Първокласници през 2020/2021 г

• 42 878
  • 798
  •   1
Отговори
# 675
  • Пловдив
При нас също ще е Класрум

# 676
Ние вече две седмици бяхме в нас уж онлайн ,но не сме онлайн ,а им дават уроците и домашните сутрин и вечер ги качваме в тиймс.
Сега г-жата искаше да сме онлайн ,но първо обсъди с родителите и повечето нямат възможност ,защото са на работа.
Така че си продължаваме по същия начин.
Справя се добре,дори повече разбира в нас като учим ,отколкото в училище,там някой път не чул,не разбрал ..
Само дето дисциплината я няма и ми се лигави насреща.
Но какво да правим,така трябва.Нямаме избор.
Важно е да сме здрави !
Успех момичета и здрави нерви 😁

# 677
Класрум и ние.
Няколко пъти беше онлайн с курса по френски и му хареса Grinning
Още не са ни казали ще има ли срещи или само ще изпращат уроците и домашните.

# 678
Ние сме в teams. Очаквам подробности от госпожата как ще се случват нещата.

# 679
И ние сме с Тиймс. Класната дава всичко от себе си, но децата са прекалено малки и часовете се провеждат трудно. До колкото разбрах от МОН обсъждат вариант в следващите 3 седмици децата да не взимат нов материал, а да провеждат само занимания по интереси, а учебната година да бъде удължена. Но не разбрах дали ще се приеме на национално ниво, дали ще се решава локално по области или ще е индивидуално решение на директорите. Лично аз съм твърдо ЗА този вариант, защото нищо не може да замени присъственото обучение, особено при толкова малки деца

# 680
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Аз пък разбрах ,че ще им вземат лятната ваканция и сега ще ги пуснат почивка.

# 681
  • Sofia
В зум сме ние. В ПГ го минахме това миналата година и имаме опит.

# 682
При нас първата седмица ще бъде само за занимания по интереси, а учебната година ще е удължена. Нека мине първата седмица и ще видим после как ще се учи.

# 683
При нас първата седмица ще бъде само за занимания по интереси, а учебната година ще е удължена. Нека мине първата седмица и ще видим после как ще се учи.
Интересно откъде си толкова убедена, че ще бъде удължена учебната година? Той министърът още не е сигурен.
Относно материала от МОН са дали възможност учителите да решат дали ще преподават нов материал или не.

# 684
Директорката писа за мнения на родители, съгласни ли сме с идеята на училището първата седмица да нямат часове, а само занимания по интереси, за сметка на една седмица удължаване на годината. Времето на това удължаване съвпада с лятната занималня на училището. Иначе аз какво да съм толкова убедена, учителите ми го казват.

# 685
Интересно от къде знаят кога ще се върнат децата присъствено в училище, за да определят 3 седмици губене на време, че и родителите да стоят до тях, за да може да им се губи качествено времето и на тях със занимания по интереси и после ще да ги наваксат за 2 седмици през лятото.
Като гледам как се развиват нещата, вече се настроивам, че поне до април ще е дистанционно, но тайно се надявам, че след Коледа ще се върнат първокласниците поне. Не го вярвам обаче, в най-добрия случай да ги пуснат за седмица-две и после пак вкъщи.
Това с удължаването на учебната година е приумица, защото родителите вече свършиха всякакви отпуски и съответно няма как да свършат децата още юни и пак ваканция, че да се чудят пак какво да ги правят, не че ще учат тогава. Но то училището се превръща в една забавачница и може и целогодишно да стоят там децата, важно е да има някой да ги бави. То се видя, че никой не го и еня за децата или пък за качествен учебен процес.

# 686
И аз мисля, че е губене на време, в нормално време Пипи не остава на заниманията по интереси. Винаги съм ги мислела за запълване на деня, докато родителите успеят да си вземат децата... А пък сега цялата седмица ще учат Laughing занимания по интереси.

# 687
На нас никой нищо не ни е казвал за занимания по интереси, ще видим в понеделник.

# 688
Ние ще си имаме нормален учебен процес (онлайн).

# 689
В Тиймс сме. Уж нормални учебни часове, само че по- кратки, 20 мин. час и 20 мин. междучасие. Ще видим как ще е. Притеснена съм, не ми е възможно да работя от къщи. Ще вземам отпуска платена, неплатена и не знам до кога.

Общи условия

Активация на акаунт