🌞Слънчеви юнски късметчета🌞 2020👶- ТЕМА 5

• 25 660
  • 728
  •   1
Отговори
# 570
Веси, благодаря ти за споделения опит!

- Смутита (банани, горски плодове, соево мляко, грахов протеин, фурми и някакъв тахан)

Благодаря за идеята, точно се чудех какъв протеин да си добавям, че съм почти веган и не си вземам достатъчно от зеленчуците.

tanita,
Ако си почти веган,то от зеленчуците е почти невъзможно да си набавиш нужния в момента протеин,но ако все пак можеш да си позволиш извара и яйца-те са основен източник.
Другия вариант е да помислиш за хранителна добавка.Има разтворим протеин с различни вкусове😊Специално за бременни са и за кърмачки.

# 571
Момичета, понеже не съм запозната с марката, а я коментирахте, цената на този модел Cybex според вас за колко коша е? Само с летния ли?
https://rayatoys.com/bebeshka-kolichka-cybex-agis-m-air-4-mystic … Ur0HlF90Ks_aqt1iY

# 572
  • София
Би трябвало да е само количката това, но можеш да звъннеш да питаш.
Мисля че коша за новородено и столчето са отделни, има ги в сайта и с намалението сега ще излезе под 1000лв.

Само имай првдид, че седалката на количката може да гледа само напред, тоест не можеш да буташ и гледаш в лице бебето едновременно.
Не говоря за коша за новородено, а за самата седалка.

Иначе с нея няма да имаш нужда от лятна количка/малка, защото тази е супер компактна.

# 573
Танита, както виждаш аз също не консумирам животински продукти, но никога тялото ми не е страдало за протеин (дори когато тренирах силово във фитнеса и кляках с 70кг. 😄). В това смути има над 30 гр. протеин (350 мл. соево мляко и 20 гр. грахов протеин, а и от сусамовия тахан или фъстъченото масло пак си набавям допълнително. Сусамовият тахан печели точки и за калций, както и соевото мляко съдържа калций от водорасли). Отделно наблягай на ядки и бобови, а ако консумираш яйца или млечни, то със сигурност успяваш да си го набавяш. Граховият протеин не е от най-вкусните, но в смутито е супер.
Фурмите, момичета, е хубаво да включите в менюто си всеки ден, защото помагат с раждането (имаше нещо за по-лесното получаване на разкритие), а и дори в Библията на Мария й е казано да разклати палмата и ще падне нещо, което ще й помогне с раждането (не цитирам, а преразказвам какво съм чела).

# 574
  • София
Аз съм виждала веган протеин на прах, който става за бременни. Има го в сайта zdravis Simple Smile

Охх как ми се хапват форми Sad  И като цяло всеки плод ми се яде, ама ми е забранен ...

# 575
Аз съм виждала веган протеин на прах, който става за бременни. Има го в сайта zdravis Simple Smile

Да,точно него имам предвид 😊Препоръчителен е при серумен резултат по-малък от 65 g/l,при бременност се гони тавана-84 g/l.Въпреки,че всеки ден усилено консумирам белтъчини ,резултата ми е 63g/l и смятат да си поръчам от шоколадовия😊
За който му е интересно може да прочете подробности- =https://www.zdravis.com/product/969/protein-drink-za-bremenni.html

Последна редакция: пн, 13 яну 2020, 18:25 от Peperudena

# 576
Момичета, а при някоя от вас има ли леко изтръпване или мравучкане в ръцете и краката?
При мен се появи днес, а утре официално влизам в 18гс. Краката ми даже на моменти се схващат, но не е особено болезнено. По-скоро неприятно.

# 577
Днес бях на ЖК и всичко засега е наред. Плацентата е задна и високо Simple Smile
Аз пък от 3-4 дни имам болки в десния клепач като гледам рязко надолу или наляво,надясно. Също и в слепоочието вдясно. Появи ми се след едно главоболие, все едно имам възпален нерв, който ме опъва. Много неприятно. Някоя с подобни мъки?

Последна редакция: пн, 13 яну 2020, 19:29 от dream123

# 578
  • Plovdiv, Bulgaria
Аз почти всяка вечер се будя с изстръпнал крак или ръка. От 3 дни пия магнезий, ще видим ще се промени ли нещо.
Като бях на работа всекидневно бях с главоболие, и то само от дясната страна или слепоочието, или отзад към тила. Като съм в нас е в пъти по-рядко и по-леко, ако вечерта не съм спала хубаво или нещо са ме изнервили мъжете. Но започнах да следя и кръвното заради главоболието, че да не се окаже че е от високо кръвно някой път.

# 579
За фурмите и аз бях чела, че правят по-лесно разкритие и затова не е хубаво да се прекаляват, т.е. на ден може да се изядат само 3-4 фурми. Вече след 36-та г.с. за по-лесно раждане (т.е. за по-бързо разкритие)  е било препоръчотелно да се консумират по  6-8 фурми на ден. На мен миналия месец много ми се беше прияло и ММ ми е купил някакви много сочни ирански, но ги ям със страх и гледам да не изям повече от 4. Иначе каквато съм маниачка на фурми сигурно бих изяла по 10-15 на ден 😁

За варненска среща, ако е скоро аз няма да мога да се включа тъй като не съм в БГ в момента. Може би за по напред, когато си дойда след март.

# 580
А аз точно днес си купих фурми. Ей така, защото ми се приядоха.
И аз съм за среща във Варна.

# 581
Момичета, а при някоя от вас има ли леко изтръпване или мравучкане в ръцете и краката?
При мен се появи днес, а утре официално влизам в 18гс. Краката ми даже на моменти се схващат, но не е особено болезнено. По-скоро неприятно.

Galeona,
Това гадно "мравучкане" го имам 2-3та вечер само в десния крак маалко преди да заспя или точно в мига на заспиване.Направо отврат!Налага се да стана,да се раздвижвам,даже снощи и на степера се качих😫😫
Не ми харесват тези симптоми,някой ако знае как да спрат,да казва😫

# 582
Здравейте  не е по темата  в момента но седмица,две вечер по често след вечеря ми става мн мн тежко под гърдите, предполагам че някъде там в момента е стомаха и не винаги е заради голямо количество... има ли и др с този проблем  аз утре съм на  ФМ и ще.питам но нз

# 583
Anichka, на мен напоследък ми става страшно тежко след ядене. Все едно слон съм погълнала.
Накомфортно ми е и под гърдите и на стомаха и на корема.
Мисля, че трябва да почна да ям по-малко, но по-често.
Аз още гледам да имам 3 основно хранения на ден, но явно е мноогоо това.

# 584
Присъединявам се към вас, с тежест след хранене. И аз имам 3 основни хранения, но мисля да ги направя повече с по-малко храна. Явно матката започва да избутва другите органи нагоре и не остава толкова място за стомаха. А при мен дори като хапна повече и ми става трудно и да дишам...

Общи условия

Активация на акаунт