?Въпроси всякакви? (2020г.)

• 536 671
  • 13 836
  •   1
Отговори
# 10 635
  • Light of Zartha
Как се пере яке от рода на softshell (icepeak)? Нямам инструкции на етикета и се притеснявам да го пусна в пералня и сушилня както обикновено.

# 10 636
  • UK
Аз имам софтшел яке на марката. Пера си го без проблем в пералнята, на 40 градуса. Не съм имала проблеми, само като съхне го сложи в баня или на тераса, че се отрича доста вода от него, въпреки че винаги го центрофугифам на максимум обороти.

# 10 637
За лична карта на 18 годишен, която изтича седмица след навършване на пълнолетие, може ли да се пусне обикновена поръчка, преди навършване на годините и в такъв случай трябва ли да бъде придружен от родител.

# 10 638
По-рано винаги може, за родител не знам.

# 10 639
  • Буркина Фасо
За лична карта на 18 годишен, която изтича седмица след навършване на пълнолетие, може ли да се пусне обикновена поръчка, преди навършване на годините и в такъв случай трябва ли да бъде придружен от родител.
преди навършване на годините детето е все още непълнолетно. л.к с родители. поръчката е по желание.
1 ден след пълнолетие - без.

# 10 640
Да чака да навърши пълнолетие и без родители да подава.

# 10 641
Като стана на въпрос, да питам моят паспорт е изтекъл март месец тази година, ако искам да го подновя, ще има ли глоба?

# 10 642
като сте на вълна документи...
ако ЛК изтича януари,т.е.няма изискуемите 6м валидност за пътуване извън страната, какви евентуални проблеми да се очкват ?- лицето ще пътува Лисабон през Бергамо за София- всичко е чекирано предварително

# 10 643
Момичета, питах тук преди седмица за препарата Айкън против хлебарки. Е, купихме, пръскахме навсякъде, даже измихме всички подове с остатъка от разтвора. Отсъствахме след това почти седмица. Влизаме днес вкъщи и какво да видим...хлебарки и дребни мравчици, колкото искаш в кухнята. Направо ми се доплака. Нищо не ги унищожава и то при положение, че толкова дни нямаше и трошичка храна вкъщи! Рових се в нета много, навсякъде положителни мнения за Айкън. Защо се получи така при мен, не мога да разбера:(

# 10 644
  • София
Може би е необходимо да се направи пръскане в целия вход - и при съседите

# 10 645
Да чака да навърши пълнолетие и без родители да подава.
И една седмица по-късно ще бъде без валидна ЛК.

# 10 646
За ЛК копирах това от една статия: "Крайният срок за подаване на заявление за подновяване на лична карта е 30 (тридесет) дни, след датата на изтичане на валидността на личната карта. Можете да подадете заявление за подмяна и преди да е изтекъл срокът на валидност."
Доколкото си спомням, при подаване на заявление получаваш едно талонче, с което после вземаш новата и междувременно то служи за легитимиране, ако в това време изтече старата. Не ми изглежда много надеждно обаче... Може би е по-добре да отидете с детето преди изтичане на срока на старата, за да няма период без истинска ЛК.

# 10 647
Възможно ли е да се извадят снимките от един наистина счупен и не работещ смартфон?

# 10 648
като сте на вълна документи...
ако ЛК изтича януари,т.е.няма изискуемите 6м валидност за пътуване извън страната, какви евентуални проблеми да се очкват ?- лицето ще пътува Лисабон през Бергамо за София- всичко е чекирано предварително
Аз съм пътувала с по-малко от шест месеца валидност, до Малта, тогава и аз се интересувах, казаха ми, че за страни от ЕС няма проблеми, стига разбира се, да не остават броени дни.

# 10 649
Току що напипах малко топче в меката част на ухото. Прочетох малко в нета и се оказва, че може би е атером. Някой да е премахвал и какъв лекар се търси първо? Болезнено е при допир, открих го случайно, обеци не нося...

Общи условия

Активация на акаунт