-р Борислав Иванов от Пловдив, моля! Simple Smile
Виждам, че някои от вас са записани при него. Аз бих искала да взема второ мнение за феталната морфология в 19-22гс от него.

Общи условия

Активация на акаунт