🌞Слънчеви юнски късметчета🌞 2020👶- ТЕМА 5

• 25 772
  • 728
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте, ЧНГ и от мен! Да сме живи и здрави, другото ще се нареди!
Чета ви за кг, колички, пол!
Драго ми става!
Аз съм в 18 г.с. чувствам се дебела, а не бременна Simple Smile + 3 кг. съм.
За возило е много рано. Не ми се мисли още.
Момичета аз съм с второ, но туй бебе не мога да го усетя добре! Вие? Безпокоя се непрекъснато, защото съм си паника. На 23.02. съм на ФМ - втора, дано всичко е ОК! Не знам още пола със сигурност и ще мълча.
Ако има майчета от ПЛД може ли да споменете къде ходите за ФМ? При кой лекар?
Усмихнат ден!
Здравей! И аз съм 18 гс и на 22ри си записах час за ФМ при др Борислав Иванов. Ти при кого си записа?

Здравейте!
Мен ме следи д-р Илия Амалиев. Ще ме гледа синът му Георги Амалиев, но искам още един лекар да ме види. Препоръчаха ми д-р Стоянов в Пловдив. Има ли някой отзив за него! Благодаря ви. Малко се успокоих за движенията на бебо, но си чакам всяка минута Yum

# 211
Добро утро мами, някоя слага ли си вагинални глобули , не знам от тях ли е но тази сутрин , ми изтече доста голямо количество течен секрет , и то си беше като вода , много се изплаших че е кръв ама не беше , страх ме е да не са околоплодните води , не знам от хапчето ли е

# 212
Meldim, от глобулите е, не се притеснявай. Аз слагах утрогестан вагинално и винаги имаше изтичане.

# 213
Да ама е прозрачно и беше доста повечко като количество и за това много се изплаших

# 214
Мелдим и аз мисля, че в от глобулите. Иначе в момента е нормално да имаме малко повече течение. Аз даже четох, че може да се появи к бяло такова, което се нарича левкорея.

А аз днес бях на консултация относно терапията ми с фраксипарин. Доц. Конова иска преди да мина ФМ да си пусна факторите за кръвосъсирване, за да ги покажа на доктора и после да й ги пратя и на нея, за да преценим дали да мина на по-висока доза 0.6 или да остана на тази от 0.4 + натаспин. Също ми изписа и вит. Д, заради зимния период. Общо взето останах доволна от вниманието.
Galeona, ти не ходи ли също при доц. Конова, за да ти следи дозите на фраксипарина? На теб какво ти беше казала?

# 215
Здравейте мами, от три дни имам болка отпред гръдния кош ,но не като вдишвам ,а като се мърдам .Имала ли е някоя от вас такъв проблем ? Много е странно ,защото като вдишвам е ок ,но като извършвам някакви движения ме боли.

# 216
Plamъche, как ти изписаха да пиеш витамин D-то? Питам защото аз пия по 2-3 капки на ден и се чудя дали е ОК? Също как ти казаха да го приемаш с храна или не, сутрин или вечер? Просто не съм сигурна, че го приемам понправилния начин.

# 217
Момичета, фетална ехокардиография ще правите ли? И ако някой има препоръки къде за София ще съм благодарна Sunglasses

# 218
Веси, да не би да са киселини или някой нерв? Провери като движиш само ръцете и лопатките дали те боли? Ако те боли е по-вероятно да е нерв. Аз имам една стара невралгия, която зимно време се обажда от климатиците, но за сега удържам фронта слава Богу!

Снежи, на мен ми изписаха едни перлички. Не е в течна форма като Вигантол. По една перличка на ден в продължение на месец и после ще пусна контрола. Аз доста лесно го усвоявам. Между другото, този витамин е мастноразтворим и е добре, като се приема да е с нещо мазно - например салатка със зехтин, кашкавал, авокадо и др.

Кайлин, а каква е причината да се насочиш към ФЕ? Аз мисля първо да минем през ФМ и се надявам там всичко да е наред.

# 219
Пламъче, включено ми е изследването в пакета,но нещо не е излязъл графика на лекарката и не се знае дали ще успея да се вредя точно в периода и търся план б.

# 220
Веси, да не би да са киселини или някой нерв? Провери като движиш само ръцете и лопатките дали те боли? Ако те боли е по-вероятно да е нерв. Аз имам една стара невралгия, която зимно време се обажда от климатиците, но за сега удържам фронта слава Богу!

Снежи, на мен ми изписаха едни перлички. Не е в течна форма като Вигантол. По една перличка на ден в продължение на месец и после ще пусна контрола. Аз доста лесно го усвоявам. Между другото, този витамин е мастноразтворим и е добре, като се приема да е с нещо мазно - например салатка със зехтин, кашкавал, авокадо и др.

Кайлин, а каква е причината да се насочиш към ФЕ? Аз мисля първо да минем през ФМ и се надявам там всичко да е наред.
Да като си движа ръцете ,като тръгна да ставам от леглото също ме боли. Вчера в банята докато се къпех също.

# 221
Веселина, аз от 2 седмици сигурно имам една гадна болка в слънчевия сплит. Не знам от какво е, но като полегна ми минава. Други ден съм на преглед и ще коментирам с Аг-то.

# 222
Пламъче, да, при Конова съм и аз. Simple Smile Тя ми назначи първоначалната терапия с Аспирин и Фраксипарин през ден.
След това в 12гс Сигридов ми спря Аспирина и остави само Фракси през ден. Сега на 3 седмици следя коагулацията и кръвотока. Моята доза е 0,4.
При теб защо искат да увеличават и какви изследвания пускаш? Аз правя АПТТ, INR, Протромбиново , Фибриноген и Д-Димер.
Като Сигридов и моето АГ много държат на Д-Димера.
Как ти е кръвотока в артериите?

# 223
  • Варна
Привет, момичета Simple Smile
Вчера си пуснах изследвания и днес са ми излезли резултатите и в урината положителни са ми левкоцитите и нитритите. Аг ми се обади и каза да си пусна пак изследването утре сутринта, защото можело да е лабораторна грешка, но не ми каза какво значи положителният им резултат. Малко се притесних, защото ми каза после задължително веднага да отида с резултата все едно е нещо много лошо. Някоя има ли идея какво значи това?

# 224
  • София
За Фетална ехокардиография много хвалят Маринчев (преглежда в Надежда), сигурно ще ходя и аз ама около последната фетална в 32-ра гс

Вит Д е хубаво да се изследва преди да се взима. 2-3 капки на ден е абсолютно нищо ако човек има понижени нива или дефицит.
Аз взимам всеки ден по 2 течни капсули коието е колкото 8 капки вигантол (4000IU) и с това поддържам витамина в средата на границите, следя го всеки месец.

За урината - наличието на левкоцити сочи към бактерия/възпаление. Утре си пусни и стерилна урина. Ако ги пуснеш в Рамус или цибалаб в рамките на деня ще излезе ако няма бактерии и стерилната урина.

Общи условия

Активация на акаунт