Първокласници през 2020/2021 г

• 42 920
  • 798
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Отсъствията по домани причини се заявяват предварително, само да кажа.
При нас за болно дете се звъни по телефона и бележка се носи като оздравее. Само това липсва примерно контактният родител да дойде при учителката и други хора в училище, за да донесе бележка. А ако се окаже корона после?!? И още каква бележка ще носи, че детето е болно ли?!? На мен до момента не са ми издавали такива. Още повече, че в ситуация на пандемия може и да не видиш лекар в първите дни - всички указания са първо по телефона да се звъни, а не да се ходи където и да е.

# 451
  • София
Моя първокласник е вече болен .
С хрема от вчера,гърло и днес Т.
Уж няма болни деца,не сме контактували с болни извън училище.. незнам .

Имайте предвид че при децата всичко е ново - режима, мястото, децата и учителите, много повече се уморяват, променливото време. Всичко това си е силен стрес за организма и съответно падане на имунитета.
А здравите деца, както и здравите възрастни, също, както и болните, си пренасят вируси и бактерии, просто не се разболяват от тях (без симптомни са - както е модерно да се казва сега).

При нас домашните се пишат в занималнята след училище. Госпожата ни дава по малко домашни за събота и неделя, каза - за да свикват да правят и нещо в къщи.

Аз не се притеснявам за писането. Ще се научи.

В къщи се занимаваме допълнително с математика - с логически задачи.

По колко допълнителни помагала ще работите в клас. На мен ми се струват много нашите - по една тетрадка за писане + 2 сборника по математика + 2 книжки по БЕЛ.

# 452
При нас имаме по едно допълнително помагало по Бел и по математика .
Отделно си имат  две тетрадки с тесни и широки редове,две с квадратчета ,учебник и учебна тетрадка по бел и мат.
Ходихме на преглед,вирусна инфекция и ни дадоха бележка до края на седмицата ,която ще занесем в понеделник.
Още две дечица били болни в класа.
Имаме по 3 страници домашно по Бел и 3 по Математика  за днес.

# 453
Какви 3 страници?!? Ние 3 страници не изписваме за седмица!

# 454
При нас имаме по едно допълнително помагало по Бел и по математика .
Отделно си имат  две тетрадки с тесни и широки редове,две с квадратчета ,учебник и учебна тетрадка по бел и мат.

И ние така, само че по 3 малки тетрадки. Две за работа в клас, като ги сменя учителката ( едната е при нея за проверка, в другата пишат, после ги сменя ). Третата за дом. работа. Всичко си пишат в заниманията, в събота и неделя само упражнява четене. Има време за допълнителни занимания. Засега смятам да не я тормозя. Плюс това три пъти в седмицата е на тренировка, та според мен достатъчно е заета. Трябва си и почивка.

# 455
  • Пловдив
По български език, освен тези от училище има допълнително 2 учебни тетрадки "Пиша буквите" - само част 2 и 3 взехме, но още не са започнали да пишат в тях.
Имат допълнително още две помагала - "Езикови задачи" и "Езиково пътешествие".
По математика са с две допълнителни помагала.
Доста отсъстващи имало и при нас - явно се е завъртяло някое вирусче

# 456
Вчера писахме домашни като му светна, еми не е като в училище.
Изобщо не ме взема на сериозно,лигави се и не се старае.
Ядоса ме оставих го сам да пише,еми беше много по старателен и внимателен.
По математика сам си написа задачите ,без да съм му помагала .Но той смята до 20 ,по-голямо,по-малко без проблем.Сега са на цифрата 3 .
Ако въведат дистанционно обучение,незнам как ще се случат нещата.
Особено по български с този буквар,идея си нямам на някои задачи какво трябва да се прави...

# 457
Чак до 3, ние ли сме назад или имате повече часове? При нас тройката е 12 урок. Моето са били вчера на 7ми урок по математика, писали са 1. По български имат още 3 странички от буквара/тетрадка 1 преди да стигнат до А (правят звукови модели и пишат ченгели още).

# 458
По математика при нас са на 2. От буквара свършиха тетрадката с ченгелите и днес почват тетрадката с буквите. Помагала имат 2 - едно по математика и едно по БЕЛ, те стоят в училище и там не знам до къде са.

# 459
Явно зависи на кое издателство са учебниците.
При нас 7 урок е цифрата 3 .
В ут по Бел са на 13 страница .
Издателство Рива са ни по БеЛ и математика.

# 460
И аз се очудих за цифра 3. Моят вчера са взели 1.

# 461
Аз не знам ние дали сме взели цифра въобще. Не съм видяла да са писали цифри. Само упражнения за по-голямо и по - малко.
А по български сме на ченгели и мисля, че буквата И.

# 462
  • София
И при нас май са още на ченгели. А какви са тези дълги домашни от по няколко страници? При нас няма.
Казаха ни, че евентуално ще има за вкъщи ако детето не е успяло да довърши в занималнята.

# 463
Явно зависи на кое издателство са учебниците.
При нас 7 урок е цифрата 3 .
В ут по Бел са на 13 страница .
Издателство Рива са ни по БеЛ и математика.
Да, възможно е да е от издателството. Нашите учебници са по Просвета (математиката специално е Голямото приключение. Мисля, че на Просвета Плюс) и там са взимали всеки ден по един урок, но явно с повече упражнения преди  това за сравняване на количества, за по-голямо, по-малко и пр., даже 6ти урок беше някакъв обобщителен и имаше нещо като входна диагностика.
По БЕЛ пак на Просвета, но тетрадка 1 към Буквара е на колектив Красимира Брайкова, Росица Цонева... и там още пишат някакви ченгели, предполагам, че от другата седмица ще започнат с буквите (първата е А) и май по 2 букви се падат на седмица - един час за голямата, един час за малката и следва новата буква.

# 464
Ние сме на Клет

Общи условия

Активация на акаунт