?Въпроси всякакви? (2020г.)

  • 485 145
  • 13 836
  •   1
Отговори
# 1 620
  • Мнения: 11 566
За дерматолог д р Георги Пехливанов мнения? Благодаря.

# 1 621
  • Мнения: 10 376
Аз храня няколко улични котки и пак капризничат. Особено един котарак имам, който яде само консерви. Ако му сложа суха храна го възприема като лична обида. Купувам му консерви отвреме навреме, но като му сложа, останалите котки също се класират и му я изяждат. Горкият, едвам се добира да си хапне.

# 1 622
  • Мнения: 1 119
Аз храня няколко улични котки и пак капризничат. Особено един котарак имам, който яде само консерви. Ако му сложа суха храна го възприема като лична обида. Купувам му консерви отвреме навреме, но като му сложа, останалите котки също се класират и му я изяждат. Горкият, едвам се добира да си хапне.

Имам две котки. Едната обича само суха храна. Другата обича само консерви и пауч. Нормални котки са си. Обикновено, ако не са много гладни нямат интерес към друга храна, различна от тази, която обичат.
Просто си имат вкусови предпочитания.

# 1 623
  • Мнения: 72
Привет, къде има в момента най-много мартеници в София. Преди беше на Славейков, а сега?

# 1 624
  • София
  • Мнения: 620
До х-л Плиска

# 1 625
  • Мнения: 72

Благодаря много!

# 1 626
  • Мнения: 5 059
Малко кулинарен въпрос.
Сложих във фурна да се суши(не пече) на 80 градуса един блат за домашни желирани бонбони.
Обаче се чудя дали да пусна вентилатора на фурната ?
Дали ще изсуши по-бързо ?
По рецепта трябва да седи 3 часа + 1 на 80 градуса.

# 1 627
  • Мнения: X
Не мога да ти отговоря точно, според мен ще се изсуши, обаче друго се зачудих - на 80 не се ли поопича малко?

# 1 628
  • София-Младост
  • Мнения: 23 345
Аз пък се чудя, защо ще се  сушат изобщо...нали са желирани...
Ако в рецептата ти пише без вентилатор, трябва и  така да се изсушат.

# 1 629
  • Мнения: 39 316
Заинтригувах се от рецептата за желирани бонбони. Може ли да я видя?

# 1 630
  • Мнения: 5 059
Трябва да излезе цялата влага .
Не се правят с желатин, а от дюли, които естествено се желират.
По рецепта само пише - оставя се във фурна на 80 градуса за 3 часа,след това се обръща и се остава за още 1 час.
Не пише нищо за вентилатор.
Може да преседи и "на въздух" 3 дена, но мисля, че фурната е по-добър вариант.Няма кой да ги чака 3 дена.
😂
Ето я рецептата .Изглеждат много добре.
https://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D1%8E%D0%BB%D0%B8

# 1 631
  • Мнения: 11 671
Отдолу в коментарите пише, че става на вентилатор.

# 1 632
  • Мнения: 54 413
Ползвах два болнични листа. Първият ми издадоха от болничното заведение, а вторият го издаде ЛЛ от следващия ден след като свърши първият. Т.е. нямам прекъсване в ползването на болничен. Някой знае ли дали от НОИ ще ми преведат наведнъж сумата от двата болнични, или ще са два отделни превода?

Със сигурност ще са 2 отделни превода. Но дали ще ги получиш в един и същи ден, не се знае.

# 1 633
  • Мнения: 18 979
Вентилатор, ако ползваш, трябва да е на по-ниски градуси, отколкото без вентилатор.

# 1 634
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 13 201
Трябва да излезе цялата влага .
Не се правят с желатин, а от дюли, които естествено се желират.
По рецепта само пише - оставя се във фурна на 80 градуса за 3 часа,след това се обръща и се остава за още 1 час.
по рецептата пише, че се загрява фурната на 80 градуса - т.е няма да има печене, следователно и вентилатор.
поставяш бамбоните в загрятата фурна. ускоряваш процеса на съхнене.

пп. сега прочетох , че ги сушиш. Smiley
с вентилатор по-бързо ще избега температурата от фурната

Общи условия

Активация на акаунт