🌞Слънчеви юнски късметчета🌞 2020👶- ТЕМА 5

• 25 750
  • 728
  •   1
Отговори
# 225
Привет,

Лемънс, виж информацията тук: https://lechenie.bg/povisheni-levkotsiti-pri-bremennost-prichini-i-lechenie

Момичета кои кръвни показатели се гледат за да се установи дали има тромбофилия? На мен ми бяха пуснали едно изследване "Коагулация"  - дали това е за тромбофилията?

Последна редакция: вт, 07 яну 2020, 15:42 от Mardinna

# 226
Не е страшно. Когато са положителни нитритите и има повишени левкоцити, говори за инфекция на пикочните пътища. Често се среща при бременост. Повтори резултата, удачно е и да си пуснеш стерилна урина. За да се види има ли бактерии и ако да на какво са чувствителни.

# 227
Mardinna, с коагулация се следи кръвосъсирването, но има и други изследвания извън нея.
Склонност към Тромбофилия се  открива само с генетични изследвания.
Ако не са те насочили към тях, просто следете кръвотока към плацентата с доплер на всеки преглед. Simple Smile

# 228
Lemons,
И аз потвърждавам това,което са ти написали за левкоцитите и нитритите.Щом има нитрити,значи има и бактерии,за това задължително пусни и стерилна урина.13лв струва,но го направи,
 за да не се разкарваш пак.Не знам защо доктора си мисли,че е грешка ,а не те е изпратил направо на стерилна....И не се шашкай,нищо страшно не е,нито ще навреди на бебето.И на мен ми откриха бактерии-лекуват се Wink

Днес бях на преглед при частния ми доктор и той потвърди бебе-момче,голям кеф,порастнал е много и продължава да върви със седмица напред!Излязох ухилена от кабинета,сякаш вече съм родила!Най-хубавите ми дни са след преглед😁😁
Записах час и за ФМ края на месеца,за да вляза в 20+ седмица😊

# 229
  • Варна
Благодаря, момичета Simple Smile Flowers Hibiscus
Тя и тази ми урина е пусната стерилна, но утре задължително ще си пусна пак. Simple Smile
В кръвта са ми ниски тромбоцитите, хематокрит и лимфоцити... Нищо не ми говори, но утре доки ще каже.
Утре така и така ще ходя до лабораторията  и мисля да си пусна и аз за излседване витамините.  Кои да пусна Б6, Б12 и Д ли? Някой друг изследвате ли си?

П.С Пепрудена, само така да си ухилена след всеки преглед ти пожелавам! Simple Smile

# 230
Благодаря, момичета Simple Smile Flowers Hibiscus
Тя и тази ми урина е пусната стерилна, но утре задължително ще си пусна пак. Simple Smile
В кръвта са ми ниски тромбоцитите, хематокрит и лимфоцити... Нищо не ми говори, но утре доки ще каже.
Утре така и така ще ходя до лабораторията  и мисля да си пусна и аз за излседване витамините.  Кои да пусна Б6, Б12 и Д ли? Някой друг изследвате ли си?

П.С Пепрудена, само така да си ухилена след всеки преглед ти пожелавам! Simple Smile

Lemons,
Пусни и фолат(фолиева киселина),така и така ще пускаш Wink Отвори ofertomed и виж дали някоя промоция няма да ти свърши работа,защото доста свалят цените.Аз лично си взех ваучер от там за Кандиларов,който включва Б12,фолат и хомоцистеин всичко за 58лв вместо 93.Май имаше и оферта за витамин Д.
Абе разгледай за кои лаборатории како има,може и да ти свърши работа.

Аз сега точно си получих резултатите,струва ми се ,че фолиевата и желязото са ми доста високи,витамин Б12 е добре,но може и още🤨😂

# 231
На мен Бодимед ми бяха объркали урината, а и още някои кръвни показатели. После пуснах стерилна урина и кръвни в Токуда и нещата бяха окей. Стават грешки, затова винаги най-добре е да се повтори с една стерилна.
Ох и аз след преглед съм най-щастлива. Нямам търпение за ЖК на 13-ти, но най-ще съм щастлива ако всичко е наред на ФМ в началото на февруари Hug

# 232
Тъкмо се връщам и аз от АГ за прочит на резултатите за витамините. Д3 е добре, но б12 при мен е 144 (при минимум 141), а каза, че за бременни трябва да е към 300. Не било свръх драма,но все пак ми изписа 5 инжекции през ден ампули мускулно + хапчета methylcobalamin 1000. Тия хапчета ги има сто вида, с огромна разлика в цената. Някой да има идея на какво да се спра?

# 233
Тъкмо се връщам и аз от АГ за прочит на резултатите за витамините. Д3 е добре, но б12 при мен е 144 (при минимум 141), а каза, че за бременни трябва да е към 300. Не било свръх драма,но все пак ми изписа 5 инжекции през ден ампули мускулно + хапчета methylcobalamin 1000. Тия хапчета ги има сто вида, с огромна разлика в цената. Някой да има идея на какво да се спра?

Деси,
Може и да бъркам,но ми се струва ,че витамин Д ти беше около 20 или греша?Ако е така и той е много нисък.
Относно Б12 бих ти препоръчала на Garden of life има спрей,който е най-лесно усвоим от организма,продава се в сайта на Zdravis.А е хубаво да знаеш,че Б12 е важен за бременността,както и Б9(фолиевата),хубаво е след време пак да го провериш.😊

# 234
Peperudena, Д3 ми е 40 при норма 30-50. за него каза, че е ок. А Б9 не сме го споменавали въобще.

# 235
Момичета, как сте с настроението? От НГ насам съм много депресирана. Само рева, изпитвам тревожност, изобщо не мога да се зарадвам на ритниците, на бременността, на голямото ми момиче.

# 236
  • София
Метилколбамин взимам на natural factors.
Взимам по 2 под езика.
Много съм доволна. От 370 го вдигнах на 800 за месец.
При бременни е хубаво б12 да е 800-900, нашите лаборатории имат занижени горни граници, а повечето лекари не четат достатъчно.
Б12 е страшно важен за развитието на мозъка на бебето и нервната система.
Фолата - той е хубаво да е близо до горната граница
- Д3 е хубаво да е и той в графа (норма)
- Б6 се изследва в чужбина (може да се пусне в рамус или бодимед), най-скъп е - 75лв, излиза за 10 работни дни. Хубаво е стойността му да е на горна или над горна граница.
(Моя беше 4 при долна граница 3, целя да стане поне 40-50, при горна граница 30)
- желязо - хубаво е да е поне над средата нс границите.
- хомоцистеина - той е съставен от Б-витамини, може да прочетете за него. При липса на някой витамин, хомоцистеина се увеличава, което не е хубаво. При бременни трябва да е на долна или под долна граница.

Наистина много лекари пренебрегват тези няколко важни витамини.
Аз имам мутация за недоброто усвояване на група Б и няма как да си набавя от храната за съжаление. Който не е пускал изследвания за тромбофилии няма как да знае има или няма такава мутация, за това проверката не е зле да се направи на витамините и ако има липси да се наваксат.
Сигурно по-младите жени няма да имат големи проблеми, поне аз нямах с предното дете, но тогава бях на 24 Simple Smile

# 237
Относно урината, на мен така със стерилна ми откриха е.коли и сега се лекуваме , няма страшно тя те в наплашила доста , иначе и аз съм в депресия и то доста , не мога да се зарадвам на нищо , нашето бебче е напред с 11 дни , но те все се изравняват после.

# 238
  • Варна
Аз съм мн наплашена с тия урини и бактерии, защото имам дългогодишна история с лечението на уреаплазма, която вероятно още е неизлекувана. Преди около 5 години я открихме и тогава бях по-малка и хич не се зачетох кво е това уреаплазма. Изписаха ми антибиотици и аз ги пих, ама ММ не пи. Тая лекарка изобщо не му даде на него да пие. Ходих при нея много дълго време докато се усетя,че не е моят лекар. Смених я с един друг много известен Варненски, светило в областта, който ми изследва  уреаплазма, но твърдеше,че тя е част от естествената флора на влагалището и не се пиели антибиотици за нея. Той искаше да ми правят операция за ендометреоза, а аз съм имала просто овулация ...
Сега тази ми лекарка ми беше назначила най-после лечение за бактерията, което се състоеше от пиенето на два антибиотика, вторият от които трябваше да започна да приемам с цикълът ми през октомври, но той така и не дойде и сега съм вече сигурна,че още не е излекувана тази уреаплазма.
 Малко ме притеснява, гледам да не чета в нета по въпроса с бременността и уреаплазмата, защото най-много да се наплаша още повече. Ще отида утре, вече ще ми е готова и микробиологията и тя ще ми каже какво да правя. Сигурно антибиотик, колкото и да не ми се иска...
Просто днес се чух набързо с нея по телефона, тя беше с пациент и не можа да ми обясни,че тези лефкоцити и нитрити имат общо с тази инфекция и затова реших да попитам Simple Smile Помислих си,че още нещо има освен тая уреаплазма и направo ми се доплака... Grinning
Сори за дългия пост Unamused

# 239
  • София
Уреаплазмата трудно се изолира в урината.

Хубаво е да изследвате всгинален секрет, даже цервикален днк тест за уреаплазма.
Ако я има е наистина опасна и ще трябва да се подтиска с антибиотици.

АГ знае ли за вашето лечение на уреаплазмата? И че сте я имали? Ако не, кажете й

Общи условия

Активация на акаунт