?Въпроси всякакви? (2020г.)

• 543 054
  • 13 836
  •   1
Отговори
# 11 355
  • София
О, ако сметката съвпада с тази, по която се превежда заплатата, няма да има проблем!

# 11 356
Тук отговор от НОИ
https://www.nssi.bg/forusers/faq/243-faqbgbenefits/4495-vypros6

https://www.lex.bg/bg/mobile/ldoc/2136568815
Това е наредбата.

Не видях никъде работодател да подава към НОИ  удостоверение от банка. Само приложенията.

Така че както се разбереш с шефа.

# 11 357
При попълване на приложение 9 има питане за банковата сметка, там ппосочваш, че сега ще декларирам такава, написваш новия айбан и подаваш. При следващ болничен,  ако не си сменила и новата, посочваш, че има декларирана сметка. Това е всичко.

# 11 358
Здравейте! Решила съм да пробвам да направя френски макарони и утре мисля да обиколя големите вериги в търсене на бадемово брашно. В Кауфланд има ли брашно и на каква цена е или направо в Метро да отида?

# 11 359
  • Сф
В Лидл понякога има на щанда със захарта и  бакпулвера. Уж е редовен асортимент, но често нямат

# 11 360
В момента няма в лидл.

# 11 361
В Лидл понякога има на щанда със захарта и  бакпулвера. Уж е редовен асортимент, но често нямат
Явно заради така модното напоследък нисковъглехидратно хранене или кето .
Използва се за разни там кетопечива и т.н.

# 11 362
Кауфланд поддържат в асортимента си бадемово брашно.

# 11 363

Не мисля. Пускат го по коледа и Великден...за направа на сладки и т.н които обичайно се правят по време на празниците.

# 11 364

Не мисля. Пускат го по коледа и Великден...за направа на сладки и т.н които обичайно се правят по време на празниците.
Виждала съм го и лятото .

# 11 365
Да. Но не винаги е налично. По празниците обаче го зареждат със сигурност.

# 11 366
Всеки работодател иска удостоверение от банка за IBAN, не просто да им го напишеш.
Ако болничния ще се превежда по различна сметка, от тази за заплата, трябва да се попълни декларация и пак да се приложи удостоверение за IBAN.
Аз имах промяна в сметката, но декларацията се подаде от работодателя, тъй като той изискваше да имам сметка в конкретна банка.

# 11 367
Всеки работодател иска удостоверение от банка за IBAN, не просто да им го напишеш.
Тъй ли? Не съм давала удостоверение от банка, написала съм IBANa по мейла на колежката, която нарежда заплатите, 2 пъти съм сменяла сметката...
На ММ също не са му искали, само IBAN, последните 10 години е сменил 4 работни места (персонал мот 10 до 400 души, различни по размер и форма на управление фирми) , никъде не са искали от банката документ...

# 11 368
Ако болничния ще се превежда по различна сметка, от тази за заплата, трябва да се попълни декларация и пак да се приложи удостоверение за IBAN.
Аз имах промяна в сметката, но декларацията се подаде от работодателя, тъй като той изискваше да имам сметка в конкретна банка.

Всеки ден подавам болнични, по няколко Wink никога не съм имала проблем. При подаването не прикачваш други документи, като декларация за банкова сметка. При искане за възстановяване на ДДС я искат всеки път, но при болнични не.

# 11 369
Може ли някой да ми преведе това меме? На руски е. Последното изречение ме затруднява.

Общи условия

Активация на акаунт