Ох този страх от обвързване

• 13 309
  • 477
  •   1
Отговори
# 210
  • BG
Така като поразмислих, ми се вижда, че има още някой в картинката... Rolling Eyes
Има да казах че е била наранявана от предния  и приятел и сега заради това се държи одръпнато,явно тоя бивш и пише пак и я обърква още повече то само това и трябва на една жена....един ден иска контакт , след това се дърпа....объркана работа и аз съм тъп да се мъча да и подавам ръка и да се обяснявам....просто жените явно не харесват честните момчета които искат просто да са до тях и да им помогнат когато видят че има проблем.
Само не заемай позата на жертва. И запомни едно важно нещо - никога, ама никога, не давай непоискана помощ, когато тя касае отношения м/у двама души и ти не си единия от тях.

Така като поразмислих, ми се вижда, че има още някой в картинката... Rolling Eyes
Ха, добър ден. Аз какво говоря още от началото.Smiley

Последна редакция: нд, 05 яну 2020, 19:36 от Tony34Al

# 211
Хрумна ми варианта, където момичето може да изпитва някакво неудобство - примерно е биполярна или има срамни устни като ушите на слончето Дъмбо, затова умишлено да отблъсква ухажорите.
Имаше една мацка тук, искаше да си прави лабиопластика.

Митко, виж сега.
Няма нищо фатално, че една не те харесала. Нямаш проблем, нито пък тя. Хората постоянно НЕ СЕ харесват.
Това, дето не го е харесала тя, ще го хареса пък друга.
Недей се настройва така към "всички жени", още си млад за това. Пък и рискуваш да заприличаш на Тропси, а тогава - нали знаеш, все ще те режат (виж как се оплака, човечецът).

Младите момичета понякога са малко заблудени и си харесват мъже, които ги тормозят.
После поумняват.
Това не е причина да почнеш да тормозиш, та белким ти излезе късметът.

# 212
Има да казах че е била наранявана от предния  и приятел и сега заради това се държи одръпнато,явно тоя бивш и пише пак и я обърква още повече то само това и трябва на една жена....един ден иска контакт , след това се дърпа....объркана работа и аз съм тъп да се мъча да и подавам ръка и да се обяснявам....просто жените явно не харесват честните момчета които искат просто да са до тях и да им помогнат когато видят че има проблем.

Колкото жени по света - толкова модели на мъже, които се харесват.
Подобни обобщения са само в твоя вреда. Сам си градиш някаква обща негативна придстава за жените и тя ще ти е стопер за отношенията с тях по-натам.
Аз не бих те съветвала ни да я лъжеш, че се срещаш с други, нито да я "разкараш".  Просто разреди контактите и не хвърляй много надежди и чувства. Вече си заявил явен интерес. Ако и тя има, а има и притеснения някакви, може да се отпусне и може да станат нещата. Де да знаеш каква е реалната причина тя да се люшка насам-натам. Но не е нужно и ти да го правиш в такт с нея.

Последна редакция: нд, 05 яну 2020, 21:55 от Judy

# 213
Judy, за първи път чувам на някой да му казват, че опитът му няма да е от полза.
Напротив, нека опознава женската натура, ще си спести много неприятности вбъдеще.
Ще разбере, че няма нищо ненормално една жена да се държи и да прави каквото иска.

Харесва ми ентусиазма ти, Митко, играеш го добро момче. Имаш желание нещата да се случват открито и честно, склонен си компомиси, занимава ти се. В сравнение с теб аз съм мъртъв отвътре и в момента когато някоя ми подвие опашка я пращам по дяволите, явно за такъв стопер ти говори Judy. Но това ще ти дойде с възрастта, сега на 22г. има много к за наеб при теб.

# 214
Да занимава ми се, защото и аз лядко допускам някой до мен искам този някой да е специален и ако може да е завинаги , не да си връткам разни жени.....искам една докрая и когато помислих че я намерих имаме толкова много съвпадения тя се одръпна...дори и датата ни на раждане е една и съща един месец един нен  е да различна година, но все пак помислих че е знак от съдбата.След това нещата тръгнаха, пращахме си снимки знае как изглеждам, на срещата не се държах олигофренски с нищо не съм я накарал да се дръпне, просто тя ми го каза че с предните момчета пак е станало така и тя се е одръпнала,мислех че с мен ще е различно и ще минем през това заедно уви...нищо не мога да направя борих се на сила не става....сега ще я изчакам ако реши ще ме потърси

# 215
  • Варна
Митко, тя ли ти сподели, че е отказвала и на други, или ти пое ролята на терапевт ? Може да има комплекси, заболявания . Хората не се променят лесно . Отказвайки комуникация с теб, не можеш да и въздействаш.

Последна редакция: нд, 05 яну 2020, 20:54 от Viviana91

# 216
  • Sofia
... има срамни устни като ушите на слончето Дъмбо, затова умишлено да отблъсква ухажорите.

Това, всъщност, би ѝ дало ключово предимство. Много мъже имат извратени сексуални фетиши.

# 217
... има срамни устни като ушите на слончето Дъмбо, затова умишлено да отблъсква ухажорите.

Това, всъщност, би ѝ дало ключово предимство. Много мъже имат извратени сексуални фетиши.

Зависи на кой попадне.
Може да е предимство, а може да попадне на някой простак, който да критикува природните и дадености.
Имах съученичка с  по-особени срамни части. И не само това, ами и беше умствено изостанала. Всъщност не знам точната диагноза. Много добър човек и се сприятелих с нея в училище. Много трудно асимилираше елементарни неща и трябваше да и се помага страшно много за да завърши поне средното си образование.
Първия и приятел се оказа грубиян, който я унижаваше. И тя се комплексира. И години я караше сама.
Имала е ухажори, но е страняла от тях. Казвала им, че нищо няма да се получи, че не ги харесва. И стана все по-затворена.
Около  15 години била сама. После срещнала подходящия, достатъчно упорит и не бил повърхностен и груб, като предишния.
Та щастлив финал. Сватба, брак и три деца на които абсолютно нищо им няма физически.
Нея и това я притесняваше. Да не са увредени като нея.

# 218
  • BG

А бе на 22, след чаровните снимки в инстаграм, може да му подействат стресиращо...

# 219
  • Агент под прикритие
Митаче, ще се пробвам да направя едно обобщение на всичко, казано дотук.

Когато бъдеш поставен друг път в подобна ситуация, това не значи, че идва края на света. Гледаш внимателно какво прави, а не какво ти говори. След като се дърпа, това какво ти говори не би трябвало да значи нищо за теб. Явна демонстрация, че няма интерес към теб, поне не такъв, какъвто на теб ти се иска. Това не значи, че има проблем и той е задължително в теб или нея. Както обясниха преди това, шарен свят, не може всеки да се хареса на всеки. Когато се сблъскаш друг път с такава ситуация, не я мисли, не я анализирай, не търси непременно проблем. Просто пожелаваш приятен ден, тръгваш си, без да се обръщаш, и продължаваш напред с живота си.

Не се озлобявай. Това е ключово! Да и се сърдиш е все едно да и отнемаш правото да избира с кого иска такива отношения. А тя има такова право. Пак казвам, проблема НЕ Е непременно в теб.

Сега и малко (конструктивна) критика: забелязвам как тръгваш да търсиш обяснение на всичко, което си чул и/или видял. В тези отношения колкото и да търсиш, няма да намериш, а само ще си изгубиш времето. Това време няма кой да ти го върне.

Не вярвай 100% на всичко, което ти се казва и не говоря само за жени. Говоря в случая конкретно за извиненията от рода на тези, които ти е казала. Може да са се случили, може и да не са се случили. Тръгнат ли с извинения, значи НЕ искат нещата да се случат, в противен случай такива няма да има въобще.

Пак да ти напомня за т.нар. "само приятелство" или още известно по модерному като "френд зоната". Сега ти е момента да разбереш, че приятелството е като онова другото нещо: когато единият от двамата НЕ е на същата вълна (в конкретния случай ти), такова НЕ СЪЩЕСТВУВА !!!
Дори и да ти предлагат (директно или индиректно), казваш просто, че не си заинтересуван от това и, без да даваш допълнителни обяснения, си тръгваш. Ти имаш право на избор дали да стоиш във "френд зоната" или не и никой не може да те накара насила, а най-ефективния начин да излезеш оттам е да прекратиш перманентно контакт с човека.

Тук правя следната уговорка: ако не сте "приятели", това автоматично НЕ ЗНАЧИ, че сте врагове или непознати. Нищо подобно. Има толкова много междинни положения. Такива като тази, можеш да ги срещнеш да улицата, да ги поздравиш, евентуално да проведеш някакъв кратък тривиален разговор как е, какво прави и дотам. Много често ще виждаш как такива ще те подминават на улицата, без дори да те поздравят, особено ако са се пробвали да "си останете просто приятели" и ти си им отказал. Не бъди като тях, не падай на тяхното ниво. Поздравявай ги. Самият факт, че ще се държат така трябва да ти говори, че тези хора никога не са били за теб. Трябва да търсиш нещо по-добро. Simple Smile

Успех!

Последна редакция: пн, 06 яну 2020, 07:37 от Phoenix Wright

# 220
Митко,

Като ти прочетох последния пост, все една себе си прочетох като бях на 20. Тогава форуми нямаше, и нямаше кой да ми каже, това което аз сега ти казвам.

Всичко е една измама, брат. Знам че звучи цинично, но живота е циничен, ако не беше нямаше да стават тези неща, които като си пуснеш новините виждаш че са станали днес.

Хората са едни мизерници, и то всичко, жените дори са по мизерни от хората. Не ги слагай на пиедестал, те не го заслужават.

Тази е една мърла, не се занимавай с нея.

# 221
Judy, за първи път чувам на някой да му казват, че опитът му няма да е от полза.
Напротив, нека опознава женската натура, ще си спести много неприятности вбъдеще.
Ще разбере, че няма нищо ненормално една жена да се държи и да прави каквото иска.

Харесва ми ентусиазма ти, Митко, играеш го добро момче. Имаш желание нещата да се случват открито и честно, склонен си компомиси, занимава ти се. В сравнение с теб аз съм мъртъв отвътре и в момента когато някоя ми подвие опашка я пращам по дяволите, явно за такъв стопер ти говори Judy. Но това ще ти дойде с възрастта, сега на 22г. има много к за наеб при теб.

И аз. От теб го чувам сега.
Laughing
Опит е едно, обобщенията въз основа на 1-2 подобни ситуации - нещо коренно различно.

Отговарям на Митко по повод конкретна част от негов пост, който съм цитирала:
Цитат
просто жените явно не харесват честните момчета които искат просто да са до тях и да им помогнат когато видят че има проблем.
Ми не, такива обобщения са първо погрешни, защото и жените са различни, и хората и ситуациите въобще. И, второ, те ще му навредят точно за това, защото в свойта погрешност ще го отблъснат от женския свят въобще, ще го накарат да презира и да се страхува от жените. Знаеш ли колко мъже и жени такива познавам, и лично, и чисто професионално се сблъсквам с тях. Къде му е ползата на момчето от това? Освен, че ще е в принципна грешка и ще страда от това.

Точно при теб вероятно това е станало:
Цитат
В сравнение с теб аз съм мъртъв отвътре и в момента когато някоя ми подвие опашка я пращам по дяволите, явно за такъв стопер ти говори Judy.
Губиш от подобно крайно отношение, приятелю. Добронамерена съм, като го пиша. И сега, и по принцип. Човек трябва да е по-мек, да може да прости, да опита отново, да забравя някои неща, да е пластичен и гъвкав.
Не е до възраст. Като кака ти го пиша, но най-вече от опит. Така се живее и по-щастливо, и самият ти правиш другите щастливи и спокойни. Че не си на нож с тях, защото осъзнавате, че и те и ти имате право на грешки. Щото има грешка, има и прошка.
Това - по принцип.
В случая момичето няма данни да е нещо лошо сътворило. Нито пък Митко нещо такова е направил. Но пък да си затръшне вратите - най-малкото не е разумно.

Да занимава ми се, защото и аз лядко допускам някой до мен искам този някой да е специален и ако може да е завинаги , не да си връткам разни жени.....искам една докрая и когато помислих че я намерих имаме толкова много съвпадения тя се одръпна...дори и датата ни на раждане е една и съща един месец един нен  е да различна година, но все пак помислих че е знак от съдбата.След това нещата тръгнаха, пращахме си снимки знае как изглеждам, на срещата не се държах олигофренски с нищо не съм я накарал да се дръпне, просто тя ми го каза че с предните момчета пак е станало така и тя се е одръпнала,мислех че с мен ще е различно и ще минем през това заедно уви...нищо не мога да направя борих се на сила не става....сега ще я изчакам ако реши ще ме потърси

Митко, ми то много малко време си се "борил" бе, юнак. Няколко дни само. Smile
А не е и нужно да се бориш. Просто комуникирай, не се много вкарвай емоционално в начален етап, не крои планове някакви дълбоки през него. Общувай си и каквото сабя покаже. Ако пък ти писне и това те депресира или изнервя, кажете си по едно "Довиждане" с добри чувства, обясни причината за това, без обвинения /от такива няма смисъл/ и това е. Няма да свърши светът я. Ни за нея, ни за теб.
Извинявай, ама от първата ти истинска среща до сега никакво време не е минало. Толкоз малко време и усилия, недовели до желания от теб резултат ако ти обръща колата - не е на добре.
...
Това Тропси пак ме разсмя.
Сладурче си ти.

Последна редакция: нд, 05 яну 2020, 21:51 от Judy

# 222
А едно време са ухажвали дамата на сърцето с месеци и години, за да й целунат крайчеца на роклята, ехейй.....

Не че не са се забавлявали в сеното през това време, но това е друг въпрос.

Митко, виж какво ти казва Джуди.
Младостта е нетърпелива, романтична, вади генерални изводи от малки случки.

Кажи, с какво се занимаваш?

# 223
  • Агент под прикритие
Джуди, ей това:
Губиш от подобно крайно отношение, приятелю. Добронамерена съм, като го пиша. И сега, и по принцип. Човек трябва да е по-мек, да може да прости, да опита отново, да забравя някои неща, да е пластичен и гъвкав.
Не е до възраст. Като кака ти го пиша. Така се живее и по-щастливо, и самият ти правиш другите щастливи и спокойни. Че не си на нож с тях, защото осъзнавате, че и те и ти имате право на грешки. Щото има грешка, има и прошка.
Това - по принцип.
В случая момичето няма данни да е нещо лошо сътворило. Нито пък Митко нещо такова е направил. Но пък да си затръшне вратите - най-малкото не е разумно.

ми напомня, че аз преди време писах нещо подобно в една друга тема, като към това добавих и че преди да си тръгнеш, можеш напълно добронамерено да кажеш "Ако случайно размислиш, можеш да ме потърсиш", което тогава предизвика вълна от подигравки, като "разбирачите" попитаха нещо от рода на "Тя след като е взела вече решение, как така ще размисли?" и дори го заклеймиха като опит за манипулация. JoyJoyJoy

Последна редакция: нд, 05 яну 2020, 21:35 от Phoenix Wright

# 224
  • BG

Не е до възраст. Като кака ти го пиша. Така се живее и по-щастливо, и самият ти правиш другите щастливи и спокойни. Че не си на нож с тях, защото осъзнавате, че и те и ти имате право на грешки. Щото има грешка, има и прошка.
Това - по принцип.
Ех, как беше онази приказка за младостта и опита...

Общи условия

Активация на акаунт