?Въпроси всякакви? (2020г.)

• 543 125
  • 13 836
  •   1
Отговори
# 12 660
С каква вместимост на пералнята перете завивки от по-дебелите за зимата?
Досега съм ги носила да ми ги изпират, защото пералнята в квартирата е с малък барабан, но ще си поръчваме пералня за новия ни апартамент и ми се иска са е с по-голяма вместимост на барабана, за да мога са пускам завивките.
Колко кг капацитет на барабана да гледам, 8 кг дали са достатъчно?
При пералните капацитетът не означава колко са големи барабаните, а колко кг памучно пране могат да извъртят. За специфичните програми като деликатни и завивки, примерно и 8 и 9 килограмова нямат разлика - поемат до 2 кг. Моята 7 кг поема до 1.5 кг завивки/възглавници, толкова е и 6кг модел.  Имам дебела единична завивка, която се побира, но пералнята осезаемо се мъчи с нея; имам двойни, която не са от най-тънките, но се перат без проблем - явно зависи и от вида пълнеж.

# 12 661
  • пустинята Гоби
Брях, ще му се незнае, за една възглавница ли 8 кг. пералня?

# 12 662
Да, явно е имало защо, пералнята започнала да прелива, ама като е в друго помещение нямаше как да я видя. После три дена съхна наклонена /по съвет на съфорумки, че ревах и в една група за перални/ и накрая си тръгна най-нормално.

# 12 663
  • Пловдив
С какво да почистя лепкава пластмаса и гума на сешоар?
Не е ползван отдавна и не знам защо е станал такъв лепкащ.
Обезмаслител

# 12 664
С какво да почистя лепкава пластмаса и гума на сешоар?
Не е ползван отдавна и не знам защо е станал такъв лепкащ.
Обезмаслител
Мъчих се и аз с един такъв... Замина в боклука. Непоносимо лепкав беше!

# 12 665
Материалите стареят, започне ли да се разлага, все ще лепне. Тъкмо днес като извадих ютията, ми направи впечтление, че дръжката ѝ е започнала да лепне. Работи си перфектно, ама е на 10 години и явно са ѝ го задали производителите като крайно време за рециклиране.

# 12 666
Моята ютия е на 15 г., но пластмасата на резервоара за вода, който съвпада с дръжката, се начупи и изрони, като тебешир.

# 12 667
С каква вместимост на пералнята перете завивки от по-дебелите за зимата?
Ако се побират в барабана ги пера 😁
Моята е 8 кг, тъпча по 2.. Така си пера и палаткаджийските чували.. Никакъв проблем.

# 12 668
По- добре на химическо, ако не влиза в пералнята свободно дори да е голяма. На пералните освен кг пише в указанията и да не се пълни целия барабан, а само две трети от него. Единична завивка в 8 кг пералня ми е на кантар да е натъпкана, та двойна не виждам как ще я набутате
В химическата платено е на кг и не е скъпо, такава голяма завивка ще е нещо около 3 кг ако е пухена, те са леки.

Последна редакция: пт, 04 дек 2020, 08:08 от zari65

# 12 669
Другото, което е, че тези завивки като се напоят с вода и стават мнооогоо тежки. и дори и да сте ги напъхали в барабана то може да му дойде в повечко тежеста.

# 12 670
  • UK
Аз ги давам на химическо, но при нас не е на кг.

# 12 671
  • София
От датата на смъртта ли се броят 40 дни?

# 12 672
# 12 673
Откъде да си купя тамагочи?

# 12 674

Общи условия

Активация на акаунт