?Въпроси всякакви? (2020г.)

• 543 627
  • 13 836
  •   1
Отговори
# 11 925
Кога очакваш обнародването, тете?

# 11 926
  • София-Младост
Заповедта влиза в сила от днес...не чакай обнародване:)

# 11 927
Къде в София с направление мога да отида на рентгенова снимка в събота? Ако знаете и някъде в източните квартали още по-добре.

# 11 928
Заповедта влиза в сила от днес...не чакай обнародване:)
Е как бе, залагам, че в 15.38 ще бият отбой със забраната или ще намалят втория коридор.

# 11 929
  • Сф
А сутрешният коридор за пазаруване отпадна ли?

# 11 930
  • София
А сутрешният коридор за пазаруване отпадна ли?

Да, за хранителните магазини. Аз се чудя за коридора за аптеките. През половината им работно време са недостъпни за младите. Повечето са с малки помещения и тъй или иначе се влиза поединично. Големите от рода на Ремедиум си имат охрана, която може да регулира човекопотока.

# 11 931
  • пустинята Гоби
Ако спешно му се наложи на човек да си купи лекарство, какво правим? По-безумна тъпотия не можаха да измислят драгите управляващи.

# 11 932
В събота и неделя въобще къде може да се направи рентгенова снимка . Аз мисля да чакам до понеделник . Но дали е правилно не знам ./

# 11 933
  • София
Ако спешно му се наложи на човек да си купи лекарство, какво правим? По-безумна тъпотия не можаха да измислят драгите управляващи.
Aз разбрах че 65+ могат да пазаруват по всяко време...

# 11 934
Aз разбрах че 65+ могат да пазаруват по всяко време...
Тоест намираме някой на +65 и го пращаме за лекарство . Обикновено обратното е по - нормално .
 Аз редовно ходя за лекарства и т.н. на съседи и роднини , приятели . Чакам на опашки за лекарства от НЗОК.
Не всички на тази възраст са мобилни да търчат насам - натам.

# 11 935
Аз разбрах, че възрастните пазаруват само в коридорите, извън коридорите ги връщат. Питането май беше какво се случва, когато в тези 5 часа от светлата част на деня (която сега май е 12 часа) достъп до аптеките е забранен за хората под 65. Сред които има моментно болни-не-от-ковид (понеже е преходен сезон), бременни, хронично болни с/без лекарства по каса (за тия лекарства се чака на място задължително), хора с увреждания,  и... хора на 64 години и 10 месеца, обичайно също извън цветущо здраве.
Минавам покрай поне 10 аптеки всеки делник сутрин и вечер, не съм забелязала хора на видима възраст над 65 да се струпват точно пред/в аптеките. И по принцип за тези хора обичайно се говори, че нямат пари за лекарства. Сега изведнъж им се дават 5 часа от чуждото време, за да си купят лекарства, за които по принцип нямат пари.
Логика, братче.

# 11 936
Пред аптеките точно такива хора стоят на опашка , преди коридорите . Даже инвалиди . Опашката за лекарства отпускани от НЗОК .
Миналият месец чаках 3 часа . Пред мен имаше 12 човека , когато застанах да чакам. Точно след три часа бях излязла от аптеката .
Да вметна , че ми пазиха реда , та чаках и на другата опашка за свободни рецепти . И добре ме посъветваха да купя така инак щях да си чакам до среднощите май.
 Та с така измислените коридори се провокира по- голямо струпване определено .
 Сега се контузих и се притеснявам за тези хора , че няма да има кой да им купи лекарства . В момента съм стопирана вкъщи и определено да не може да се движиш е нещо ужасно.

# 11 937
  • Сф
В събота и неделя въобще къде може да се направи рентгенова снимка . Аз мисля да чакам до понеделник . Но дали е правилно не знам ./

В частните болници може би. Вижте в Сити Клиник дали има човек уикенда

# 11 938
38- год. пенсионер по болест в кой коридор пазарува?

# 11 939
Само годините са от значение.

Общи условия

Активация на акаунт