?Въпроси всякакви? (2020г.)

• 537 316
  • 13 836
  •   1
Отговори
# 10 950
  • Велико Търново
Влязох в сайта на НАП да проверя. Дава ми да я попълня, след това има бутон "Преглед и подаване", натиснах го, излезе ми информация какво още трябва да попълня, но не продължих, защото няма нужда да я подавам. Има място за подпис, но сред нещата, които бяха изброени, че трябва да попълня, не пишеше нищо за тази клетка.
На две-три места четох, но все за ПИК пише, електронен подпис не се споменава.

# 10 951
  • София
Здравейте, с ПИК  код мога ли да продам декларация 7, за да не ходя на място до НАП и трябва ли електронен подпис да имам  или само си получавам данните, където трябва и това е достатъчно?

Това не знам.
Със сигурност може да се подаде по пощата с обратна разписка. Изтегляш, попълваш и изпращаш. Връщат разписката и това ти е официален документ за подаване.
Това сме го правили. Няма проблеми.

# 10 952
  • Deutschland/HE
Вече може с ПИК да се подава декларация 7.

# 10 953
  • Велико Търново
Да, то това е ясно, въпросът по-скоро е необходим ли е електронен подпис.

# 10 954
  • София-Младост
Здравейте, с ПИК  код мога ли да продам декларация 7, за да не ходя на място до НАП и трябва ли електронен подпис да имам  или само си получавам данните, където трябва и това е достатъчно?
Да, може да се подаде с ПИК на лицето. Не е необходим ел. подпис.

# 10 955
  • DE
Ако е нужен Ел подпис направете регистрация в Евротръст. Наскоро вадихме документ от чужбина на дъщеря ми. Имат 3 безплатни подписа, работят с Бг институции.

# 10 956
Попринцип и аз така знам, но миналата година пих Кориолус и не боледувах от настинки и грип. Добре ми се отрази и се чудих за някаква по-евтина алтернатива, че 40 лв всеки месец са ми множко. Знам, че от Ковид няма да ме спаси, но поне грип и настинка да не карам. Може би някакъв витаминен комплекс да пия.

Тогава прополис, според мен най-безобидно от всичките. Иначе нашата лична изписва биозин за възрастни, имуномикс за детето. Детския вариант на имуномикс е много хубав (съдържанието различно с този за възрастни).

# 10 957
Здравейте, търся човек за ремонт на кранчетата на мивката, които превъртат. Може би за стягане,смяна не знам..Или цялата батерия. Аз имах един много неуспешен опит с фирма в интернет, която абсолютно не препоръчвам, много непрофесионални, ако някой иска на лично мога да кажа за името.

# 10 958
Къде мога да се запозная с нормативната уредба, касаеща допустимия брой на децата в предучилищна група в ДГ? Допустимо ли е да са 31 деца?

# 10 959
Здравейте, търся човек за ремонт на кранчетата на мивката, които превъртат. Може би за стягане,смяна не знам..Или цялата батерия. Аз имах един много неуспешен опит с фирма в интернет, която абсолютно не препоръчвам, много непрофесионални, ако някой иска на лично мога да кажа за името.
Мога да препоръчам тази фирма, но за София.
https://www.vodoprovodi.net/?fbclid=IwAR0YeIAs3RHJhoRTDF4s76_LQj … UNuua_eBwPQhB5fGg
При мен идваха за канализация, но нищо не ти пречи да се обадиш и да попиташ дали ще дойдат.

Последна редакция: чт, 22 окт 2020, 16:56 от Пролетно цвете

# 10 960
  • София
Щом превъртат, са за смяна кранчетата, особено ако чешмата капе непрекъснато. Отиваш и си купуваш две нови керамични кранчета. Ако не искаш да си сменяш ръкохватките на батерията, вземи ги и тях. Нормалните кранчета са за два размера ръкохватки. Керамичните са само за единия размер и може да не станат на твоите. Възможно е да ти превърта ръкохватката върху кранчето - сменяш само нея. Самите кранчета се сменят елементарно. Махаш предната цветна част на ръкохватката и под нея има винт, който развиваш. Сваляш ръкохватката и отдолу е кранчето. То има една шестоъгълна част (като гайка), точно където кранчето влиза в батерията. Спираш водата, хващаш с подходящ ключ въпросната шестоъгълна част и с не малко усилие развиваш кранчето, докато излезе от батерията. Почистваш резбата на батерията от боклуци и навиваш новото кранче до откат. Слагаш ръкохватката, завиваш ѝ винтчето и слагаш цветното капаче. Това е. Е, може и водата да си пуснеш.

ПП Кранчетата си имат уплътнения и не е нужно да се слага допълнително нищо.

# 10 961
  • София
И за целта ти трябва гаечен ключ 17.В железарията ще ти обяснят.

# 10 962
Много благодаря за подробното обеснение!

# 10 963

Да. Аз така подадох и платих с карта.
Не ти е нужен ел. подпис.

# 10 964
  • Ланкър, планините Овнерог
Дъщеря ми си поръча нещо от корейски сайт. Единствената й опция е била доставка с DHL и сега, за да й освободят те пратката от митница, й искат някакъв ЕОРИ номер от митницата. Къде се вади, плаща ли се, каква е въобще процедурата? Много ли се чака или става на момента?
Само един път имах честта да ми спрат пратка , но беше с Бг Пощи и беше доста по-лесно.

Общи условия

Активация на акаунт