?Въпроси всякакви? (2020г.)

• 543 661
  • 13 836
  •   2
Отговори
# 11 955
  • София
За панелка в широк център става въпрос. Знам, знам колко е субективно, но исках поне някаква насока да имам.

# 11 956
За стар апартамент /тухла/ в центъра на София и три радиатора на макс. степен - ок.150 - 180 лв. на месец. Това заедно с топлата вода.

# 11 957
  • софия
Сметката за парното зависи и от това колко съседи ползват. Броят живущи в апартамента има отношение повече към водата, а не към парното. Трима човека, тристаен, около 20 куб. м вода, тухла, саниран, ал дограма - около 150 лв. през зимата. До сега не се е случило да ни връщат пари, все нещо имаме да даваме след всеки сезон.

Последна редакция: нд, 15 ное 2020, 20:16 от zvаnchе

# 11 958
Овча купел, едностаен, живея аз и котка. Постоянно пуснати през целия отоплителен сезон 3 радиатора на 3/5 плюс една лира в банята на 2/5, която пуснах с другите радиатори и спрях към края на февруари (тоест месец и половина преди края на отоплителния сезон). Тоталът ми беше 770 лв само за отоплението, тоест от 15 октомври до 15 април.

# 11 959
Сметката за парното зависи и от това колко съседи ползват. Броят живущи в апартамента има отношение повече към водата, а не към парното. Трима човека, тристаен, около 20 куб. м вода, тухла, саниран, ал дограма - около 150 лв. през зимата. До сега не се е случило да ни връщат пари, все нещо имаме да даваме след всеки сезон.

Да, това е така. В нашата кооперация се отопляват всички жилища.

# 11 960
  • София
Зависи и какви са радиаторите. В боксониера с един голям чугунен и лира в банята, трима души - 150 лв. за парно и топла вода. Сега в двустаен, пак трима, три панелни радиатора ( един на 5, два на 3) и дебела лира, пак същите пари.

# 11 961
Зависи и какви са радиаторите. В боксониера с един голям чугунен и лира в банята, трима души - 150 лв. за парно и топла вода. Сега в двустаен, пак трима, три панелни радиатора ( един на 5, два на 3) и дебела лира, пак същите пари.

С чугунени сме и плащаме същата сметка. Моят опит е, че чугунените топлят повече от панелните.

# 11 962
От НЗОК могат ли да издадат удостоверение за платени здравни осигуровки, което да послужи пред институция в друга европейска страна.
Могат, вземала съм такова удостоверение.
НАП е институцията, не НЗОК.
В Стара Загора го дава НЗОК. В НАП носих Е104 от чужбина.

# 11 963
Как могат да се изчистят грапави плочки, по които има засъхнала мазилка? Пробвано е със здраво търкане, с препарати, с телена четка, но няма махане.
Опитайте с лимонтузу. Няколко пакетчета, 6-7… разтворете в топла вода, около две чаши и намажете. След това с твърда четка и вода търкате. Прилагала съм го на площ около три и половина квадрата и се получи.

# 11 964
Има ли къде и как да гледам безплатно всички серии на Спондж Боб, без регистрации и с превод на български?

# 11 965
  • пустинята Гоби
По Nickelodeon го дават Спондж Боб, ако имаш кабелна телевизия.

# 11 966

Видях в клип на Теа Минкова, някой тук ползвал ли ги е? Имат ли ефект?

# 11 967
  • София
Център, "Евл Георгиев""  110 кв/м площ чиста, без балкони и тераси,  тухла, ПВЦ дограма, дебели стени, щото е строен специално и въпреки това е саниран разкошно, свалени са старите чугунени и са сложени от итал. плоски радиатори,  парно зимен сезон около 180 - 220 лв. + топла вода,  зависимост от зимните температури стига  и до 220-230 лв. когато са температурите с минус около месец.  Цялата кооперация ползва парно. Градусите по стаите са около 22- 23 градуса. Доплащам допълнително около 150-180 лв
Лозенец, идеален  Лозенец -  "Бигла" - апартамент с ПВЦ дограма ,  тухла, 80 кв/м  ама влиза и тераса от 25 кв/м, щото е ново строителство, чугунени радиатори, парно зимен сезон - около 180 - 200 лв + топла вода. Градусите са около ....в момента са 22.5. Доплащам допълнително около 100 - 150 лв
Апартамент в "Хад.Димитър"  панел е, но е опакова идеално с изолация,  80 кв/м само с балконче, но там няма топла вода, а е само парно и е около 75 - 80 лв /месечно.  Градуси около 23 - 24 градуса. Няма да се дава допълнително, даже има и да връща топлофикация.   Тук не всички ползват парно, а сега , де....Зависи, зависи,....вече не знам от кой зависи и как се измерва. Тук има една потребителка, на която все и е нормална цената, четох я, четох я, пък накрая тотално я отхвърлих, щото те или стоят на студено, или някакво безумно пестене, или лъже безподобно и все им било топло.

# 11 968
За парното, много зависи от автоматиката в абонатната станция. Сходни апартаменти и потребление в съседни блокове, може да има отклонения в месечните сметки повече от 80 лева. Зависи и от това колко съседи пускат и по колко. Най-разумно е да се зададе въпроса на живущ в същия блок, по възможност някой апартамент на съсед, на същата вертикала. Тоест еднакъв по площ поне.

# 11 969
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
а няма ли начин да се видят миналите сметки на точно този апартамент?

Общи условия

Активация на акаунт