Първокласници през 2020/2021 г

• 42 906
  • 798
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Нашите имат помагала за домашните. Пишат в тях в занималнята, а който не ходи на занималня си пише по тях вкъщи.
Според мен също е рано за химикал като гледам какво триене пада с молива.

Сега имам дилема какви ботуши да купувам за зимата. В стаите им е много топло. Винаги се съблича по тениска. Госпожата каза, че и зимно време се събличат децата, защото парното е силно. Ако взема топли ботуши, краката й ще са потни в стаята. Ако обаче ботушите не са топли, то навън ще й бъде студено на краката, а на училище ходим пеш, не сме с кола да речем и да няма значение обувката. Няма условия в училище да се преобува, още повече, че за занималня се местят в друга стая и при това местене редовно губи нещо. Остава и ботушите да си загуби.
Същата дилема имам и за зимно долнище. В ДГ беше лесно, защото го сваляше вътре. А сега ...

# 541
  • София
при нас предложиха участие в "Математика без граници".
прегледах задачите, има доста текстови, мисля че ще е трудно да ги прочетат и осмислят.
и се чудя има ли смисъл да ходи?

# 542
  • София
За есенния кръг ли гледахте задачите? Видях варианта от миналата година и нямаше текстови задачи.

# 543
  • София
С колко краченцата на 3
зайчета са повече от ушенцата
им?.
за деца, които се предполага че тепърва се учат да четат ми се струва доста текста Simple Smile

# 544
  • София
Явно съм гледала някакъв друг вариант.

# 545
  • Пловдив
Дъщеря ми също пише вече а химикал и е много щастлива от този факт (госпожата и е казала, че ако иска, вече може да смени молива, когато взеха бъщуквичката А).
В занималнята имат по 1 допълнително помагало по БЕЛ и математика, освен в него, пишат и в учебните тетрадки, и в малките.
За студените месеци не съм го мислела още, но когато вали, ходи с кожени ботушки на училище и там се преобува с маратонки, защото ѝ е по-удобно с тях. Ботушите прибира в една чантичка и вечер като я взимаме, в зависимост от времето или остава с маратонките, или си обува ботушите, а маратонките носи в чантата.
За МБГ не знам дали ще ходи, не съм я питала, но предполагам, че ще иска, защото батко ѝ участва.
Днес беше състезанието по рисуване на СБНУ - много е щастлива защото се падна точно темата, която искаше Simple Smile Каза, че госпожата много харесала творбата ѝ Simple Smile
Звездички, похвали и забележки имат в Школо още от самото начало.

# 546
Каква беше темата по рисуване?

# 547
  • София
при нас рисуването е на 21.10.
а на сайта на СБНУ е обявен 15.10.

# 548
Брей, на нас никой не ни е съобщавал за никакви състезания. С химикал пишат от началото.
Имат някакви помагала по БЕЛ и Математика, но мисля, че ги ползват в допълнителните часове, които са им сутрин по програма. В занималнята пишат само домашни и рисуват, играят с пластелин, режат и лепят, ей такива по-творчески дейности.

# 549
Еовин вие да не сте по иновативната програма?

# 550
  • Sofia
Математика без граници е без текстови задачи. Текстовите идват в зимния и пролетния кръг. Есенен за първи клас се провежда от 2 години май. Аз записах сина си в образователен център  "Моливия" за събота.
Учителите по принцип не съобщават за състезания. Освен , ако самото училище не е домакин на съответното състезание. Софийският математически турнир е най-масовият и доста училища го провеждат. Тази година е отложен, вероятно направо отменен. След него идва "Иван Салабашев", обикновено домакин е 125 СУ и едно-две други в София. Следи се сайта на Секция-Изток на Съюза на математиците. Пак там е информацията за следващото поред - Коледното. Кенгуруто също е масово  много училища са домакини. То е през март и миналата година не се проведе. Като гледам как е тръгнало, и тази година може би няма да го има. Април обикновено е Великденското - пак в "Секция - Изток" се обявява.
Математика без граници е частно състезание. Правят го някои училища, както и образователни центрове. Едно време ДАНИС събираше най-силните деца в София. Преди време се отказаха. Тази година случайно разбрах за "Моливия", че са домакини.
Тези на Съюза на началните учители не ги броя. Те са нещо като контролно, не се изисква подготовка, различна от това, което учат в училище. Общо взето всички са с максимум точки или близки до максимума.

При нас имат вътрешни обувки. Поне до 4 клас повечето деца ходят с вътрешни. Големият ми син е пети клас, но предвид това, че няма да обикаля стаи тази година, ще му сложа маратонки за вътре през зимата.

Купихме две помагала по математика и две  по БЕЛ.

# 551
  • София
Математика без граници е без текстови задачи. Текстовите идват в зимния и пролетния кръг. Есенен за първи клас се провежда от 2 години май. Аз записах сина си в образователен център  "Моливия" за събота.
Учителите по принцип не съобщават за състезания. Освен , ако самото училище не е домакин на съответното състезание. Софийският математически турнир е най-масовият и доста училища го провеждат. Тази година е отложен, вероятно направо отменен. След него идва "Иван Салабашев", обикновено домакин е 125 СУ и едно-две други в София. Следи се сайта на Секция-Изток на Съюза на математиците. Пак там е информацията за следващото поред - Коледното. Кенгуруто също е масово  много училища са домакини. То е през март и миналата година не се проведе. Като гледам как е тръгнало, и тази година може би няма да го има. Април обикновено е Великденското - пак в "Секция - Изток" се обявява.
Математика без граници е частно състезание. Правят го някои училища, както и образователни центрове. Едно време ДАНИС събираше най-силните деца в София. Преди време се отказаха. Тази година случайно разбрах за "Моливия", че са домакини.
Тези на Съюза на началните учители не ги броя. Те са нещо като контролно, не се изисква подготовка, различна от това, което учат в училище. Общо взето всички са с максимум точки или близки до максимума.

При нас имат вътрешни обувки. Поне до 4 клас повечето деца ходят с вътрешни. Големият ми син е пети клас, но предвид това, че няма да обикаля стаи тази година, ще му сложа маратонки за вътре през зимата.

Купихме две помагала по математика и две  по БЕЛ.

Къде мога да видя, кои са училищата, които провеждат МБГ. В Моливия още миналата седмица нямаше места.

# 552
Еовин вие да не сте по иновативната програма?
Не или поне не знам, аз изпуснах родителската среща, само мъжът ми успя да отиде, но не ми е казвал да сме по иновативна програма. Детето е в паралелка, в която се плаща за езика, при нас е немски по 2 часа на ден в занималнята с отделна учителка. За нея го изтеглиха на томболата Simple Smile).
А за допълнителните часове сега погледнах в панел админа - 1 по информационни технологии, 1 по математика и 1 по БЕЛ. Водят се ДП или РП (за БЕЛ). Спомням си, че когато подавахме заявленията, можеше да запишем какви предмети искаме допълнително, но за нашата паралелка нямаше избор, тези си бяха определени от училището. Но си мисля, че всички ги имат тия разширени предмети.

# 553
  • Sofia
pkrassimira, няма къде да видиш училищата, а и доколкото знам, не можеш да запишеш детето си в друго училище. Поне не съм чувала някой да го е правил... За Моливия се обади, мисля,че има шанс да пуснат още дати, ако има интерес. Аз се обадих и ме записаха за дата, която още не беше обявена.

# 554
  • Пловдив
Каква беше темата по рисуване?
"Къща в планината" се паднало

Общи условия

Активация на акаунт