Първокласници през 2020/2021 г

• 42 882
  • 798
  •   1
Отговори
# 645
Имаме, но до сега никой не е писал нещо подобно. Аз обикновенно научавам нещата постфактум.

# 646
  • София
При нас няма никакви неуредици, нещата им стоят в персоналното шкафче в стаята, досега не е изгубил нищо, камо ли пари, които така или иначе не му даваме.Имаме фейсбук група, но там има 2 поста от началото на годината и то свързани с парите за застраховки и учебник по английски. Въобще доста гладко тече процесът и съм много приятно изненадана, защото очаквах съвсем друго.

# 647
При нас учителя по Интереси всяка събота изпраща в Школо списък с нещата, които ще трябва да носят децата за следващата седмица. Така че родителите спокойно могат в неделя или понеделник да се сдобият с необходимото. Отделно в началото на годината изпрати пълен списък на нещата за цялата учебна година. Така че няма как да се пропусне. Обикновено всеки понеделник ходя в Джъмбо и купувам това, което трябва да се носи във вторник за часа.

# 648
  • София
При нас във фейсбук групата до сега нито веднъж не е написано какво да носят или какво е домашното.  С домашните беше голяма каша в началото.

# 649
  • София
Неглижиране от едната страна, незаинтересованост от другата.

# 650
  • София
на нас учителката ни е направила списък.
за кой ден по кой предмет какви учебници, помагала, тетрадки и материали трябват.
всеки ден ни пише във фейса какви са домашните.
а на лични ни уведомява ако детето има проблеми с нещо, да поработим повече или просто да похвали ако се справя добре.
и въпреки всичко аз все нещо пропускам от помагалата, тетрадките и материалите.

# 651
При нас трябва да похваля госпожите. Казват на децата, но не очакват всички да са запомнили, затова пускат и по един пост в групата на класа. Към момента моето дете няма нещо, което да не е запомнило, винаги ме предупреждава какво ще им трябва, но друго си е и госпожата да го е написала за по-разсеяните. За домашните отбелязват директно в тетрадките им, в началото госпожите слагаха тикчета какво трябва да се прави за домашна, сега от 2 седмици явно е работа на децата, че гледам до упражнението се мъдри печатно ДР вместо човка.
Изненадана съм, че им позволяват да си разменят вещи. При нас това се следи много изкъсо, не може да си забравиш химикал и някой да ти услужи. Има едни, които закупихме  в началото и ако на някой му се наложи, му дават от там за негов. Но даже и в правилника го бяха вписали и 100 пъти на РС ни обърнаха внимание, че тази година НЕ може да си разменят вещи, НЕ може да ползват чужди неща и да им го набиваме в главите. Тъкмо ги научихме да споделят и сега обяснявам наобратно "не даваш нищо на никой".

# 652
Е, ние в това отношение сме превилигировани - в понеделник се носят всички учебници и тетратдки по всички предмети и стоят в училището до петък. Така че няма шанс да се забрави нещо.

# 653
  • София
miamim, за незаинтересованост не можеш да говориш, защото не си видяла. Лично аз всеки ден звънях по телефона докато госпожата си създаде навик да отбелязва какво е домашното. Предлагах децата сами да отбелязват с кръгче задачите, но госпожата не беше съгласна. Изобщо всичко отхвърли. Накрая започна тя да отбелязва на всяко дете . Но минаха близо две седмици. Обяснението беше, че трябвало време
за организация в началото.
Със сигурност и други родители са звънели.

# 654
  • София
Аз не визирах теб. Извинявам се, ако съм те засегнала.

# 655
  • София
Масово гледам, че се пише за домашни. При нас всичко се написва в занималнята и нямаме нищо за работа вкъщи, дори уикендите.

# 656
Обаче замислете се, като ви чета преди 30+ години как сме се оправяли в 1 клас, сега децата все едно са на 2 годинки, първолаците..сори оффтпик, но има резон.

# 657
Да, ама тогава първи клас пишехме ченгели 4 месеца. Сега почват буквите на втората седмица. Програмата е ужасна.

# 658
Абсолютно съм съгласна. Детето ченгелите не е усвоило да пише, а госпожата му почервенила тетрадката, че буквите не били правилно изписани. Ами как да са FrowningДистанционното обучение сее повсеместна неграмотност, от зле по-зле ще става с такива поколения,  които идват след нас.

# 659
При ДО много голяма е ролята на майката. Ако тя е настоятелна и държи всичко да се изпипа, докато детето изчисти грешките, няма да се стигне да пропуски в образованието на децата. Все пак са само първи клас

Общи условия

Активация на акаунт