🌞Слънчеви юнски късметчета🌞 2020👶- ТЕМА 5

• 25 746
  • 728
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна
Уреаплазмата трудно се изолира в урината.

Хубаво е да изследвате всгинален секрет, даже цервикален днк тест за уреаплазма.
Ако я има е наистина опасна и ще трябва да се подтиска с антибиотици.

АГ знае ли за вашето лечение на уреаплазмата? И че сте я имали? Ако не, кажете й

О да, да знае. Даже вчера ми взе секрет, но още не е излязъл резултата.

# 241
Kaylinnn, за фетална ехокардиография най-добрият специалист, както някой ти е написал е доктор Маринов. Преглежда в болница Надежда и в Национална кардиологична болница. Препоръчвам го с две ръце!

# 242
И аз имах по едно време проблем с уреаплазма, но след няколко пъти пиене на антибиотици аз и ММ я изтрепахме. Сега контролите са чисти от известно време насам. Пуснах и една за всеки случай миналия месец и е ОК.
Най- вероятно ще ти назначи антибиотик да я подтиснете докато си бременна, не трябва да остава нелекувана, че може да даде приблем в по-късно седмици - това знам аз. Не се притеснявай за антибиотиците, има такива които не минават през плацентата и определено са по-малкото зло в случая. Левкоцитите в урината може и от уреаплазмата да са също, а не да има друга бактерия. Споко излседвай и лекувай ако има проблем и всичко ще е наред.

# 243
Лимонче, може да ти се стори глупаво, но аз до скоро не знаех как точно се взима уринна проба, т.е. винаги след локален тоалет, средна струя и най-добре да е от първа урина (то малко трудно като ставаме поне по два пъти да пишкаме през нощта 😂). Може просто пробата ти да е била замърсена, така че определено си направи още едно изследване.

И аз съм много омърлушена от няколко дни, плаче ми се и си поплаквам, в следващия момент се сещам за малкото ми съкровище и започвам да се смея и да й говоря, защото ми става гузно, че съм се разстроила за глупости... Абе, луда работа! Не знам за вас, но аз имам огромен апетит за интимни ласки. Никога не съм била така, а сега е нещо за което постоянно мисля и не знам какво да правя, защото ММ е точно на другия полюс. При него го има моментът с това, че в мен расте бебе и не може да си представи как ще го направим, та ми се налага да се справям сама, защото иначе ставам кълбо от нерви 🤭

# 244
  • София
За вит. Д и аз пия, заради зимния период, иначе бях малко над долната граница. Вечер и с по-мазна храна Вигантол по 2/3 капки.
Много е важно как се взима урината, не трябва и струята да "прекъсва". Веднъж ме бяха наплашили с резултати от урина давана на място и тогава от вкъщи си нося задължително.
Омче, за съжаление напълно те разбирам. Откакто имах леко отлепяне ноември, ММ я ме пипне веднъж в седмицата и то сутрин, я не. Каза, че ако става нещо трябва да съм в будно състояние.
Утре и аз съм на преглед... нямам търпение да видим човечето. Последно се гледахме на 18 дек. и съм се позатъжила...

# 245
Здравейте, момичета 🙂 Престрашавам се и аз да се включа при вас. От София съм, първа бременност, в 18 сед. 2 ден, за сега момиченце. 🥰

# 246
Момичета,какво значи стерилна урина? Чета ви,но не разбирам от тези неща.А това,че струята не трябва да се прекъсва защо е от значение?
Аз когато давах урина миналия път на ЖК не са ми казвали някакви специални насоки,просто да си взема една чашка там в стаята и това е.

# 247
Здравейте, момичета 🙂 Престрашавам се и аз да се включа при вас. От София съм, първа бременност, в 18 сед. 2 ден, за сега момиченце. 🥰
Добре дошла! Движим се заедно с теб,аз също съм 1ва бременност,18гс и 2 дни😁

# 248
  • София
Момичета,какво значи стерилна урина? Чета ви,но не разбирам от тези неща.А това,че струята не трябва да се прекъсва защо е от значение?
Аз когато давах урина миналия път на ЖК не са ми казвали някакви специални насоки,просто да си взема една чашка там в стаята и това е.

Има два вида основни за изследване на урина. Едната е “обикновена”, изследват дали е положителна за - нитрити, кетони, белтък, колко левкоцити, колко еритроцити на поле, относително тегло, PH и тнт

Изследването “стерилна урина” е микробиологично, поставят капки от урината в различни среди и чакат дали и точно какви бактерии ще се развият. Ако в урината има бактерии, ре ще пораснат, ще образуват колония. Лаборантите ще ги определят примерно: ешерихия коли, стафилококи, стрептококи и тнт
След това ще тестват бактериите с различни антибиотици дали умират и от кои и в резултата ще има Антибиограма, от която лекаря ще се информира какво да ти предпише.

Най-често ако в обикновената урина има наличие на левкоцити повече от 3-4 на поле, значи в стерилната ще се изолират бактерии. Ноо и обикновената и стерилната лесно се замърсяват.
За това взимането е много важно.
- стерилен контейнер който да не сме пипали ръба му
- хигиенен тоалет сутринта преди взимането, подсушава е леко с чиста кърпа
- много хубаво измити ръце (аз слагам дори ръкавици)
- взимане на урина от средна струя, а не веднага като почнем да пишкаме да вземем първото, то може да е изкуствено замърсено
- гледаме да не пипаме ръба на контейнера
- до макс 2 часа трябва да сме занесли урината в лабораторията

# 249
Момичета да се оплача цяла нощ не съм мигнала много се наплаших. Снощи както си лежах и усетих доста силно боцкане от дясно ,но за секунда и така 5 ,6 пъти ,после много странна тъпа болка все едно ми се ходи до тоалетна и от там цяла вечер страх и сега имам една тежест . Чудя се дали не е от това ,че хапнах маллко люто два пъти снощи и не съм ходила 4,5 дни по голяма нужда . Страх ме е да не е станало нещо с бебчо , а по принцип имам проблемни черва ,но този път не мога да усетя какво е точно ,а и такова боцкане до сега не съм имала доста силно ,но за секунда.Ако се повтори днес ще отида до болницата.

# 250
Галеона, благодаря за отговора. Ами моята терапия ми я назначи доц. Русев. В началото бях всекидневно на фракси 0.4 + АП през ден. След като прокървих, следящото ме АГ ми спря аспирина и така останах само на инжекциите. Русев ми беше написал на всеки три седмици да изследвам APTT, INR, фибриноген, протромбиново време, брой тромбицити и време на кървене и съсирване. Сега доцентката иска да пусна тези + д-димер. До момента не съм го изследвала. Посъветва ме да пусна кръвосъсирващите фактори преди ФМ, за да мога да ги дам на доктора по ФМ и да му насоча вниманието, а след като мине всичко да пратя на доц. Конова и според данните от ФМ и изследванията ще реши дали да ми вдигне дозата на 0.6 или да добавим натаспин към сегашната доза от 0.4. Иначе последно кръвотока беше наред, бебето си расте нормално. Но бях на ЖК на 17 декември. Сега с нетърпение чакам следващия преглед.

Веси, ако е нерв можеш да го мажеш локално с магнезиево олио. Би трябвало да те облекчи. Но за всеки случай сподели с АГ. А за боцканията да не са газове? На мен ми се е случвало нещо подобно след хапване на повечко фасул. Вечерта много ме боля коремът... Blush А може и при по-рязко завъртане да е от опъването на лигаментите, които държат матката. В последните няколко дни често ми се случва. Трикът е позите да се сменят бавно и плавно. Стискам палци да е нещо безобидно.

Брайда, отново даваш страхотни съвети. До момента, който не се е сблъсквал с даване на стерилна урина, твоите съвети са безценни.

Airgirl, добре дошла при нас! Пожелавам лека и спокойна бременност! Simple Smile

# 251
Момичета да се оплача цяла нощ не съм мигнала много се наплаших. Снощи както си лежах и усетих доста силно боцкане от дясно ,но за секунда и така 5 ,6 пъти ,после много странна тъпа болка все едно ми се ходи до тоалетна и от там цяла вечер страх и сега имам една тежест . Чудя се дали не е от това ,че хапнах маллко люто два пъти снощи и не съм ходила 4,5 дни по голяма нужда . Страх ме е да не е станало нещо с бебчо , а по принцип имам проблемни черва ,но този път не мога да усетя какво е точно ,а и такова боцкане до сега не съм имала доста силно ,но за секунда.Ако се повтори днес ще отида до болницата.
Добро утро,Веси! Според мен напълно възможно е бодежите да са причина за болката,тежестта и дискомфорта. Още при установяване ми бяха изписали нещо,като се прибера ще ти го снимам,пия едно вечер и сутрин нямам проблвми,подходящо е за бременни.

# 252
Болки и ааз имам почти постоянно.И вечер и аз имам някакви страхове и незнам защо. Относно лютото не се притеснявай аз без леко люто почти не сядам на масата а имам гастрит.Сега стомах не ме боли.Имам и аз проблеми с червата много поне ходя често на WC за сега.Лютото ми дава някакъв апетит иначе нямам никакъв.И предишните бременности съм яла люто.

# 253
Добро утро!🌞

Veselina,
Според мен ключовото тук е,че ни се ходила до тоалетна 4-5 дни.Намери начин спешно да свършиш тази работа,такъв период е доста дълъг,не се оставяй така защото ще имаш проблеми.Включи в менюто храни,които спомагат чревните функции,за да не си докараш постоянен запек и дискомфорт.😊

# 254
И аз тези дни имах проблеми  с ходенето  до wc.   но и.по принцип не само сега.. затова започнах да хапвам сушени сини сливи (От лидъл) най ми харесват по меки са , и чаша топла вода сутрин ако се наложи но сливите вършат работа тъй като на.мен течна храна не ми помага. Аз сега се чудя какво витамин Д да си взема тъй като сега не  съм правила изследвания  а лятото и затова сега ги прескочихме но намерих някакъв спрей или е по добре таблетки?

Общи условия

Активация на акаунт