Първокласници през 2020/2021 г

• 42 926
  • 798
  •   1
Отговори
# 420
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Броят се елементите от картинката от задача едно и се нанасят в две - една топка , две деца и т.н.

# 421
За помощ в такива моменти си купихме Книга на учителя по български език и математика за първи клас на издателството от което са учебниците, самите учители ги използват. Не винаги успяваме да разберем "какво е искал да каже авторът..." а интерпретации много...

# 422
  • София
Благодаря за отговорите!

Първо питах детето.

# 423
И аз благодаря. Със сигурност ще я взема тази книга на учителя.
Може ли малко помощ и за нас, тъй като и ние сме си вкъщи. Някой знае ли какво трябва са се направи тук?

# 424
Създават се изречения. Чертичката в началото на първото правоъгълниче показва главната буква. Броят правоъгълници показва от колко думи трябва да е изречението. Накрая има препитанателен знак, който показва какъв вид да е изречението. Например първата картинка: Коя си ти? или примерно Ива ли си? отговаря на схемата на изречението. Отдолу задължително последната дума трябва да е име, защото правоъгълничето пак е с чертичка за главна буква -  "Аз съм Ива." примерно.

# 425
Сърдечни благодарности. Никога нямаше да се сетя Simple Smile

# 426
Ето затова се моля да не минаваме дистанционно. Не че няма да го преподам - вече имам опит, а и си имаме и "жокер" вкъщи, но никой не ме възприема по същия начин, както се приема учителката. Аз мога да помагам, мога да изисквам, да следя как се развиват нещата и да препитвам, ако се налага, но не искам да преподавам. Затова си има учители.

# 427
  • Sofia
Щерката също е с хрема. Оставих я вкъщи. Госпожата ми каза кои уроци да прегледаме. И ударих на камък с една задача по математика. Joy Не схващам какво се изисква. Моля, ако знаете, помогнете.

Броя на оцветените квадратчета трябва да съответства на броя на животните. Първото ,с момичетата е направено за пример. Две момичета,две оцветени квадратчета.

# 428
  • София
Госпожата каза, че в училище щерката си пише нещата без проблем. Вкъщи се налага да й викна, за да седне сериозно. Все се разсейва. Да си отива този вирус вече, че откачам.

# 429
При нас проблеми със сядането да пише няма, обаче да всяка написана чертичка ме пита “Така добре ли е?”
Аз пък давам допълнително и в тетрадката по 3 реда, за да се упражнява. За сега й харесва

# 430
Мен за това ме притеснява това ДО. То трябва да си му до главата за да работи, независимо дали е с жлание или не. Аз нямам такъв подход и не знам как ще се оправям.

# 431
Момичета  , карате децата в къщи да се упражняват допълнително или не ходят на занималня и в къщи си пишат домашните?
Чета последните коментари и ми е интересно просто.
Моят син ходи на занималня до 4ч ,написват си домашните и в нас не го карам да се упражнява.
Те цял ден там ги карат да пишат ,остава и в нас.
Събота и неделя да,но през седмицата не.

# 432
Ние нямаме занималня. При нас обучението е целодневно - 5 часа сутрин, обяд и 4 часа следобед. Часовете са на блокове, като през първия час се взима материала, а пред втория се упражняват. Затова я карам да се упражнява допълнително. Освен това се опитвам да я науча още от сега, ме ако нещо й и трудно, трябва да се упражнява повече, за да й стане лесно.

# 433
И ние нямаме домашни за сега.

# 434
И при нас няма домашни за вкъщи засега. Ние го караме само половин час в неделя да отдели да попише малко ченгели и да преговорим каквото са взели по немски през седмицата.

Общи условия

Активация на акаунт