Първокласници през 2020/2021 г

• 42 912
  • 798
  •   1
Отговори
# 510
  • София
И ние подписахме декларации, но масово не се спазва. Моето заради декларацията го спрях от училище щом текна малко бистър сопол, други си ги водят и с повече сополи. Но разбирам, че не всеки има възможност да ползва болничен или помощ от баба/дядо. С тези декларации училището си "връзва гащите" в случай на проверки или евентуално огнище на Ковид.

# 511
Ние също не сме попълвали декларации.
Като гледам и никакви мерки май не се спазват,освен маска в коридорите .
В столовата предполагам са всички паралелки от 1 клас,както и като свършат занималня и ги изведат навън се събират много дечица,колкото и да са на открито..

# 512
  • София
Специални декларации не сме подписвали, само стандартното, дето е всяка година.
За сметка на това от 1-ви заповнали допълнителни занимания - външна школа по футбол. Малко не схващам какъв смисъл има да се разделят децата на балончета (класове), а после да ги събират за футбол, ама...

# 513
  • Countryside
Не е само футбол, а за повечето допълнителни занимания, вкл. спорт. При нас ги водят ателиета, почти всички са на закрито, вкл. плуване. Футболът поне е на открито.

Последна редакция: ср, 07 окт 2020, 06:08 от Г-жа Букет

# 514
Не сме подписвали декларации и ние. От началото на УГ моето дете за втори път си остава вкъщи заради неразположение.

# 515
  • София
Моя позната пък е подписвала декларация, че няма да пуска детето на училище, ако има гниди и въшки. При нас такава нямаше. Но бяха куп други декларацийки. Вече не помня всички. В това число имаше една, в която трябваше да напиша с какво по степен образование е всеки възрастен член на семейството и какво работи, или пенсионер ли е. Явно някаква статистика.

# 516
Интересувам се има ли наредба или друга законова процедура, която да определя до колко дни след представяне на медицинска бележка за отсъствие на детето по болест, придружена от декларация на родител, че това е вярно, т.е. че родителят на първокласника не е представил фалшива бележка, отсъствията трябва да бъдат извинени.

# 517
За първи път чувам, че трябва да има декларация от родител?! Това някаква приумица на конкретно училище ли е?

# 518
За първи път чувам, че трябва да има декларация от родител?! Това някаква приумица на конкретно училище ли е?
Не съм наясно дали е изискване на училището, защото в разни правилници чета, че искат медицинската бележка да е заверена от родителя (което ми е още по-безумно, предвид, че това е официален документ) с цел по-големите ученици да не носят фалшиви медицински бележки. Та при положение, че лично връчих на класната въпросната медицинска бележка (с номер на амбулаторен лист) ми беше връчена и една декларация, че наистина детето е отсъствало по болест.
Всъщност мен ме интересува класната до колко дни след получаването на бележката е длъжна да извини отсъствията, не успявам да намеря законов текст.

# 519
  • София
При нас декларации няма, а отсъствията ги извиняват, когато доплуват до това в целия океан от бумащина, която имат.

# 520
В училището на баткото ми връчиха такива декларации, които трябва да попълвам, когато е болен, в тях ще пиша и номера на бележката от лекарката. Явно не е за всяко училище, но ги има и такива. Ще пиша, какво да правя.

# 521
Стана ми интересно с тези декларации и се разрових в нормативните документи. Пише, че родителят трябва да потвърди, че детето е болно. Това потвърждаване може да е писмено, по имейл или по телефон. Наредбата е : наредба за приобщаващото образование.
Poem, класната ще ги извини, щом има бележка. Теб какво те притеснява? Обикновено в края на месеца социалните искат информация за отсъствията. До тогава ще ги е извинила.

# 522
Стана ми интересно с тези декларации и се разрових в нормативните документи. Пише, че родителят трябва да потвърди, че детето е болно. Това потвърждаване може да е писмено, по имейл или по телефон. Наредбата е : наредба за приобщаващото образование.
Poem, класната ще ги извини, щом има бележка. Теб какво те притеснява? Обикновено в края на месеца социалните искат информация за отсъствията. До тогава ще ги е извинила.
Ами чист реваншизъм си е мойто, Worried. Притеснява ме, че намерила време да нацъка забележки, а не намерила време да извини отсъствията. Затова търся срок, да съм подготвена.

# 523
Сигурно има някаква причина за забележките. Срок не пише в наредбата.

# 524
Вече има забелжеки? В първи клас?!? Мале, какви учители има. Те децата още не знаят къде се намират, а те забележки им пишат!

Общи условия

Активация на акаунт