Първокласници през 2020/2021 г

• 42 922
  • 798
  •   1
Отговори
# 435
Аз не го карам да пише през седмицата. Но в събота и неделя смятам да го накарам да се упражнява малко, защото хич го няма с ченгелите.

# 436
На всички краснописа им куца в началото, на някои и цял живот! Satisfied

# 437
  • София
Ние домашни имаме. В занималнята не винаги написва всичко и се налага да довършва вкъщи. А сега беше болна, не е на училище и учим заедно вкъщи. Скучни са й само ченгелчета, чертички и т.н. Всичко друго прави с интерес, но за ченгелите се караме.

# 438
  • Пловдив
И аз през седмицата не я карам да пише допълнително. Засега смогва с домашните в занималнята.
Събота и неделя имат по 2 часа дневно, в които пишат - батко ѝ - съчинение за упражняване на краснописа (огромен напредък има в това отношение от ИП насам, даже и класната го похвали), а тя - чертички, ченгелчета и бастунчета.
От както тръгна на училище, всяка вечер си почита по малко, до началото на учебната година само картинки гледаше, но сега се е амбицирала, че трябва да си упражнява четенето.

# 439
  • София
През седмицата излизаме в 7 и се прибира в 18 ч, така че ми се струва пълно безумие да го занимавам с каквото и да е.
Едната вечер обаче се наложи да седне и да се напише неща, които решил да не пише през деня, така че мисля няма му хрумва занапред да прави така.
Вчера се разбрахме да напише една страничка с разните му там ченгелчета, че много му е трудно...
Иначе ми демонстрира как смятат 9 + 4 = 13

# 440
Моя първокласник е вече болен .
С хрема от вчера,гърло и днес Т.
Уж няма болни деца,не сме контактували с болни извън училище.. незнам .

# 441
  • София
В нашия клас са 7 деца с този вирус. И класната заразиха. Аз мислех, че моето е настинало, защото стоя на течение , но от госпожата разбрах, че има и други с тези симптоми. Това е информация от четвъртък. Към днешна дата може и нови болни да има. Confused

# 442
И при нас има няколко болни дечица, Пипи също от вчера е с хрема, главоболие, през нощта имаше и температура. Много отдавна не се беше разболявала.

# 443
А като сте болни госпожата праща ли някакви материали за учене или сами преценяте какво ?

# 444
Ами още не знам как ще е при нас, утре като нося бележка ще питам, ако трябва да се пише нещо, ще взема и тетрадките и учебниците, защото са в шкафчето в училище. Предполагам, че ще даде нещо, няма как.

# 445
Aз попитах за домашни,казаха ми в петък ще взема учебниците .
А бележка не се ли носи когато детето ще присъства вече на уч-ще?
Или и аз утре трябва да нося?

# 446
Честно, не знам, на нас учителката ни беше написала, че заради сегашната обстановка ще се иска бележка още на първия ден на отсъствие, но дали е решение на училището или има такова изискване по принцип, не съм се интересувала. Какво, сега две бележки ли ще трябват, утре за отсъствие и после, че е здрава? Има да обикалям при личната лекарка...

# 447
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
И аз мислих че малкия е настинал ,но се оказа ,че си е вирус.У дома е и той.Една приятелка ми снима какво са писали и учили децата и го направихме и ние.С госпожата просто не мога да се свържа.....или заето или не вдига.

# 448
А колко дни отсъствия са допустими по домашни причини? И дали собственоръчно заявление, предадено на класната, е достатъчно?

# 449
А колко дни отсъствия са допустими по домашни причини? И дали собственоръчно заявление, предадено на класната, е достатъчно?
При нас ни казаха до 3 дни с бележка до класния ръководител и още до 7 дни, но вече с разрешение от директора, като е желателно и за двата вида отсъствия да се пусне предварително заявление за разрешение на тези отсъствия. За бележките от ЛЛ ни казаха след прегледа се обаждаме, за да се знае какво е. В деня, в който се връщаме на училище, носим и бележката, в която пише от какво е било боледуването и че вече всичко е наред.

Общи условия

Активация на акаунт