Първокласници през 2020/2021 г

• 42 913
  • 798
  •   1
Отговори
# 495
  • София
А за дрехите поръчах от интернет, дойдоха си надписани с име и клас, аз само ги залепих с ютията. Там където правят униформите казаха, че също правят такива етикети, но бяха по-скъпи техните.
Дай линк, ако може.

Оттук поръчах, но има много подобни в нета. https://bubub-shop.com/bg/za-drehi/

Но предупреждавам, че аз не съм очарована от изпълнението. Като хартиени са на пипане. Вярно, че издържат на пране до момента, но си представях, че са от плат когато поръчах. Може би в друг сайт би имало платнени.

# 496
  • София
А откъде купувате етикети за надписване?

Етикети си разпечатвам върху разграфена самозалепваща се хартия. Името, класа и училището на детето. Така за отрицателно време етикирам 20 учебници и тетратки, а и детето си ги разпознава много бързо. В по-горните класове - само разпечатвам, а детето само си ги слага.

Ето от този вид.
https://www.office1.bg/office-1-superstore-samozalepvashti-se-et … ni-agli-100-lista

Нормално е в началото да губят много неща. Още не знаят къде се намират.
Пък и има значение дали си имат шкафчета в училището или трябва да носят всичко всеки ден.

При нас всяко дете си има шкафче в класната стая и по всеки предмет си имат папка с определен цвят. Така не се омесват и всичко им е подредено.
Само част от нещата се носят в петък, за да видим какво са работили и да пишат малко домашно.

Моливи, гумички, острилки и други такива, купувам да има много резервни.

На мен най-голямата ми мъка, че не яде почти нищо в стола и че не успява да се наспива. Вечер между 10,00 и 10,30 най-късно е заспала, но в 7,30 едвам я вдигам.

# 497
  • Пловдив
Това с недостатъчния сън го видяхме преди 4 години с баткото, въпреки че винаги са си лягали рано. Сега лягат в 20:00, до 21:00 (почивните дни отпускам още час), четат и ако не са заспали, минавам и гася лампата. Малката обикновено заспива веднага като си легне. Сутрин ги вдигам в
 7 и тя вечно е недоспала.
От поне 2 години не спи следобед, но откакто тръгна на училище, събота и неделя си дремва Simple Smile
Ще се настрои организма Simple Smile

# 498
  • София
Моята първокласничка започва училище в 8:00 ч. Съответно става в 6 ч, за да имаме време да се приготвим и стигнем навреме. По-бавна е и затова ни трябва повече време. А и започва вече да се дърпа сутрин, не иска на училище и това ни бави още.
Вечер в 21до 21:30 ч горе-долу ляга. Четем книжка и заспива.
Уикендите й отпускам повече време вечер, а сутрин се буди сама около 7-8 ч. През лятото спеше и до 9 ч., но сега с ранното ставане й се пренастрои биологичният часовник. За мое съжаление, защото обичам да спя до късно в почивните дни, а тя като стане я усещам, колкото и да се старае милата да пази тишина. Просто аз спя леко.

# 499
  • Sofia
При нас е много различно. Онзи ден успя да легне в 9,30. Вчера пък в 10,30 ч. Сутрин става в 7 ч и общо взето няма проблем.

# 500
Става сутрин в 7. Ляга между 8 и 8:30, по-рядко в 8:30, тогава вече гледаме да сме прочели приказките и да заспива. Петък и събота може до към 9.

# 501
  • София
Нищо не надписвам, освен етикетите на първото дете първия срок. Оттам нататък се оправят сами.

# 502
Да се оплача, вчера видях въшка в косата на моето момиченце. Обадих се на госпожата, водих я при ЛЛ за бележка, нямала въшки, прегледаха я и лекарката, и сестрата, може би точно е прилазила и не е успяла да се развъди, не знам, дано, много се надявам. Като си спомня какъв ужас беше в детската градина и какво чистене... Даде ми бележка и днес е на училище. Обяснявам сутринта на сестрата и получавам отговор, че това просто не е възможно, при тези мерки сега и при тази дезинфекция Sad Тя направо не ми повярва, нещо друго е било в косата й, нямало начин. Сигурно нито ще ги прегледат, нито нищо...

# 503
Аз за това си ги пръскам с Хедрин, няколко седмици след началото на учебната година. Да чукна на дърво, за сега проблеми не сме имали.

# 504
  • Sofia
Мога само да се радвам, че имам момчета и евентуален проблем може да се реши кардинално Simple Smile)) Само ме е страх нещо на мен да не донесат, че тогава ще се гътна-.

# 505
  • София
При нас родители водят кашлящи деца. Налага се учителката да им звъни по някое време да си ги прибират Rage

# 506
  • Countryside
При нас също миналата седмица е имало две видимо болни деца, едното вдигнало температура и са го взели почти веднага. Другото обаче, майка му казала нали няма температура, само малко сопол, ще го прибера довечера. Учителката от немай къде го накарала да си носи маската цял ден и обядвало само на маса в стола. Стана ми жал за детето...

# 507
То сега всички кашлят. Сезонът е такъв. Но ми е интересно как като са се обадили, майката не е отишла. Ние подписахме декларации, че до час трябва да сме си го прибрали. Вярно, че нещата се преекспонират покрай ковид, но ...

# 508
  • София
Е, не всички кашлят сега, но с тези няколко кашлящи ще се разкашлят всички, да.

# 509
  • Countryside
Ние нищо не сме подписвали, а уж мерките са ни топ. Напълно възможно е детето да не е с вирус, а да се е разсополивило от променливото време например. Миналата седмица се чудех дали да вадя зимното яке, днес по къс ръкав. Шантаво време...

Общи условия

Активация на акаунт