Първокласници през 2020/2021 г

• 42 875
  • 798
  •   1
Отговори
# 690
  • гр. София
От понеделник сме в режим ДО. Класрум. 20 мин./10 мин.
Без постоянно ангажиран родител, набавил всичко необходимо е невъзможно т.нар. обучение.

# 691
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Само ние ли ще сме си с часове 35 минути и 5 минути междучасие?Когато бяха под карантина така учаеха , така ще са и сега.Да не говорим ,че часовете по музика например бяха око 15тина минути  а другите отново български език или математика.Даже и контролно си имаха по български език - диктовка.

# 692
  • София
Ние сме с Гугъл класрум. Миналата седмица вече бяха онлайн, защото имаше болно дете в класа. Добре се справя детето. Госпожата се старае. Няколко пъти обаче прекъсва връзката от страна на госпожата и децата изпадат в еуфория. Голям купон настава. 😄 Говорят си , показват си любими играчки и книжки. А

# 693
Министърът на образованието беше одеве при Цветанка Ризова. Спомена, че е подписал заповед за удължаване на учебната година с две седмици. Но каза, че всяко училище само ще реши какво да прави през това време юни месец - дали ще се учи, дали ще се затвърждава материал, дали ще се провеждат занимания по интереси или екскурзии. Каза и, че няма да има грипни ваканции тази година /това как точно го разбра не знам, като грипните епидемии обикновено са през януари и февруари/

# 694
То още есента казаха, че няма да има грипни ваканции. По време на грипни епидемии ще се учи дистанционно и учебният процес няма да се прекъсва.

# 695
  • Пловдив
И нашите часове са по 20 минути (то не е ли регламентирано със заповед това, за началния етап за цялата страна?)
Настолният компютър, на който ще е първокласничката ни е в дневната, която пък е общо помещение с кухнята... Направо не знам как ще се съсредоточи малката, а възможност за местене на компютъра няма никаква, защото кабела за интернета е вкопан Rolling Eyes
Ако продължи и след НГ онлайн обучението за малките, ще трябва да мислим и за втори лаптоп Rolling Eyes

# 696
Малката е с таблет, който й върши чудесна работа и ще си изкара с него учебната година. Съдейки по брат й, преди 4-ти клас изобщо не им трябват компютри - таблетите вършат чудесна работа и са им напълно достатъчни. От 5-ти клас нагоре, обаче си трябва компютър, защото започват да правят проекти и презентации. А и тестовете, които им дават онлайн се правят по-удобно на компютър. Нашият батко е в 8-ми клас и за "късмет" му се развали компа преди 2 седмици. Сега учи през таблета, обаче му е голяма мъка и за тестовете ползва моя лаптоп. Явно няма да му се размине на Дядо Коледа тази година - ще трябва да му донесе нов компютър.

# 697
  • гр. София
Малката е с таблет, който й върши чудесна работа и ще си изкара с него учебната година. Съдейки по брат й, преди 4-ти клас изобщо не им трябват компютри - таблетите вършат чудесна работа и са им напълно достатъчни. От 5-ти клас нагоре, обаче си трябва компютър, защото започват да правят проекти и презентации. А и тестовете, които им дават онлайн се правят по-удобно на компютър.

За първокласник таблет или смартфон - да, достатъчно е. Но с РС/лаптоп удобството е несравнимо. За родителя. При споделен екран цирка е пълен, особено за тези с таблетите с размер на смартфон.
Имам и четвъртокласник у дома. Ползва лаптоп+РС. Проектите по компютърно моделиране ще бъдат абсурдни на таблет/смартфон.

# 698
  • София
Ще сме с лаптоп и ние. Таблет ми се вижда неудобно и на мен.
Мисля, че ще се справят децата след като им се покажат няколко пъти нещата и няма да има нужда да висим 3 седмици до главите им. За дисциплината обаче - не знам.

# 699
  • София
При нас трябваше да са в Тиймс, но последно остана Школо.
Почват от 9, часовете 20 мин, междучасията 10, до 11:50, а от 12:20 до 14:10 е занималнята ("самоподготовка").
Осигурили сме възрастен за до обед тази седмица, на цената на отпуска, но за после ще видим...

# 700
  • София
Здравейте,часовете ни започват в 8 в школо, но не можем да влезем,явно сайта е претоварен доста. Няма да коментирам безумния час на стартиране.....

# 701
Ние започваме в 8:25, по 20 минути часове, 30 минути междучасия.

# 702
Ние стартирахме през Гугъл мийт. Децата се справят, но някои възрастни са ...10000+ пъти се каза, ако детето не го питат, микрофонът да е изключен, но кой ли възрастен слуша. Добре, че госпожата се намеси и ги заглушава, че се получава ужасна микрофония. Часове по 20 мин, междучасия 15, започват в 08.00, както си бяха в училище (това не го разбрах защо).

# 703
При нас мина първия учебен ден онлайн много добре. С изключение на малко технически проблеми от наша страна, но съм напълно доволна. Дано продължим така ефективно. Децата са ентусиазирани, поне засега. Учителката е подготвена и търпелива. Успех на всички в ДО 📖📚🔔

# 704
  • София
Здравейте. Ние сме в Тиймс. Часовете започват в 08:40ч. По 20 мин. Не съм очарована, но класната се старае. Може ли да споделите колко време продължава занималнята при вас? Тая седмица ще закрепя положението, но за другата никакъв шанс, а дядото никак не се оправя с техниката. Пък и момента със стоенето почти цял на компютъра не го разбирам...

Общи условия

Активация на акаунт