?Въпроси всякакви? (2020г.)

• 537 761
  • 13 836
  •   1
Отговори
# 10 455
Как пък на такова нищо не му се случва, а се губят свестни хора, дет на ум не иде  триковете на този да внедряват.

# 10 456
  • у дома...
Тета, много благодаря за изчерпателния отговор. Ще отида в понеделник в общината да искам съдействие от техничска служба.
Птица, имаме серт  съсед под нас тормози  целия  вход, дори и съседния с обща стена.  Пише жалби за монтаж на картина с дюбел! А каналите за ел.инсталация вдигат много шум. Трябва да имам всички неща - иначе  и кварталния, и общината ще цъфнат още на другия ден. До сега никой не се е разминал без жалба от този съсед.
ама някой вдява ли му на жалбите?!
защото,ако на мен, в качеството на служител към общината, един такъв ми загуби времето с глупости 2-3 пъти,на 4тия да съм го отсвирила здраво ...
Ако си е с входящ номер, служителите в общините са длъжни да отговорят. В противен случай подлежат на глоба. Ако ще и за едно и също да пише 10 пъти. Има си едни такива жалбари, дето с кеф да ги...

# 10 457
  • пустинята Гоби
Аз съм с пъстри очи ( повече към зелено), мъжът ми е със сини. Едното дете е с пъстри, другото с кафяви.

# 10 458
Да кажа и аз за очите- аз съм със сини , ММ-кафяви , едното дете- зелени , другото - кафяви ...мешавица яка.

# 10 459
  • Варна
...До сега никой не се е разминал без жалба от този съсед.
ама някой вдява ли му на жалбите?!...
Ако си е с входящ номер, служителите в общините са длъжни да отговорят. В противен случай подлежат на глоба. Ако ще и за едно и също да пише 10 пъти. Има си едни такива жалбари, дето с кеф да ги...
А законът дали не е предвидил санкции за неправомерни жалби, особено ако постъпват често? Това в края на краищата коства средства на държавата.
п.п Моя близка, която живее в чужбина имаше възрастен съсед от долния етаж, който за 1 месец 2 пъти викал полиция, защото си пускала сешоара за коса след 21 ч. След втората проверка, полицията го предупредила, че при следващото неоснователно повикване ще го глобят, а нея посъветвали, ако продължи, да подаде жалба за тормоз.

# 10 460
  • София
Когато брат ми си прави ремонт на апартамента, взе становище от инж. конструктор да отреже един пищов. Направи го за собствено спокойствие или ако случайно някой съсед реши да се жали. За подмяна на инсталации и врати подобно нещо не се изисква. Всеки владеещ аутокад може да ви направи чертеж или схема за ваша употреба, да си знаете къде ви минават кабелите например. Аз съм си правила такива чертежи на моя апартамент.
Родители със светли очи не могат да имат деца с тъмни, обратното е възможно. Учи се по биология в гимназията.

# 10 461
  • ту тук, ту там
Това за сините очи и децата с тъмни мисля, че е опровергано вече.

А и тук не ставаше дума за сини, а за пъстри очи. Слагам линк, където пише, че зеленооки родители могат да имат дете с кафяви очи. Сега, знам, че не е авторитетен източник от медицински журнал, но е наистина първият попаднал ми линк. Преди години тук една потребителка, кяото е лекар (СофиЕмаСпенсър) ни го беше обяснила подробно, аз не съм си правила труда да помня как и защо, просто запомних, че не е невъзможно.
Освен това “пъстри” очи имат няколко много близки хора в моето обкръжение - това са светлокафяви, понякога направо жълти, напръскани със зелени точици, много интересни променящи се очи. И тримата твърдят (а за едното момиче помня), че първо са били с тъмно кафяви очи, тоест се променят с годините.

https://www.google.com/amp/s/bukvarche.com/2016/02/06/%25D0%25B0 … %25D0%25B0/%3famp

# 10 462
  • Сф
Я да попитам нещо тук.Често сте обсъждали СБА картата - пътна помощ, 50 лв+ безплатен технически.И мм чул реклама по радиото на някакъв сервиз за прегледи в Люлин 3 май, и днес се занесе, че колата е за преглед. Първо е чакал доста, второ само дето пломбите в устата не са му прегледали, 3 то- направили прегледа- 40 лв и казали, че карта не можело да му дадат, защото газовете на колата , не знам какво си.За пръв път чувам такова нещо, верно че не съм шофьор, ама какво общо има едното с другото....Струва ми се, че нещо са го метнали.Колата е бензинова,не знам какво да мисля, да звънна в СБА освен...

# 10 463
Пъстрите очи са ми много интересни. Наистина се променят. Моето дете се роди с мътни сиви - тъмносини очи. След 5 я месец започнаха да се появяват зелените нишки. После бяха кално кафяви и до годината й бяха такива. След това станаха лешникови, много светъл лешник с малко зелено. Сега е на 3 години е с нито лешникови изцяло, нито зелени. Демек-пъстри са.
ММ е с много пъстри-много зелени, с две кафяви точки и по средата жълто. Често са променливи.
Неговите родители са с чисто тъмно кафяви очи. Обаче пък двете баби-едната е с кристално сини, а другата със зелено-сиви. Така, че си е пълна мешавица, гените се предават в поколения и е истинска лотария. Много е интересно.

# 10 464
  • Сф
Колата на ММ е бензин с газова и има карта на СБА. Я се обади и ги питай направо

# 10 465
Мога ли от банкомат да прехвърля сума пари от моята карта в друга карта? Някой ако го е правил,моля да ми обясни

# 10 466
Защо да не може?
Трябва ти IBAN на другата сметка.
Не съм го правила от банкомат, но по принцип това е превод към друга сметка. Би следвало да може.

# 10 467
Издирвам раница за носене на домашни любимци. Видях я днес на гърба на велосипедистка, но не знам къде и как да я търся.

На гърба е обичайния черен плат за гръб на раница както и каишките за гърба. Отпред е твърда пластмаса с три дупки за дишане отдолу.

Как се казва точно? Къде мога да го видя наживо и да го пипна? Колко струва?

Виждала съм раница за котки в Евроленд, но не ми харесаха. Бяха нормална раница като на ципа отгоре имаше - не знам как се казва -  ластик за около врата и се пристяга с едно пластмасово нещо на пружина, като качулките на зимни якета.

# 10 468
  • София
Скоро имаше раници за домашни любимци в Лидл. Може да има останали някъде по магазините.

# 10 469
Я цъкни в Гугъл изображения на раници за домашни любимци. Има стотици варианти. Поне да ни ориентираш малко, какво точно търсиш..

Общи условия

Активация на акаунт