?Въпроси всякакви? (2020г.)

• 543 096
  • 13 836
  •   1
Отговори
# 12 705
С прясно мляко и яйце мога ли да направя застройка на супа? Винаги съм правила с кисело, но сега нямам.

Да.

# 12 706
Благодаря!

# 12 707
Аз само жълтъците слагам...да няма пресичане на белтъка.

# 12 708
И аз така, само жълтък.
Много вкусно става и с топено сирене само- две триъгълничета или няколко колелца да се разтопят в самата гореща супа.

# 12 709
Аз понякога правя застройка с жълтък и лимонов сок.

# 12 710
колко лихва ще платя ако изтегля на банкомат 500 лв. от кредитната си карта? Благодаря предварително на всички отзовали се.

# 12 711
колко лихва ще платя ако изтегля на банкомат 500 лв. от кредитната си карта? Благодаря предварително на всички отзовали се.
Зависи от банката и от условията, при които си подписала. Прочети си договора за кредитната карта.

# 12 712
  • До сърцето...
Изпрах пухено яке в пералнята (на етикета имаше знак). Обаче вече не е пухено, слегна се.
Дайте съвет какво мога да направя, за да придобие поне частично предишен вид или да отхвърля всички надежди?

# 12 713
  • оттам, откъдето започва България
Аз само жълтъците слагам...да няма пресичане на белтъка.

И аз така. Simple Smile

# 12 714
  • пустинята Гоби
Изпрах пухено яке в пералнята (на етикета имаше знак). Обаче вече не е пухено, слегна се.
Дайте съвет какво мога да направя, за да придобие поне частично предишен вид или да отхвърля всички надежди?
Като изсъхне ще се оправи. Ако имаш сушилня и подходяща програма, ще се разпуха само. Ако го изсушиш навън и след изсъхване пуха е на топки, ще трябва на ръка да го разнесеш из цялото яке.

Последна редакция: сб, 05 дек 2020, 13:20 от Mimi Rose

# 12 715
Тета, благодаря за информацията, влязох успешно с пик на НАП, но ми изписа липсват данни. В понеделник ще опитам отново.

# 12 716
Погледнете договора си с банката, но размерът на лихвата зависи и кога ще върнете парите. Размерът  е в тарифата на банката, най често е 18.9 % за година или близко до това. Може да си изчислите пропорционално според броя на дните между изтеглянето и връщането.
Отделно от лихвата, за теглене на пари от кредитната карта има такса, която е процент от сумата  + няколко лева. Това също е в тарифата на сайта на самата банка.

# 12 717
  • Ланкър, планините Овнерог
В сушилня най-добре с 2-3 тенис топки. С нормално сушене не знам ще стане ли пак пухено.

# 12 718
  • Сф
Тета, благодаря за информацията, влязох успешно с пик на НАП, но ми изписа липсват данни. В понеделник ще опитам отново.

Липсват данни, защото не е изплатен. Когато го изплатят, тогава ще се появи там. А иначе с ПИК на НОИ можеш да видиш кога е предявен пред НОИ

# 12 719
  • София

Имам пухено яке и много се степва при пране. Слагам го върху хавлиена кърпа някъде на равно, добре разпростряно и близо до отоплителен уред. Като позасъхне - на закачалка до тръбите на лирата в банята. За да изсъхне напълно и да се разпухне му трябва 3-4 дни сушене.

Как да си настроя дограмата на "зимен режим"? За балконски врати става въпрос, къде, кое гледам? И как се настройва да мръдне към касата? Всякакви решения са ми от полза.
Ето това е много добро клипче: https://www.youtube.com/watch?v=IZqxAWBsaaI.
Вчера масово във фейсбук имаше такива запитвания и се вдъхнових и аз да си проверя дограмата. Днес натегнах всички джамове и смазах механизмите с масло за шевни машини.

Последна редакция: сб, 05 дек 2020, 17:25 от mlv

Общи условия

Активация на акаунт