Първокласници през 2020/2021 г

• 42 952
  • 798
  •   1
Отговори
# 330
Аз на нашата среща не бях, беше вчера, отиде мъжът ми, та предавам телеграфно. Както каза той: "Добре че не отиде ти, щеше само да пуфтиш  и да въртиш очи", ахаха.
Не се знае как ще се взимат децата от занималня, за това отговаряла госпожата от занималнята, която не е присъствала.
Родители няма да влизат в двора дори, първата седмица ще ги чака учителката на входа на у-щето, след това сами ще стигат до класната стая. Не съм разбрала дали някой ще влиза  в стаята на 15 септември, май не. Аз не държа особено да влизам в стаята,  фотосесия за първи клас ще си му направя и без да е в стаята. Та на 15 ти септември пускаме децата в двора, очакваме те сами да се ориентират коя е тяхната класна, без да са я виждали Grinning Ще има надписи.
Маски - в коридорите и в общите помещения, в час - по желание. Дезинфектант да си носели, не знам дали ще има по стаите. Стол ще има от 22 септември нататък.
Ще имат плуване през две седмици по два часа, тука ме изненадаха, знаех, че има басейн, ама мислех, че е за по-големите.
Задължително с униформи трябва да са.
Имаме списък с неща за купуване, няма някакви странни чудеса, като примерно тия пръчици, които споменавахте по-напред, но пък искат цветни подвързии.

# 331
[quote author=зелено човече link=topic=1167212.msg41359353#msg41359353 date=15997037
Мерките са толкова формални, че очаквам скорошно затваряне на учлищата.
Маска само в общите закрити части, напр. коридор, без стол, хранене в стаята на чина, училището щяло да осигури дезинфектант, ама и децата да си носят...
[/quote]

За мен са адекватни, наистина не разбирам какви мерки очаквате. Скафандри, изолатори, не разбирам.

# 332
  • Sofia
При положение, че мерки в клас изобщо няма да има, не знам за какви мерки изобщо говорим.
Децата прекарват 90 % от времето в класната стая, а не по коридорите.
Но всеки с разбранията си.

# 333
  • София
Мина и нашата родителска. Много съм доволна, харесаха ми учителките.
Естествено има родителки с големите претенции, а мислех, че като вече са по-големи децата няма да има такива. Абе като в детската градина.
И аз не разбирам какви мерки се очакват освен тези?

# 334
Сподели какви претенции, моля.

# 335
  • София
Някой с по-големи деца може ли да сподели опит с часовниците MyKi? Издръжливи ли са, или се прецакват бързо? Виждам , че има някои над 100 лв, а мен ме интересува най-евтиния вариант,  с който да имам просто някаква представа къде се намира детето и да се чуем при нужда.

# 336
Някой с по-големи деца може ли да сподели опит с часовниците MyKi? Издръжливи ли са, или се прецакват бързо? Виждам , че има някои над 100 лв, а мен ме интересува най-евтиния вариант,  с който да имам просто някаква представа къде се намира детето и да се чуем при нужда.
Точно в момента съм на тази вълна. Има специална тема за майки часовници, изчетох я и избрах Myki Touch, защото били по-издържливи, Junior се развалят бързо. 40лв с план. План трябва, защото за да е ефективна работата трябва да има интернет, като харчел по-малко от 10 Mb месечно.

# 337
  • София
Големият ми син имаше Myki, първият модел, който излезе, по- късно и Touch. И двата са ок, работят си, просто ми извади душата за по- новия модел и срещу лев- два на месец му го купих.
Аз харесвам часовника. Управлява се изцяло през моя телефон- вкарвам разрешени номера, на които той може да звъни и които единствено могат да го набират, мога да сменям режима на звънене- тих, вибрация и звук, доста прилично показва местоположението. Няма никакви игри. Каишките се късат лесно (силиконови са), веднъж съм сменяла, беше около 10 лева в сайта на А1.
Засега нямам намерение да го давам на дребния, но съм в готовност, ако стигнем до този момент, а ми е ясно, че рано или късно ще стигнем.

# 338
Аз съм на мнение, че новият модел не е особенно издръжлив. Нашия е на 3 месеца случайна употреба вече дисплея е прецакан. Мисля, че junior е модела.

# 339
  • Пловдив
Синът ми беше 3 години с "най-простия" модел - Майки Уоч. Общо 3 устройства, за да бъдем точни, но двете са прецакани единствено по негова вина - първото го наводни сериозно, а на второто счупиха пластмасата с братовчед му Rolling Eyes
Третото устройство сега наследи дъщеря ми. От юни е с него и вече е много доволна, че и тя може да звъни Joy
Със служителка карта се ползва, та не знам какво предлагат операторите в момента. 10 Мб според мен няма да стигнат - около 100 може би.

И нашата РС мина днес. Доволна съм от госпожите, които я поемат, дано и занапред е така!

# 340
  • София
Сподели какви претенции, моля.
Претенции от сорта - "Оффф ама можем ли да ги водим половин час по-рано ама и да ги взимаме 1 час по-късно от колкото е определено. Ама има ли деца със СОП в нашия клас и ако може да се преместят в другата паралелка. А може ли децата да ги извеждате всяко междучасие на двора. А може ли да се откажем сега от занималнята, ама след една седмица ако решим друго, да се запишем."
Е такива.

# 341
Странно при нас пък няма проблем за по ранно водене или пък деца със СОП. Госпожите сами твърдят, че децата са навън при всеки удобен момент. Не е имало нужда някой да претендира. За по ранното прибиране на всички им е проблем.
Споделеното от теб си е в рамките на нормалното.

# 342
  • София
Не става въпрос за 15 минути по-рано водене и 15 минути по-късно взимане.
Колко по-рано от определеното можете да ги водите при вас?

# 343
Госпожата каза, че най-късно до 7:50 трябва да са налице и че в началото ще ги посрещат от към 7:30, докато свикнат. После няма проблем, ако е отворено училището и по рано да идват. Влизат си в стаята и чакат. Не попитах колко е най- ранното възможно, но след 7 предполагам ще работи.

# 344
  • София
При нас не искат дете/деца да са сами в класната стая.
Ако се случи нещо, не дай си Боже, сигурно ще търсите отговорност от някого?

Общи условия

Активация на акаунт