?Въпроси всякакви? (2020г.)

• 537 679
  • 13 836
  •   1
Отговори
# 10 860
Като всяка библиотека трябва да е , да може, карта читателска май  е нужна за редовно посещение и  достъп до повече  неща, може би книги по заявка от хранилище и такива.

# 10 861
  • софия
Въпросът ми беше друг. Не как се формира бал, а оценките от кои класове се включват. На сайтовете пише оценка от дипломата.
Да, дипломата за средно образование включва гимназиалните класове, 8/9-12 обикновено. Там накрая формират средна оценка от тези години по предметите, както и оценка от цялата диплома.
Аз все още съм 8ми клас. Имаше някаква особеност, свързана с двата етапа. Най-точна и коректна информация могат да дадат в тази тема - https://www.bg-mamma.com/?topic=1174225

# 10 862
Дали мога да ходя в Столична библиотека свободно и да си чета там?
Да, можеш. Проверено Smirk

# 10 863
  • София-Младост
И няма никаква такса?
https://www.libsofia.bg/page/bg/za-bibliotekata/cenorazpis.php

# 10 864
Звънче, развесели ме, че си все още 8 клас. Simple Smile

# 10 865
  • софия
Звънче, развесели ме, че си все още 8 клас. Simple Smile
Старая се да се движа на стъпки и да не се затормозявам напред, че не се знае какво ще се промени, докато чудото стане 12ти клас. Помня общи положения Simple Smile

Последна редакция: вт, 20 окт 2020, 12:15 от zvаnchе

# 10 866
  • Русе
Въпросът ми беше друг. Не как се формира бал, а оценките от кои класове се включват. На сайтовете пише оценка от дипломата.
По новата учебна програма, по която първи ще завършат 2003 набор, в дипломата за средно образование влизат само оценките от втори гимназиален етап - 11 и 12 клас.  Въпросът се дискутира надълго и нашироко в съответните наборни теми и предложената по-горе. Постовете на Дидева са много точни и информативни

# 10 867
А при нас си влизаха оценките от всички класове на гимназията.

# 10 868
  • София
Има ли доволни от Bluetooth слушалки? Ако да - коя марка, модел? До около 50лв.

# 10 869
И няма никаква такса?
https://www.libsofia.bg/page/bg/za-bibliotekata/cenorazpis.php
Естествено, че трябва да имаш карта. Мислех, че въпросът е дали има забрана заради Ковид. И информацията, която си цитирала е стара, от 2017г. Сега карта за 1 година не е 8, а 12 лв, ако е от значение

# 10 870
  • София-Младост

Г-жа Рамацоти
Бъркате, няма промяна в цената на годишните карти.
8лв. за възрастни, 5лв. за деца.
Информацията от 2017 просто не е променена. Това е ина сайта им.

# 10 871
  • Велико Търново
Скрит текст:
От три дни се ровя да намеря нещо по въпроса, но не открих, затова рекох да попитам. Защото ме озадачава каква може да е причината, поради която среднодневното обезщетение за мес. септември 2020 г. да е с 2 лв повече от това за мес. април 2019 г., при положение че осигурителният доход е намалял и то доста. Отделно че от април 2019 до септември 2020 има и 5 месеца на борсата. При двата случая диагнозите са различни. И понеже при горната диагноза (ЗДТ2 с невропатия на крайниците) не се заплаща болничният престой, си помислих да не би и при изчисляването на обезщетението да има разлика.
Всичко е в сферата на гадаенето...зависи от брутен и нетен доход за 18 месеца назад, считано от месеца на издаване на болничния.
Ако от 2018 до април 2019 е бил безработен...например.
Не, не е бил.
И понеже знам, че за да се отговаря на подобни въпроси "на тъмно" е невъзможно, си поиграх да разгледам по-подробно осигурителния доход за двата 18-месечни периода и да направя статистика.
Амбицирах се да вкарам всички данни в екселска таблица, когато ми остане малко повече време и да видим какво ще излезе.
Подозирам къде може да е "ключът от бараката", но като видя какво ще се получи, ще пиша.

Последна редакция: вт, 20 окт 2020, 18:39 от DamaPika

# 10 872
Какъв е реда за изхвърляне на автомобилни гуми излезли от употреба? В града няма площадка, няма организация за събиране. Някъде чета, че се връщат при търговец от който са закупени и няма право да откаже приемането им Thinking Е да, но търговецът е прекратил дейност, а и беше на 70км. Та?

# 10 873
Мисля, че съм чувала, че всяка гумаджийнца трябва да ги приеме, но не съм сто процента сигурна.

# 10 874
  • София
Приеман, но срещу 4 лв на гума. Това във Вианор.

Общи условия

Активация на акаунт