Първокласници през 2020/2021 г

• 42 880
  • 798
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Аз по-скоро бих оставила детето да иде без домашно, отколкото на всяко забравяне да питам и да ровя в групата. Не е добре да свикват някой друг да се организира и да помни вместо тях. Дори неграмотните могат с едно моливче да си оградят задачката за в къщи.
В интерес на истината у дома на пркаткика няма за в къщи домашно, освен допълнителни упражнения, т.к. му е адски трудно писането и четенето.
След изкарани 10 часа в училище само домашно за в къщи ми липсва да е останало...

# 661
Моето от както почнаха да пишат букви всеки ден е с домашна половин страница. Расеяна била и не искала да пише и госпожата си я оставя щото е по-лесно. И пишем домашни до 8 часа. Само до това дали си е взела пластелин или моливи ми е...

# 662
При нас си написват всичко в училище.
Само вчера ,понеже я нямаше класната им и е била госпожата по занималня и не са си написали домашното, а само са взели уроците и имат домашно.
И бяхме отсъствали два дни и не бяхме писали в допълнителните помагала ,които стоят в училище и тях са му дали.

Пристигнаха ми преди два дни книгите за учителя по Бел и Математика.
Благодаря на майката ,която написа тук в темата за тези книги.
Инъче за някои задачи ,абсурд да разбера какво трябва да направят.. а е толкова елементарно.

# 663
От къде ги поръчахте и дали има онлайн издания, че като гледам ще ни трябват.

# 664
Поръчах ги от Сиела.
Онлайн не намерих изданията.

# 665
  • Пловдив
Не го разбирам и аз това със звъненето/питането в групи за домашни и какво трябва да носят децата...
Как ще свикнат да се оправят сами, ако постоянно мама тормози учителите, какво е забравило, да ѝ каже отрочето Rolling Eyes
Малката е доста по организирана от брат си - в деня, в който им кажат, че нещо ще им трябва, казва и записвам в календара (аз забравям, тя - не). Сега за вторник искат плодове за плодова салата Rolling Eyes Ноември... Както и да е, ще видя какво ще взема в неделя.
Домашна не е имала досега, изключва тази, за в събота и неделя (по един ксерокопиран лист ченгелчета/букви и един лист със задачи). Имаме и двете помагала, от които са копията вкъщи и тя си ги пише и там, за упражнение.

Не е много по темата, но баткото е в 4 клас - все още има родители, които питат кога, какво трябва да носи детето им, какво имат за домашна... Не мисля, че правят услуга на децата си, но така мисля аз...

# 666
  • София
При нас никой не звъни и не пита. Поне се надявам да не звънят някакви недоразбрали родители.
Всеки ден на обяд след като свършат часовете, учителката пише във ФБ групата какво имат за домашно. Тези, които ходят на занималня, си ги пишат там нещата. Но има и такива, които не ходят.
Ако дете не успее да довърши нещо в занималнята, госпожата му казва да си сложи нещата в раницата и довършват вкъщи.
По-просто няма как да е.

# 667
  • София
Най-лесното е да накарат децата да си заградят задачите за домашно с кръгче. Не проумявам защо при нас това не сработи и защо оправданието беше, че е нужно време за организация в началото. То какво да му се организира на едно заграждане с кръгче. И после след 2 седмици хаос госпожата започна да загражда лично. Но при ненаписано домашно се натякваше на родителите, а това, че никъде не бешее отбелязано какво да се пише за домашно явно е друг въпрос. Много е тъпо да звъниш на учителката с такива въпроси, но аз започнах да го правя, за да се усети и тя малко, че няма как по телепатия да отгатнем какво имат за домашно. Детето веднъж запомнило правилно какво е домашното, веднъж не запомнило.

Наистина едно време сами си пишехме какво ни е за домашно. И се учехме на отговорност от рано. Сега така и не разбрах какъв е проблемът децата сами да си отбелязват какво е за ДР. Като се объркат 1-2 пъти, ще започнат да отбелязват по-внимателно.

Относно ченгелите. Дъщеря ми е от тези, които тръгнаха на училище пишещи и четящи. Периодът с ченгелите беше кошмарен. Все повтаряше, че й е скучно.  Аз бях доволна, че бързо отминаха тези ченгели, но сега си давам сметка, че може би за мнозинството от децата щеше да е по-полезно да ги въртят по-дълго време. То и за моето диване щеше да е полезно, защото можеше да пише печатно, но не и ръкописно, обаче с такава досада въртеше ченгелите, а сега буквите не са й така досадни.

# 668
  • София
На нас в петък изпратиха пре Школо кодове на класните стаи по предмети, а вчера и днес класната ни привиква да тестваме как става онлайн обучението...

# 669
Привет и от мен.
Сега открих групата и се записвам.
Относно домашните, ние имаме само уикендите по 2 листа ( математика и български). Вече правят диктовка ежедневно в клас и всеки уикенд ни се изисква да преписват текстове от буквара, да се научат да четат гладко ( без да сричат вече ) и да правим в нас диктовка.
В понеделник си носим всички учебници и в петък си взимаме част от тях. В училище имат кутии и там всичко се съхранява на всяко дете нужните неща за учебния процес.

# 670
  • София
Бихте ли споделили в коя платформа ще се осъществява онлайн обучението при вас?

# 671
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Тиймс сме ние.

# 672
И при нас е Тиймс.

# 673
Ние сме с Гугъл класрум.
Изглежда лесна за ползване, ама хич не ми се искаше децата да сядат на компютъра от първи клас.

# 674
  • София
Teams сме и ние. Не е лоша платформата.
Все се надявах да не се наложи да я ползваме, ама каквото - такова.

Общи условия

Активация на акаунт