?Въпроси всякакви? (2020г.)

• 543 474
  • 13 836
  •   1
Отговори
# 12 105
Плащането на сметки и пазаруването с карта нямат общо с последното.
Пробвай пак. От 15 години имам сметка, към която са свързани всичките ми комунални сметки, както и на родителите ми. Автоматично се плащат всеки месец. Получавам единственно информация на мейла.

# 12 106
  • пустинята Гоби
Плащането на сметки и пазаруването с карта нямат общо с последното.
Пробвай пак. От 15 години имам сметка, към която са свързани всичките ми комунални сметки, както и на родителите ми. Автоматично се плащат всеки месец. Получавам единственно информация на мейла.
Нямат общо с превода на пари на други сметки, какво да пробвам пак. Цитирай целия ми пост, не едно изречение.

# 12 107
  • Сф
3 последователни болнични, бе зпрекъсване общо 40 дни. И от трите ли първите 3 дена са за сметка на работодателя, или само от първия?

Отговорих си- само от първия Simple Smile

# 12 108
  • Пловдив
Отвориха ми сметка в ОББ от фирмата. Като отивах да си вземам пластиката момичето ме предложи да си сваля приложението. Всичко мога от там да плащам, дори и картата да не е в мен. Удобно ми е, кредит изтеглих без да стъпя в банката.

# 12 109
  • Mediterraneo
А можеш ли да наредиш пари по сметка в друга банка? Че явно в Бг това е ключовото между активно и пасивно онлайн банкиране( тотален нонсенс за мен).

# 12 110
При мен пасивното банкиране означава само и единствено справка за движенията по сметката. Никакви трансфери не могат да се нареждат, нито към същата банка, нито към друга, нито към комунални.

# 12 111
Не знам дали е пасивно, но такова сложихме на децата на картите. Да могат да си проверяват наличността от телефона, но да не могат да прехвърлят и плащат онлайн. Само да могат да теглят от банкомат и да плащат чрез пос.

# 12 112
Не звучи като същото нещо. Това би трябвало да е някакъв вид ограничение на картовите услуги за деца. Сметките са друго нещо и много се учудвам, че в някои банки "пасивно" на практика е "полуактивно". За мен пасивно би трябвало да означава само справка, наблюдение върху наличност и движения, а някъде е частични права за нареждане на плащания/трансфери. Логика... 🤯

# 12 113
То и аз не ходя по банки в банановата република България. Имам сметка от 16-17 години, имала съм хабер тогава от интернет банкиране и преводи на пари онлайн, че да го заявявам... Плащането на сметки и пазаруването с карта нямат общо с последното. Преди 2 години реших, че ми е нужно - заявих го. Вярно, изгубих 10 ценни минути от живота си, ама сега поне разполагам с тази благина, която ползвам 3 пъти в годината.
Ето ти и целият ти пост.
Плащането на комунална сметка, дефакто е трасфер на пари от твоята банкова сметка към сметката на доставчика. Не е задължително да имаш дебитна или кредитна карта.
банановата република България, предлага тази услуга. Аз лично я използвам от 15 години.

# 12 114
  • Mediterraneo
Титина, не е баш така. На ДСК трябваше да имаш инсталиран сертификат, за да извършваш преводи. Комуналните сметки нямаха нужда от такъв. Отделно, че преди 6 години този сертификат се инсталираше на компютъра и само от там можеха да се правят преводите, от друго устройство- не. Това е разликата между пасивно и активно банкиране, явно. Което е крайно озадачаващо за мен.
В Испания ползвам банкиране на 3 банки. От компютър и два телефона. Достатъчно е да си вляза в профила и мога да правя беждубанкови и международни преводи, без да съм заявила това предварително на някого.

# 12 115
Абе...Банката в която получавам заплата за да се логна освен КЕП ми изпраща и еднократен пин. По всякаква логика има три факторна верификация, но не мога да наредят превод. Когато ги попитах защо, ми отговориха -Политика на банката.
Затова повече не се занимавам. Преводи през посредник от картата, плащане през друга карта която зареждам за секунда и толкова. Посредникът ми има само две изисквания - оторизация с кеп и еднократен код от Authy. Цена на превода 0.80 лв.

# 12 116
  • софия
На ДСК трябваше да имаш инсталиран сертификат, за да извършваш преводи. Комуналните сметки нямаха нужда от такъв. Отделно, че преди 6 години този сертификат се инсталираше на компютъра и само от там можеха да се правят преводите, от друго устройство- не...
Вече не е така. Много пъти съм писала, че ДСК Директ е единственото нещо, поради което все още имам сметка в тази банка. Всички останали услуги и обслужване в салон са трагични.

# 12 117
  • София
Не дължи мито.

# 12 118
  • София
Имам нужда от помощ, търсих, но нищо не намерих подходящо. Търся магазин (без значение дали физически или онлайн), където да продават дрешки за кучета. По-конкретно за ситно Чихуахуа.

# 12 119
H&M.....оня ден писаха че поръчвали ..това в темата за ХМ де. Не съм ги гледала. В раздел Жени- аксесоари ги търси..това запомних.

Ето линк
https://www2.hm.com/bg_bg/jeni/pazaruvane-po-vid-produkt/aksesoa … -accessories.html

Общи условия

Активация на акаунт