Ох този страх от обвързване

• 12 943
  • 477
  •   1
Отговори
# 375
  • Агент под прикритие
Не трябва и този, който кани, да има очаквания. Като го интересува дадена жена, защо смята, че тя веднагически трябва да му откликне? И да спре да пише и излиза с други хора? Иначе ако вас ви поставят в такова положение, веднага ще писнете колко са ревниви жените и как ви ограничават. Не е нормално да имаш очаквания и да поставяш изисквания към човек, с когото едва започваш някакви отношения, защото си бил заинтересуван от него.
Сомбра, как тръгваш да правиш нещо, без да имаш някакви очаквания от крайния резултат? Защо тогава тръгваш въобще да се занимаваш с нещото, когато има много други занимания, с които можеш да се захванеш. Ако правиш нещо, без да те интересува крайния резултат, това не е ли загубено време?
Не говоря конкретно за такива ситуации, а по принцип за всичко.

# 376
Очакванията на кафе са дали мацката не е станала 100кила в последно време, дали има всички предни зъби и такива неща. Не ексклузивен ангажимент.

# 377
Джуди, разликата с фирма, провеждаща интервю за работа, е че тя не гощава кафета и вечери своите кандидати.
Проблемът им на мъжете е И в парите.

Що да не? Когато съм участвала в набиране на персонал сме предлагали кафе, бонбони... С бъдещите служители си провеждаме разговор - и на лични и на професионални теми. Много е информативно така.
То да не ни ги даряват тия благини от НОИ или от Бюрото по труда, я? Сами си ги купуваме. Laughing

А, ако една почерпка ги проваля финансово и емоционално некои хора, то да предлагат да делят. Аз, например, поканена даже, винаги предлагам и настоявам да си поема лептата. И изобщо не намирам за минус, когато насреща ми се съгласят. Дори напротив. На мен тъй ми е чисто и необвързващо.
Но това - пак за мен се отнася персонално.
...
Колкото по-малко /и по-малки/ предварителни неподплатени с нещо конкретно очаквания има човек, толкоз по-малко страдания ще преживее.
Нищо де, и това се учи. С опит и желание за учене. Че има и хора без желание. Те си страдат пожизнено.

Последна редакция: вт, 07 яну 2020, 10:10 от Judy

# 378
Аз ще отговоря: лесно е. Нарича се творчество.

Не знам кой философ беше казал - ако знаеш какво ще направиш, какъв е смисълът да го правиш.

При нормалните хора има една способност, която се развива още като дете: тръгваш да правиш нещо с ясната идея, че може да не се получи и че е рисково. И това е нормална човешка реакция. Ненормалното е да тропаш с краче от фрустрация, като не ти се получава.

Особено при връзки - това не ти е алгоритъм, правиш действие Х и отсреща следва действие Y.

Примерно аз сядам да рисувам с акварели. Там рискът е, че с едно движение може да изпортиш всичко и не знаеш накрая как ще се получи. И с връзките е така - внимаваш, слагаш мазки, оглеждаш, преценяваш. Но не тропаш нервно с краче, когато боята не тече както искаш и се държи както се държат акварелите - малко като жените:)

Иначе на мъжете ако имат толкова ценни занимания - ми да не канят на кафе, да си се занимават и да си стоят бекяри. Но да те поканят и да държат на точно определено поведение - това си е извираща издълбоко психария. С такъв човек връзка не може да има, той иска нещо определено, няма способност за непредсказуемост, фрустрира се лесно.

И е червен флаг, че е мамин синец. Щото само мама скача и откликва точно както искаш. Само че другите жени не са мама.

# 379
  • Насред хаоса
На мнозина по-сериозният проблем е капризното желание да имат исканото сега и на момента, както и паническият страх да не би някой да ги направи на "балъци". Според тяхното си разбиране. В резултат и представа си нямат, че покрай великото "аз не съм балък, ма, глей си работата тогава" изпускат и момичета, които не са за изпускане и които повече няма да срещнат. Ама тяхна си работа, като най-важното е, че не си балък пък.
Феникс, очаквания конкретно по отношение на даден човек мога да имам едва когато съм усетила и видяла, че първоначалните отношения прерастват в нещо по-сериозно. Не мога да имам очаквания към човек, с когото едва сега започва нещо - нито го познавам, нито съм кой знае колко привлечена, макар че може да съм заинтересована. Как тогава да имам очаквания или той към мен? На какво основание? Не бъркай очакванията към хора с очакванията или действията в други области от живота.

# 380
A на жените ни казват - трябва да целунеш много жаби, докато намериш принц. И разбира се, след срещата си тръгваме с усещането, че малко сме целунали поредната жаба. Жабата обаче е искала не само целувка, ами яко раздаване, при това без изобщо да се превърне на принц, ами да си стои жаба.

Що жените не живеят с усещането, че са балъчки? То пък все едно е много яко да се раздадеш, мъжът да не те мисли за ковра, да те сложи на пиедесталчето...и после да те смени за някоя с по-големи цици, примерно.

Аз не искам пиедесталчета, гадни са и са маркер за психария.

# 381
Парите са проблем, защо отричате? Митко на 22 може ли да си направи днес 12 срещи през час теоритично и да черпи на всичките?

# 382
На мнозина по-сериозният проблем е капризното желание да имат исканото сега и на момента, както и паническият страх да не би някой да ги направи на "балъци".

Големите страхове на българитe

https://www.webcafe.bg/webcafe/onya-deto-ne-go-triyat/id_1363930 … hove_na_balgarite

Парите са проблем, защо отричате? Митко на 22 може ли да си направи днес 12 срещи през час теоритично и да черпи на всичките?

Е, всеки си работи според собствените лимити. Да се побира според чергата си и т.н. - много нашенски  /и не само/ има от тоз род. И са си на място.

Като порасне, ще си прави и повече.
А ако има повече акъл не му трябват много, достатъчно са и по-малко, но с предварително добре подбрани.
Но то и това си е до лимити. Само че не финансови.

Последна редакция: вт, 07 яну 2020, 10:23 от Judy

# 383
Аз ти казах, Митко, че си част от колекцията й. Ето защо, ти също винаги трябва да имаш други варианти, а не веднага да се лепваш на момичето. Никога, ама никога, не трябва да й казваш или показаваш, че е единствената за теб, а че просто в дадения момент е най-важната и специалната за теб от всички останали. Жените винаги оценяват дали един шъж има и други контакти и дали е харесван от други жени. Ако е така, значи има нещо в него, което другите са открили, а тя още не е, и отношението й към теб веднага се променя. Тук вече зависи ти какво ще й предложиш, прочети си пак какво ти писах напред.
И престани с това: "Искам да съм до теб!". Тя трябва да иска да е до теб, а не ти до нея. В библията, още при сътворението, а написано, че жената произлиза от Човека (от реброто Адамово), мислиш ли, че е случайно? Стига си ги питал жените какво искат и дали нещо им харесва. Ако ти го искаш и на теб ти харесва, направи го, но по начин да й създадеш емоция. Например "Утре отиваме на парна баня с приятели и техните приятелки, ако искаш можеш да се включиш", вместо "Искаш ли утре да отидем някъде...." и тя да почне да се чуди къде аджеба иска да отиде, дали въобще иска някъде да отиде, ами какво ще облека и прочие глупости...

# 384
Виж сега, жената оценява, че е единствена и специална, ако знае, че мъжът има други опции и е избрал нея. Ако е единствена, защото друга не връзва на мъжа - това въобще не блазни, даже е страшничко. Щото той ти се овесва на врата и казва колко си специална. Ми не си специална, просто си единствена, друга не му връзва.

И всъщност е адски лесно, просто Митко би трябвало да се среща и с други, да чати и да сравнява. Не да се вкопчи в една и да я изпоплаши с прекалена настоятелност.

# 385
Въобще не разбрах какво имате против кастингите.
Ми много ясно, че с едно кафе и няколко чата не си туряме пръстените на ръцете....

А пък ако цената на 3-4 кафета с по някоя торта е седмично е проблем за някой здрав мъж след ученическата възраст....ами съжалявам за него.

Аз поне съм последната, която може да бъде обвинена в пристрастия към полигамията/полиандрията.

# 386
  • Насред хаоса
Много правилно, Джуди. Точно това са страховете им.
Тайничка, парите са им проблем, но по-голям проблем са вътрешните им предразсъдъци и спирачки.
В библията, още при сътворението, а написано, че жената произлиза от Човека (от реброто Адамово), мислиш ли, че е случайно?
Само дето случайно са пропуснали, че мъжът се ражда от жена и без нея не може да се появи на бял свят, напук на всички ребра, рога и опашки адамови. Сексизмите не помагат в отношенията с жените - още един съвет към автора.

# 387
Ей, един стойностен съвет от жена да се появи.
Сирен, у'апвачке, понякога явно си доста оригинална, това с жабата много ме разсмя...

# 388
Ама чакай сега, то и двата пола имат право да се оглеждат. Щото подборът на партньор е супер отговорна задача - това е нещото, което най-много ти определя живота. И точно затова вкопчването в един е грешка. И мъжете, и жените следва да действат и да се движат, когато са в годините за подбор на партньори.

Едно време са правели балове - за един бал танцуваш и разговаряш с няколко. И много ясно, че сравняваш и избираш който пасва най-добре.

# 389
  • Агент под прикритие
Аз ще отговоря: лесно е. Нарича се творчество.

Не знам кой философ беше казал - ако знаеш какво ще направиш, какъв е смисълът да го правиш.

При нормалните хора има една способност, която се развива още като дете: тръгваш да правиш нещо с ясната идея, че може да не се получи и че е рисково. И това е нормална човешка реакция. Ненормалното е да тропаш с краче от фрустрация, като не ти се получава.

Особено при връзки - това не ти е алгоритъм, правиш действие Х и отсреща следва действие Y.

Примерно аз сядам да рисувам с акварели. Там рискът е, че с едно движение може да изпортиш всичко и не знаеш накрая как ще се получи. И с връзките е така - внимаваш, слагаш мазки, оглеждаш, преценяваш. Но не тропаш нервно с краче, когато боята не тече както искаш и се държи както се държат акварелите - малко като жените:)

Иначе на мъжете ако имат толкова ценни занимания - ми да не канят на кафе, да си се занимават и да си стоят бекяри. Но да те поканят и да държат на точно определено поведение - това си е извираща издълбоко психария. С такъв човек връзка не може да има, той иска нещо определено, няма способност за непредсказуемост, фрустрира се лесно.

И е червен флаг, че е мамин синец. Щото само мама скача и откликва точно както искаш. Само че другите жени не са мама.
Сирена, това с "творчеството" и сравнението с него все едно излиза от учебник на пикапите. Точно в техен стил казано. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт