Първокласници през 2020/2021 г

• 42 908
  • 798
  •   1
Отговори
# 525
Като казахте забележки, влязох в нашия дневник да видя какво става и гледам - 6 по физическо. Ще умра от смях Grinning Обаче се чудя в първи клас имат ли оценки въобще? Аз затова не се сещам за тоя дневник, защото си мисля, че нямат.

# 526
Нашите имат и оценки със символи, и забележки, и похвали.

# 527
  • Пловдив
И нашите да със символи за оценки (качествени, а не количествени се водили Rolling Eyes)
Малката има 2 похвали за активно участие и отлично представяне по БЕЛ и обща забележка по ТиП Joy

# 528
Каква е тая обща забележка? За целия клас?

# 529
При нас нямат оценки,само печати.
В електронния дневник имаме вече трета похвала по математика,но по Бел нищо 🤣

# 530
  • European Union
В първи клас няма количествени оценки, но като сложат звездичка, Школо я преобразува в шестица. Сърчицето е 5 и т.н. Оценките са различни от похвалите. 
Обща забележка е просто забележка, но така е озаглавена в Школо. Като се щракне на нея, учителката трябва да е написала подробности.

# 531
  • Пловдив
Да, лично нейна си е забележката, но в Школо се води Обща забележка. Няма подробности от госпожата, а малката каза, че се мотаела и не си изваждала работите и учебника по ТиП Joy
Поговорихме с нея, че тя още е на вълна градина

# 532
  • София
Забележките и похвалите в 1 клас са по-важни от извиняването на отсъствията според мен.
По мое наблюдение се пишат веднага (на момента), винаги при мен има и малко текст с конкретика.
Идеята е родителят да се поинтересува при първа възможност и да вземе мерки.
Често децата напълно забравят и едва като им прочета, се сещат и обясняват, та разчепкваме и се обясняваме.

# 533
Влизам да съобщя, че отсъствията са извинени на 7-я календарен ден след представянето на медицинската бележка.

# 534
  • София
В тези условия не виждам нищо притеснително аз.
Да изхленча, че нашата класна я няма тази седмица и не ни казват защо отсъства, а само идва сутрин учител сутрин да вземе децата (до вчера бяха различни всеки ден) и това е.

# 535
  • София
А защо трябва да ви казват защо отсъства? Може да има доста причини, включително лични, които не иска да бъдат разгласявани.
Що се отнася до извинява нето на отсъствията, моят син липсваше 2 дни, дадох най-обикновена медицинска бележка, но нито съм проверявала, нито имам някаква притеснения дали са извинени.

# 536
  • София
В Школо и моята госпожица има вече три 6-ци. Съответно ми донесе и листовете от самостоятелната работа, за да ги разпиша. Там не е писана оценка, а е сложено печатче с усмивка. Леле, каква радост е с тези печати. Аз едно време на 6-ца не съм се радвала така както детето ми се радва на печат. Smile
Забележка в Школо не са й писали, но класната ми писа мейл, за да ме информира, че принцеската се разсейва в час.
А отсъствията в Школо веднага ги извини. В същия ден, в който дадохме бележката. Декларации не са ми искали.
Школото е голяма клюкарка обаче. Първият ден като отсъства веднага ме информира за отсъствията, още първия учебен час. Когато станат по-големи поне на момента ще разбираме, че ги е хванала липсата.
Нужно ми беше малко време докато зацепя, че  в "Дискусии" се пишат съобщения до родителите и не е зле да отварям чат-пат и там. Не знам защо не ми излиза никакво известие за тях. Освен ако не си отворя мейла, но аз и него нямам навик да гледам ежедневно. Ще си го създам де, какво да правя.

# 537
Ние отсъствахме една седмица ,но нямаме написани отсъствия в школо.
Както и оценки нямаме все още,само похвали и печати .

# 538
  • София
Ние от вчера имаме в Школо звездички, които се равняват на шестица. Госпожата им е казала, че от другата седмица ще почват с химикал. Според мен е рано.

Да питам - работят ли вашите деца в занималнята с някакви помагала и сборници? При нас -нищо. Само дописват в учебната тетрадка и по 3-4 реда пишат новата буква/цифра. И това е. Едно време при баткото работеха и по БЕЛ  и по МАТ в занималнята в отделни помагала.

# 539
Моят в занималнята ползват едно помагало по БЕЛ и едно по математика. Но реално няма никакво значение ченгелите и буквите дали ще ги пишат в помагалото или в обикновена тетрадка.

Общи условия

Активация на акаунт