?Въпроси всякакви? (2020г.)

• 543 394
  • 13 836
  •   1
Отговори
# 12 285
  • Пловдив
Болничен за периода 16-20.11 кога трябва да ми се заплати от НОИ? Ориентирно де.
след 15-тина дни от подаването му.

# 12 286
Сутринта ми вадиха мъдрец. Сега се чувствам болна (сутринта нищо ми нямаше) и имам 37,8 °С температура.
Възможно ли е да не е изкаран мъдреца както трябва, да става някаква инфекция?
Започнах да ям не гореща храна, три ча́са след ваденето на мъдреца, което траеше може би 10 секунди. После се жабурках с Елудрил.

# 12 287
  • оттам, откъдето започва България
didka ето го линка с условията - https://www.vivacom.bg/bg/residential/ceni-i-uslugi/mobilni-uslu … com-free#tab-ceni
]|I{•------» ❼0ʘ❷_𝐎𝓖Ⓝ𝔬в «------•}I|[ въпросът ми е как сега ще ме прелъгват да подпосвам договор като за условия от сорта на неограничен Интернет+200 мин плащам към 10 лв на месец, а тук за същото нещо ще ми излиза 5 лв
ще те прелъжат по начина, по който ти си го разбрала.
аз го разбирам така: купуваш си предплатена услуга, за нея се полагат това, това и това  и може да си добавиш
допълнително интернет, минути ... за които плащаш допълнително.
при всички положения ние ще сме прецаканите, а не те.  аз така го разбирам.

Ползваме предплатена карта на А1 за майка ми (пенсионерка е), за да можем само да я търсим и тя да ни набира.
Като гледам и при Виваком е така. Под Включен баланс 3  лв. според мен имат предвид, че това остава реално в картата да се ползва: "Включеният левов баланс в стартовия пакет може да бъде използван към всички дестинации." Така е и при А1.

# 12 288
Сутринта ми вадиха мъдрец. Сега се чувствам болна (сутринта нищо ми нямаше) и имам 37,8 °С температура.
Започнах да ям не гореща храна, три ча́са след ваденето на мъдреца, което траеше може би 10 секунди. После се жабурках с Елудрил.
За температурата не мога да кажа. Но не трябва да се жабури, а само течността да е в устата.

# 12 289
Болничен за периода 16-20.11 кога трябва да ми се заплати от НОИ? Ориентирно де.

Как беше..до 10 число на дек.им е срока да го подадат към НОИ. После е плящането.
Питай шефа кога и дали са го подали към нои..

# 12 290
  • София
Teta, ще ти бъда много благодарна, ако споделиш какво си разбрала от социалните.

Katerun, най- вероятно просто се разболяваш. Твърде рано е да вдигаш Т от мъдреца, дори и да има инфекция.

# 12 291
  • Пловдив
Благодаря Simple Smile,  ще трябва да мине време и сигурно ще се разбере как ме прецакват

# 12 292
  • ту тук, ту там
И на мен ми е интересно това за социалните. Днес се завъртя едно клипче в нета, където се казваше, че безработни, които нямат право на обезщетение от Бюрото по труда или с такова под минималната работна заплата, също имат право на помощ за дете на ДО. Обаче малко нереално ми звучи, макар че беше публикувано на страницата на Министерството на труда и социалната политика. 🙄

Даже го намерих: https://www.facebook.com/MinistryofLabourandSocialPolicy/videos/ … 64911854545/?vh=e

# 12 293

На мен като ми вадят зъб, дават лист с указания. Пише, да не се жабури с нищо 48 часа. Да не се изсмуква мястото.
 След 2 дни само със отвара от лайка с малко тетра да се жабури. На контролния преглед проверяват дали е наред съсирека. Антибиотик изписаха ли?

# 12 294
kristinia, не ми изписаха нищо, казаха ми само два часа да не ям, а после храната да не е топла. Елудрил сама реших да си купя. Докторът е хирург, уважаван човек. Странно ми стана, че не ми направи кюретаж. Но не знам дали винаги се прави.
Не ми казаха нищо за контролен преглед. Казаха ми, че не са сигурни дали ще работят след тази седмица предвид пандемията.

# 12 295
  • София
Кажете физически магазин в София за печат върху чаша, тениски и др.
Благодаря ви.

# 12 296
Всяко фотографско ателие. Сещам се за такова до спирката на 7цата при НДК. Тениски печатат в подлеза на НДК, но онзи под моста

# 12 297
  • пустинята Гоби
От подлеза на НДК имам напечатан надпис върху една торба. Вече трета година не е мръднал, та силно препоръчвам.

# 12 298
  • София
Знаете ли, при сегашните обстоятелства, при един родител безработен, другия самоасигуряващ се, имаме ли право на обезщетение за дете на 4 години, което няма да е на градина?

Няма логика да се ползва обещетение за гледане на дете от безработен родител. Безработният си получава обещетение от БТ, гледа си детето вкъщи, а другият родител работи. Друг е въпросът, ако е частен случай т.е. безработен без право на обещетение.

# 12 299
Малко глупав въпрос, но чешмяната вода спада ли към групата на трапезната?Може ли да се определи като трапезна, т.е с ниска минерализация ли е?Питам, защото за един хранителен режим в зареждащ ден ми е позволена 800 мл трапезна вода с ниска минерализация само.Но аз не купувам,винаги си пия чешмяна пречистена в кана.

Общи условия

Активация на акаунт