Ох този страх от обвързване

• 13 044
  • 477
  •   1
Отговори
# 240
  • Насред хаоса
Митко, слушай ме сега, тези женоря никога няма да ти кажат право в лицето цялата истина. А тя е, че всички жени си падат по идиоти, направо се побъркват по тях.
ИзказА се спецът с камара дипломи по женски предпочитания и поведение. Като почнем от "женоря", та приключим с "всички жени си падат по идиоти". Обикновено по идиоти си падат жени, родени и израсли в семейства на идиоти, които са видели само идиотизъм, по-често от бащината страна, в отношенията между мъж и жена. Така че и тезата ти за емоциите пропада. Много е смешно мъже да се тропосват и да обясняват с тон на завършени експерти какво искат или трябва да искат жените, сякаш те самите знаят по-добре от тях.

# 241
  • Агент под прикритие
Сомбра, въпреки, че не съм напълно съгласен с неговия пост, можеш ли да обясниш ако не е емоция, какво е тогава? Защото не е и разум със сигурност. Разумът изисква информация, която да обработи, каквато никой от двете страни няма на първа среща.

# 242
  • Насред хаоса
Феникс, няма как това да е заради емоция. По-скоро е някакво дори несъзнателно схващане и разбиране, набито или от възпитанието, или от криворазбрани отношения между половете вследствие на наблюдения и грешни изводи. Разбирам емоциите в такива случаи да са хубави, да кажеш, че е заради тях. Но те не са, следователно да "се побъркваш по идиоти" по думите на горния спец, щото това водело до емоции, е малоумно. Защото тия емоции са отрицателни и самоубийствени. На теб би ли ти харесало да търпиш идиотка и да понасяш идиотските й изблици, понеже това водело до емоции? Мда, и на мен не ми допада подобно нещо - защото по принцип човек е устроен така, че да иска да се чувства добре, не зле. И който/която приема за нормално и се примирява с такива, значи има нещо някъде далеч назад във времето, което го/я кара да търси и търпи това.

# 243
  • Агент под прикритие
Сомбра, ако нещо не идва от разум, идва от подсъзнанието. Няма откъде другаде да дойде.
А източникът на емоции Е точно подсъзнанието.

За много неща, в т.ч. и т.нар. "отхвърляне" (за каквото иде реч и в настоящата тема), решенията се вземат на чисто емоционално ниво. Важи за всички, но предимно за жените.

Последна редакция: пн, 06 яну 2020, 12:42 от Phoenix Wright

# 244
  • Насред хаоса
Аз поне правя разлика между емоции и вкорененото в подсъзнанието и попито с възпитанието, особено когато човек не е имал друг пример. Нагласата на човека по принцип е към хубавите емоции, не към лошите. А отношенията с идиоти не пораждат хубави емоции. Та затова и се чудя къде са пък всички тия жени, които се побъркват от идиоти и си умират за такива, че така щедро се раздават глупави съвети, които утре авторът ще вземе да прилага в действителност и ще се чуди защо не го искат жените, противно на това, което са му казвали дъртите "опитни мъжкари".

# 245
Вие хубаво си разсъждавате тука, ама навярно сега едно момиче реве по наш Митко и се чуди защо мъжете като него си падат по разни идиотки. Wink (метафорично).

# 246
Вие хубаво си разсъждавате тука, ама навярно сега едно момиче реве по наш Митко и се чуди защо мъжете като него си падат по разни идиотки. Wink (метафорично).

Или пише във форума с въпрос как да я забележи, но той не може да знае, че за него се отнася. Flushed

# 247
  • Агент под прикритие
А може и през цялото време да се е въртяла около него, напомняйки за себе си, но нашият да не я е забелязал. Simple Smile

Аз поне правя разлика между емоции и вкорененото в подсъзнанието и попито с възпитанието, особено когато човек не е имал друг пример. Нагласата на човека по принцип е към хубавите емоции, не към лошите. А отношенията с идиоти не пораждат хубави емоции. Та затова и се чудя къде са пък всички тия жени, които се побъркват от идиоти и си умират за такива, че така щедро се раздават глупави съвети, които утре авторът ще вземе да прилага в действителност и ще се чуди защо не го искат жените, противно на това, което са му казвали дъртите "опитни мъжкари".
Да, то ако кучето само с гледане ставаше касапин....

# 248
Говорихме си тя ми призна че ме харесва , но в миналото са я наранявали предишните и гаджета и сега като стигне до този момент с някой се дърпала от страх да не я нарани и той...как да и покажа че не съм като другите много държа на нея готов съм на всичко .

И какво да направя да и дам време или да не се занимавам с такива жени? Тя е на 22 и тя
Готов си на всичко, държиш на нея, ама се чудиш дали да ѝ дадеш време и да се занимаваш изобщо с нея? Даже не специално с нея, а с "такива жени"?

Пресметлив си даже на чувства, "всичкото" вероятно хич не е много. Искаш да инвестираш малко внимание и веднага да получиш отплата. На живо сигурно са още по-натрапливи нещата.

Да не чета всички 17 стр., ама каква е равносметката? Ще послушаш ли съфорумците да (не) се занимаваш с такива жени, въпреки че уж на всичко си готов?

Последна редакция: пн, 06 яну 2020, 13:59 от кукумицинка

# 249
Защо съвременните мъже се бутат да стават емоционални тампони и да отработват женски емоции? За тази цел си има шопинг терапия, мило дневниче и приятелки. Мъжете - ако искат внимание - си имат техен си път. Да, мили мой, бръкни се за нещо впечатляващо и може да й стоплиш настроението. Рибен ресторант и СПА, модни напоследък идеи. Абе нещо да й направи кеф, не да се правиш на аматьор-психолог, че и да я натискаш да преодолява.

Ама - не се дръж все едно ти дължат. Просто ако ТЯ те кефи, направи й на нея кефа, без очаквания. Не слушай тука мъжленцата, дето си кътат парите и сърцата. Те или са ергени, или жените им не са по сърце и киселеят.

# 250
Вече в трета тема с този рибен ресторант... Да бяхте казала уикенд в Монпелие или Флоренция, ама с тази риба и спа колко ще се бръкне? Уж претендирате за висок стандарт.

# 251
Е, 22-годишните мъже рядко могат да се бръкнат кой знае колко, ама за да покажат чувства, внимание, търпение и пр., пари не да им нужни.

# 252
  • Агент под прикритие
А защо не околосветско пътешествие? LaughingLaughingLaughing

Сирена, нереалистично е да слагаш стремежа на един мъж да спечели жена и липсата на очаквания в едно изречение. Тези две неща се изключват взаимно.
Заблуждаваш момчето. Simple Smile

# 253
Бях саркастична, моля останалите да ме извините.

# 254
Очаквания в смисъл  - тропкам нервно с краче и капитулирам след най-малкия знак за колебание. Спечелването е процес, не транзакция. Във всеки момент процесът може да се провали. То е креативен акт, не е рецепта, трябва да се пипа внимателно и крайният резултат не е гарантиран.

Не е купуване, а спечелване. Има разлика.

Това с вниманието също не е гарантирано - може пък да не иска да й ровиш чувствата, или да не те усеща като добър аматьор-психолог. Айде да не е за много пари нещото, ма поне да е забавно и активно, да я изкара от нейния свят и да й покаже нов, не да задълбава в нейните драми.

Виж пак за емоционалния тампон. Не това е мъжката роля. За да завладее един мъж, трябва да изкара жената навън, извън зоната й, не да се опитва да влезе в нейния свят. Аладин отнесе принцесата на летящо килимче, не й се натресе в покоите да гледат Нетфликс, нали?

Общи условия

Активация на акаунт