Ох този страх от обвързване

• 13 277
  • 477
  •   1
Отговори
# 225
Джуди, ей това:
Губиш от подобно крайно отношение, приятелю. Добронамерена съм, като го пиша. И сега, и по принцип. Човек трябва да е по-мек, да може да прости, да опита отново, да забравя някои неща, да е пластичен и гъвкав.
Не е до възраст. Като кака ти го пиша. Така се живее и по-щастливо, и самият ти правиш другите щастливи и спокойни. Че не си на нож с тях, защото осъзнавате, че и те и ти имате право на грешки. Щото има грешка, има и прошка.
Това - по принцип.
В случая момичето няма данни да е нещо лошо сътворило. Нито пък Митко нещо такова е направил. Но пък да си затръшне вратите - най-малкото не е разумно.

ми напомня, че аз преди време писах нещо подобно в една друга тема, като към това добавих и че преди да си тръгнеш, можеш напълно добронамерено да кажеш "Ако случайно размислиш, можеш да ме потърсиш", което тогава предизвика вълна от подигравки, като "разбирачите" попитаха нещо от рода на "Тя след като е взела вече решение, как така ще размисли?" и дори го заклеймиха като опит за манипулация. JoyJoyJoy

Не знам коя е била темата и случаят. Жалко. Тук се преиграва с подигравките, наистина.
По принцип аз не препоръчвам окончателно и драматично скъсване на връзки, наистина не се знае кой какво и кога ще му светне, освен ако човекът насреща не е постъпил наистина психопатски и не е опасен с поведението си. Но това са изключения.
"Довиждане"-то върши прекрасна работа.
Тежките приказки е добре човек принипно да ги загърби.
...
Не знам, Тони, коя точно приказка имаш предвид.
Опит могат и млади хора да имат. Лично аз не го изключвам. Винаги можеш да научиш по нещо от всекиго, вкл. от млад човек. Но за много и разнообразен опит по принип е нужно и време.

Последна редакция: нд, 05 яну 2020, 21:53 от Judy

# 226
Благодаря за всяко едно мнение,аз не съм се отказал от нея, но просто тя не ми пише .Ще я оставя нз и аз колко дена ще се държа няма да и пиша,но съм и казал че вярвам в нея и я подкрепям, защото скоро има изпити в чужбина и това също и е на главата.Щом не иска да ми отговоря спирам се.Всичко беше наред докато не ми сподели че бившия и почнал да и пише пак и колкото и гадни неща да е направил бил направил и малки жестове които явно тя помни още и сега в главата и е каша ясни са ми...искам човек до себе си ,но бившия ми ми липсва нищо че е идиот е така е ситуацията според мен(разделени са от 2 год заради него щото е бил идиот и е спал с друга)

# 227
  • Агент под прикритие
Благодаря за всяко едно мнение,аз не съм се отказал от нея, но просто тя не ми пише .Ще я оставя нз и аз колко дена ще се държа няма да и пиша,но съм и казал че вярвам в нея и я подкрепям, защото скоро има изпити в чужбина и това също и е на главата.Щом не иска да ми отговоря спирам се.Всичко беше наред докато не ми сподели че бившия и почнал да и пише пак и колкото и гадни неща да е направил бил направил и малки жестове които явно тя помни още и сега в главата и е каша ясни са ми...искам човек до себе си ,но бившия ми ми липсва нищо че е идиот е така е ситуацията според мен(разделени са от 2 год заради него щото е бил идиот и е спал с друга)
Митаче, виждам, че все още май имаш някакви надежди. Не става въпрос за няколко дни, става въпрос ЗА ПОСТОЯННО !!! Спираш окончателно контакт с нея и си действаш по другите задачки. Ако след време, тя реши да те потърси и иска да се видите, можеш да и отговориш и да се видите съответно, но това не значи, че през това време трябва да си заеб@ш останалите неща в живота. Simple Smile
Още нещо: разбери, че светът НЕ се върти и НИКОГА не се е въртял около жените. Фокусирай се около собствения си живот.

Намери си някакво хоби, нещо, което те кефи, излизай с приятели, забавлявайте се.

Последна редакция: нд, 05 яну 2020, 22:39 от Phoenix Wright

# 228

Митаче, виждам, че все още май имаш някакви надежди. Не става въпрос за няколко дни, става въпрос ЗА ПОСТОЯННО !!! Спираш окончателно контакт с нея и си действаш по другите задачки. Ако след време, тя реши да те потърси и иска да се видите, можеш да и отговориш и да се видите съответно, но това не значи, че през това време трябва да си заеб@ш останалите неща в живота. Simple Smile
Още нещо: разбери, че светът НЕ се върти и НИКОГА не се е въртял около жените. Фокусирай се около собствения си живот.
Тони, грешиш. Светът се върти около две неща - жените и парите.

# 229
  • Агент под прикритие
Тони, грешиш. Светът се върти около две неща - жените и парите.

# 230
Чудех се да пиша или не, защото има риск Авторът да се засегне.
Митко, ако едно жена Ви харесва, няма изобщо да мисли за проблема си с обвързването и бившия си. Вие сте на етап първи срещи, какво обвързване?
Понякога се случва - пишете си с някого, много се харесвате уж, чакате с нетърпение следващия чат и когато се видите, нещата са коренно различни. И на мен ми се е случвало в гимназията - снимките се оказаха доста подвеждащи и имах огромно желание да избягам. Съответно не върви да се каже подобно нещо и започват оправданията. "Много те харесвам, НО..." Няма "но", просто една жена рядко реже с думите "не те искам, не ми харесваш".
А и доколкото чета, Вие реагирате доста емоционално и нищо чудно дори с това да сте я отблъснал. Едно е да ухажвате жена, друго да и се лепнете. Не хранете надежди, за да Ви отреже след срещата, просто не сте и допаднал.

# 231
Митко, слушай ме сега, тези женоря никога няма да ти кажат право в лицето цялата истина. А тя е, че всички жени си падат по идиоти, направо се побъркват по тях. Също като твойто момиче. Защо ли? Защото "идиотите" им дават емоции. Жените живеят с емоции, не могат без тях. Затова сапунките са толкова популярни сред тях, защото жените, без значение от възрастта, съпреживяват емоциите на героите. Нещо повече, колкото повече са "негативните" емоции, толкова по добре, защото идиотите също им дават преобладаващо негативни емоции. Така са устроени жените, просто го приеми.
С напредването на възрастта, повечето жени осъзнават необходимоста от стабилност и сигурност в семейството най-вече заради децата. И тогава отиват при добрите момчета. Добрите момчета са отговорни, грижат се за тях, поддържат дома, раборят и носят пари в къщи, което е важно за отглеждането на децата. Тогава жената може да роди първото си дете, но много често му води дете от първи брак или връзка с идиот и му приражда друго. Така започва полущастливия семеен живот. Защо полущастлив ли? Защото добрите момчета са грижовни, но много рационални и не дават на жената това, от което има нужда -емоции.

Липсата на емоции в брака прави жените киселици, вечно недоволни и начумерени. Те не могат да изпитат истинска сексуална наслада с такъв мъж (виж статистиката). Но ако отнякъде се появи някой идиот в живота им, те отново се побъркват. Само че вече за захитряли и не си развалят семейството, а просто го взимат за любовник. И тогава са много щастливи, имат и спонсор (съпруг, който да се грижи за тях и децата), и любовник, с когото могат да изпитат истински оргазъм, и деца, които да обичат.
Сега разбираш ли защо твоето момиче се държи така? Тя вероятно те харесва, но сърцето й я тегли към онзи идиот, бившия й. Защото той и дава емоции. Обърни внимание, че две години тя не иска връзка с друг, защото тайно се е надявала, че онзи пак ще я пожелае. Ти, обаче си добро момче и не й даваш емоции. Искаш да се грижиш за нея, но тя няма нужда от това в този етап на живота си. Тя не иска да преминава през това и да продължи напред, точно обратното, иска бившия си отново, колкото и да разбира, че вероятно няма бъдеще с него. За да я накараш да те поиска, трябва да и дадеш емоции, а не грижовност. Тогава и само тогава има вероятност да имаш нещо общо с нея. Не я вини за поведението й, тя просто следва инстинктите си и нищо не може да направи срещу това.

Последна редакция: пн, 06 яну 2020, 11:01 от bubanka

# 232
  • Агент под прикритие
... и след това женорята идват в BG-Mamma и започват да пускат теми от рода на "Той ме изостави", "Бившият ми е боклук" и т.н.

Този раздел СО пази такава история, че..... LaughingLaughingLaughing

# 233
Аз не знам защо дълбаем каква е причината - не го иска и толкова. Дали заради бившия, дали заради нещо във вида или поведението му, но тя не го иска.
А може да не и харесва идеята да се води във връзка с някой, който не живее в същия град/държава,  защото това не е за всеки. Не знам и на него би ли му харесало, ако разсъждава разумно.
Phoenix Wright, ако някой събере най-фрапиращите истории, ще срине Съдби на кръстопът и други подобни предавания, а под форма на книга може да се получи бестселър. Щом 50 нюанса сиво се котираше толкова, историите от bg-mamma ще са сензация.

# 234
Иванчо, не всички жени ги тресе мазохизъм.
Но ако си падате по мазохистки, отсявайте си ги.

# 235
Чудех се да пиша или не, защото има риск Авторът да се засегне.
Митко, ако едно жена Ви харесва, няма изобщо да мисли за проблема си с обвързването и бившия си. Вие сте на етап първи срещи, какво обвързване?
Понякога се случва - пишете си с някого, много се харесвате уж, чакате с нетърпение следващия чат и когато се видите, нещата са коренно различни. И на мен ми се е случвало в гимназията - снимките се оказаха доста подвеждащи и имах огромно желание да избягам. Съответно не върви да се каже подобно нещо и започват оправданията. "Много те харесвам, НО..." Няма "но", просто една жена рядко реже с думите "не те искам, не ми харесваш".
А и доколкото чета, Вие реагирате доста емоционално и нищо чудно дори с това да сте я отблъснал. Едно е да ухажвате жена, друго да и се лепнете. Не хранете надежди, за да Ви отреже след срещата, просто не сте и допаднал.
Съгласна с Тайчо.
На мен даже се случи, бях на 20 или 21.
Много се харесахме с едно момче в ICQ.
Даже влюбена бях или си мислех. След срещата той ми пишеше все по-малко. Аз обаче сигурна и не спирах да пиша. Докато един ден не ме отряза така жестоко, че ще го помня още дълго. Та така.
И аз мисля, че има ли харесване, никой и нищо няма да спре момата да е с Митко.

# 236
Аз като ви разправям, че има ред пил движение, което беше в пика си преди няколко години, а сега и в БГ са ги изчели и изучили тия неща...и сега ще се изредят всички новопросветени да ни изчетат лекциите за женската природа, Тъмната Триада, ред пил, игрички, изкуствена драма в брака...

А истината е, че жените не търсят "лошите момчета", а търсят способните и енергични такива. Сега, проблемът е, че повечето са качествени екземпляри, но живеят безнаказано и някои поемат по лош път. Но иначе това са хубавите мъже. "Добрите момчета" всъщност отвътре са си същите гадове, със същото неуважение. Или както пишеше в Реддит - защо да не гоня красивите лоши момчета, дето ме мислят за сексуален обект, ами дебелишкавите смотльовци, които искат същото като лошите момчета, ама се правят...

Та така, жените търсим адекватните мъже, които също така имат светски успехи. Не сме мазохистки, хич даже. Истината е в правилния микс емоции/грижовност.

А някои от добрите момчета са си живи леко аутистични елементи, дето не виждат света адекватно. Плюс че са мекици и нямат биологични сили, изтеглили са късата клечка.

# 237
Цитат на: tainichka

Много се харесахме с едно момче в ICQ.
Понякога все още ми се струва, че чувам нотификацията на ICQ отнякъде... Като настъпано гумено пате 😃
Още един съвет Митко - знае ли какво е ICQ - стара е за теб...

# 238
  • Агент под прикритие
Сирена, когато това, което жените твърдят, че търсят (на приказки, естествено) и това, с което се хващат реално, или накратко, когато очаквания vs. реалност коренно се разминават, няма никакво значение каква "идеология" си чел. Хората, които ти говорят едно, а правят точно обратното, трябва да са ти ясни, че са лаладжии и най-доброто, което можеш да направиш за тях, е да ги освободиш от присъствието си перманентно, а пък ти си опъвай там локумите за ред пили, триади и другите булшити.

Как ще коментираш масата теми за оплаквания (предимно от жени, естествено) в СО? Как така всички попадат на "неподходящи" (по техните думи, естествено)?
Защото тези факти говорят достатъчно.

Последна редакция: пн, 06 яну 2020, 10:01 от Phoenix Wright

# 239
Как ще коментираш масата теми за оплаквания (предимно от жени, естествено) в СО? Как така всички попадат на "неподходящи" (по техните думи, естествено)?
Защото тези факти говорят достатъчно.

Женичките в СО са ощетени по много други начини. Голяма част от любовните драми идват от бедност, невежество, ниски прослойки. Или някакви други липси и психично заболяване примерно.

Как пък момите от сой не се изпожениха за мотористи или биячи...

То и аз си знам какво съм търсила и как пък някой гледащ лошо хулиган не ми допадна, ами се взех със свестен, цъфтя и процъфтявам...не, жените обичат комфорт. Само лудите мацки с някакви личностни разстройства се бутат в драми. Или друго не са виждали, щото са уайт трашове.

Общи условия

Активация на акаунт