?Въпроси всякакви? (2020г.)

• 542 606
  • 13 836
  •   1
Отговори
# 13 170
  • Пловдив
Благодаря за отговорите, но след като вече не се поддържат няма ли вариант да се сложи приложение, което да праща информация, че не e asha 302, а някакъв друг модел

# 13 171
Някой сменял ли е батерия на безжични слушалки?

# 13 172
  • България <3
Сим картата, която ползвам е на договор на името на баща ми. Възможно ли е да прехвърля номера на свое име?

# 13 173
  • София
Сим картата, която ползвам е на договор на името на баща ми. Възможно ли е да прехвърля номера на свое име?

Баща ти трябва да е с теб или трябва да представиш пълномощно, нотариално заверено.

# 13 174
Здравейте,

Чела съм преди време, относно изплащане на БЛ, но  не съм запомнила.  Моля, който е запознат да сподели инфото.
В болнични бях от 23.11 - 06.12. До сега нямам нищо изплатено. Не съм ползвала толкова дълъг болничен и не съм наясно!
Кога мога да очаквам плащане и за дните в двата месеца ли или ще е на два пъти /за всеки месец по отделно/?

Предварително благодаря!

Колко БЛ имаш издадени- 1 или 2? Работодателят има срок до 10то число следващия месец да го представи пред НОИ. След това НОИ го изплащат до 2 седмици. Работодателят ти пратил ли го е? Питай ги, или ако имаш ПИК можеш да провериш в сайта на НОИ
Добре,а ако има постъпили данни в НОИ в двуседмичен срок ли се изплаща ?Защото моя болничен е в НОИ от 30.11.( така пише след проверка с ПИК),но до момента нямам плащане.

В НОИ отива самия БЛ още когато го пишат.
За да ти се плати трябва и работодателя да го подаде към нои заедно с декларация.
Едва тогава чакаш изплащане.
Твоят подаден ли е от работодател?

Отдолу под справките които си отваряте в саъта си пише и законовите срокове за всяко действие. Прочети и там.

# 13 175
При постъпване на нова работа могат ли да ме задължат да си направя сметка към конкретна банка за превод на заплата?

# 13 176
  • Буркина Фасо

Баща ти трябва да е с теб или трябва да представиш пълномощно, нотариално заверено.
не съм чувал за подобно нещо.
с прекратяване на договора загива и номера. така го знам.
правил съм опити при МТел и Вивата.

# 13 177
  • Сф

Здравейте,

Чела съм преди време, относно изплащане на БЛ, но  не съм запомнила.  Моля, който е запознат да сподели инфото.
В болнични бях от 23.11 - 06.12. До сега нямам нищо изплатено. Не съм ползвала толкова дълъг болничен и не съм наясно!
Кога

Мираж, един БЛ имам. Значи ли това, че работодателя би трябвало да го е  предал в НОИ, като се има предвид, че има дни и в декември? Имам ПИК и проверих в НОИ, но липсват данни...!

Ти кога го даде на работодателят? Ако те са го предали в НОИ до 10дек, чакаш плащане до 24 дек

# 13 178
  • На брега на реката
Благодаря ти, Мираж! Flowers Hibiscus
Предадох го още на 24.11. Преди малко видях, че е в НОИ на статус - обработва се /нещо такова беше/. Предаден е на 10.12, аз нещо не съм гледала където трябва.

Последна редакция: вт, 15 дек 2020, 21:31 от Бубoлина

# 13 179
Да си прехвърлиш договора за мобилни услуги на друг човек е напълно възможно. Номерата се запазват. Правила съм го с Теленор, с подписване на съответното количество бумаги.

# 13 180
Благодаря ти, Мираж! Flowers Hibiscus
Предадох го още на 24.11. Преди малко видях, че е в НОИ на статус - обработва се /нещо такова беше/. Предаден е на 10.12, аз нещо не съм гледала където трябва.

Аз имам БЛ от 05.11 до 18.11. Преди твоя.
И е със същия статус.
Много бързаш за плащане, не става толкова бързо.

# 13 181
  • София
Търся таен дневник за момиче в тийн възрастта. Искам да е грамотно направен, да се заключава хубаво и все пак да е кокетно момичешки. Попадали ли сте някъде на нещо интересно?

# 13 182
  • пак там
При постъпване на нова работа могат ли да ме задължат да си направя сметка към конкретна банка за превод на заплата?
Мен се опитаха. Даже тук точно в тази тема писах, но беше преди има-няма четири-пет години. Имаше точка в Кодекса на труда, която не позволява да те задължат. При мен не успяха.

Редактирам се: чл. 270 от КТ. Законите на страната са над вътрешните правила на фирмата.

Последна редакция: ср, 16 дек 2020, 01:26 от Рися

# 13 183
Рися, благодаря! Още един въпрос, тъй като подозирам, че ще ударя на камък. Може ли да предоставя чужда сметка към желаната от тях банка?

# 13 184
Рися, благодаря! Още един въпрос, тъй като подозирам, че ще ударя на камък. Може ли да предоставя чужда сметка към желаната от тях банка?
Заплатата я превеждат на теб. Няма как да е на чуждо име.

Общи условия

Активация на акаунт