?Въпроси всякакви? (2020г.)

• 538 669
  • 13 836
  •   1
Отговори
# 10 785
Как така не се плаща болничен за болничен престой?

# 10 786
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
мисля, че има превдвид таксата престой в болницата.

Цитат
Такса за престой се дължи за не повече от 10 дни годишно ... заплащат за всеки ден болнично лечение, сума в размер 5,80 лв. на ден.

а за разликата между април и септември... само предположение - през септември е имало по-малко работни дни отколкото през април. Simple Smile

# 10 787
  • Пловдив
Въпрос към живеещите в София: как става изхвърлянето на неработещи електроуреди? Има ли ден, в който ги събират?
И къде в Люлин 9, или в близост, има млекомат?
Благодаря!

# 10 788
Бенджи, за Люлин не знам, но млекомат има в Красна поляна, на кръстовището на пазара. Точно до дюнерите и заведението за бързо хранене Бабино село. Продават прясно, неварено мляко, кисело, сирене, кашкавал, извара, масло и закваска.

# 10 789
  • Велико Търново
Да, таксата за болничен престой имах предвид. Има диагнози, при които лежащо болните са освободени от нея.
Не е в броя работни дни причината, st. Dobri. Миналата година през април беше Великден, така че вероятно разлика няма. А и както писах - осигурителният доход сега е повече от два пъти по-малък, отколкото тогава, а все пак той е базата, на която се изчисляват болничните. Освен това, пак както писах - част от 18-те месеца, които се вземат за база, не е имало осигурителен доход, а обезщетение за безработица.
Всъщност, всичко тръгна от това, че човекът, който ме попита, е получил по-голям превод от НОИ, отколкото е очаквал и се притеснил да не би да го накарат да връща нещо. На мен пък наистина ми стана любопитно и започнах да ровя, но... нъцки!

# 10 790
Той сигурен ли е, че е от НОИ превода?
Няма как при по-ниски доходи, да има по-голямо обезщетение.

# 10 791
Въпрос към живеещите в София: как става изхвърлянето на неработещи електроуреди? Има ли ден, в който ги събират?
И къде в Люлин 9, или в близост, има млекомат?
Благодаря!

Трябва да викнеш фирма да ти ги извози. Например:
http://makmetal.eu/%D0%B8%D0%B7%D0%BB%D1%8F%D0%B7%D0%BB%D0%BE-%D … %B8-%D0%B5%D0%BB/

# 10 792
  • Велико Търново
Да, DeVa®, сигурен е. Получил е СМС за него.
Оказа се, че има и ПИК на НОИ и влизахме да проверяваме - всичко е така. Аз иначе нямаше как да знам колко е било миналогодишното му среднодневно обезщетение. Той тогава пак лежа в болница и понеже ми каза, че сега не е плащал за престоя, затова си помислих, че диагнозата може да е причината, ама не.

# 10 793
  • София
Моля някоя творческа личност да съчини стихче от поне един куплет,че имаме за домашно,но не ми ражда нищо главата.Темата няма значение,което още повече ме затруднява...
Какво е това домашно без тема?!
Създаде ми хиляди проблеми!
Седя и си блъскам главицата клета
и вече ме хваща здраво съклЕта!

Все пак сядам и захващам,
химикалът здраво хващам,
две-три думички нагласям
и със песничка пригласям.

Ще напиша туй домашно трудно!
Ще се справя, па макар и мудно!

# 10 794
  • Далечният изток
Моля някоя творческа личност да съчини стихче от поне един куплет,че имаме за домашно,но не ми ражда нищо главата.Темата няма значение,което още повече ме затруднява...
Скрит текст:
Цветна есен е навън,
като приказен, прекрасен сън.
Жълти и червени са листата,
тихо падат на земята.

Примерно.... Така ми звучи като от дете написано, защото толкова са ми и възможностите... 😊😊😊

Последна редакция: пн, 19 окт 2020, 06:48 от AIDA_N

# 10 795
Сега го виждам, то нито възраст на детото има, нито пол, но да опитам

Искам бързо да порасна,
искам приказка прекрасна
да чета и да науча.
Искам да си имам куче.

Мама да зарадвам много
и да няма тя тревога
аз уроците ще уча
все шестици да получа.

# 10 796
Ако ще ги ползвате за училище тези стихчета, поне поискай на ЛС да ти ги пратят. А не топ резултат бг-мама и накрая всички с еднакво домашно.

# 10 797
Пава сте, ако не е късно, възраст, пол, нещо повече макар темата                   да е свободна и ще направя стих.

# 10 798
Сдобих се с подобни на гнойни пъпки по бузите и брадичката. Не се образува връх с гной, но са твърди и релефни. Обвинявам маската.
Нея ли да сменям или да се мажа с нещо?

Забулена съм от 13 март. Първите две ми бяха парче плат. Нямах проблеми. Тези две са по - тънък плат и парче мрежа отдолу. Сменям ги от месец.

# 10 799
  • София
Нямам връзка  с търсещите стихче за домашно, но не мога да не се включа Simple Smile Страхотни стихчета!
Оправихте ми настроението,  даже някои си преписах, за да ги прочета на детето Heart

Общи условия

Активация на акаунт