Първокласници през 2020/2021 г

• 42 932
  • 798
  •   1
Отговори
# 405
И аз се чудя малко за това, ние ходим пеша и сега като стане по-студено, носът ще се разтича от студ, но иначе си е ок детето. Дано не ми правят фасони.

# 406
Не знам каква е. Той в петък се прибра със много запушен нос и вчера се събуди с температура. Говорих с педиатърката, не отговаря на симптомите на Ковид. Утре ще го оставя вкъщи, днес вече е само със сопол, вярвам, че до сряда ще е ок. Не съм уведомила госпожата, доста се чудих как да подходя, но реших, че е абсурдно да я занимавам със сополи в почивните дни. Утре сутрин ще и звънна.

# 407
То времето е такова, че има предпоставки за настинка. Сутрин си е доста хладно, на обед вече е жега.
Лошото е, че заради ковид и с лека настинка децата ще губят материал, дори и да не са зле.
Аз имам схема за засилване на  имунитета. Ползвам я вече няколко години, дано и тази да има ефект. Предписа ми я лекар, понеже малката си беше болнава като почна ясли.

# 408
Вече всички се психясахме с този Ковид, други болести няма и тази година и за кихване ще ги оставят вкъщи. Малката до сега е боледувала два пъти за цялата ясла и детска градина и веднъж от варицела, антибиотик не е пила все още и се надявам така да продължи и тази година, че от сега ми е притиснено като дойде сезонът на настинките след няколко седмици какво ще правим, ако някой се разболее в класа. Никаква яснота за нищо нямаме. Мъжът ми е начален учител и той не знае какво става, ако има болно дете в класа. РЗИ щяло да решава за всеки клас по отделно. Уж семейството на контактен учител нямало да се поставя под карантина, а само учителят, ако е бил контактен, но е с отрицателен тест. Ще поживеем, ще видим.

# 409
  • София

Аз имам схема за засилване на  имунитета. Ползвам я вече няколко години, дано и тази да има ефект. Предписа ми я лекар, понеже малката си беше болнава като почна ясли.

Би ли я споделила тази схема? Аз вече давам черен бъз, обикновено има ефект, но никога не се знае докога...

# 410
С Ковид или без Ковид детето дори с лека настинка трябва да си стои в къщи, а не да ходи на училище и да заразява другите деца.

# 411
  • Countryside
Лека настинка обикновено не включва температура и ако детето се чувства добре не пречи да ходи на училище. Обаче как да разбереш дали действително детето е настинало или има вирус? Затова и най-вече температурата изключва ходене на училище. Иначе всички са настинали, "ама то е студено, затова тече му носа", "остатъчна кашлица, беше настинал" и т.н. до болка познати песньовки. Просто си трябва здравен филтър от мед. сестра,  която да проверява температура, гърло, нос, лимфни възли. Ако има сополи да се вземе секрет. Ако кашля по преценка на мед. лице и т.н.

# 412

Би ли я споделила тази схема? Аз вече давам черен бъз, обикновено има ефект, но никога не се знае докога...
Три месеца трае, като всяко първо число започва с таблетка респивакс. Почивка 5 дни и 10 дена изопринозин сутрин и вечер. После пак 5 дни почивка.
Хубавото е, че ако тръгне някоя настинка изопринозина я пресича изначале.
Не знам кой луд би си пуснал детето на училище с температура, но на някои сополите им се целогодишни. Те трябва да повтарят годината по логиката на някои пишещи.

# 413
От две години не ползвам никакво схеми за засилване на имунитета аз. Оставям организма сам да се бори, но сега явно много се изнежихме с толкова пазене. Той само вчера имаше температура, но засега си остава вкъщи. Утре ще чуя класната да видим какво ще каже по отношение на това колко да си остане.

# 414
Личният лекар ще каже колко дни е нужно да си остане детето в къщи, не класната. Учителката не е компетентното лице в случая.

# 415
Не бих се сетила. Благодаря.

# 416
# 417
  • София
Щерката също е с хрема. Оставих я вкъщи. Госпожата ми каза кои уроци да прегледаме. И ударих на камък с една задача по математика. Joy Не схващам какво се изисква. Моля, ако знаете, помогнете.

# 418
Щерката също е с хрема. Оставих я вкъщи. Госпожата ми каза кои уроци да прегледаме. И ударих на камък с една задача по математика. Joy Не схващам какво се изисква. Моля, ако знаете, помогнете.

Наистина не е ясно! Според мен е нещо свързано с броя на елемвнтите. Аз лично бих оцветила 1 квадратче при топката, 3 при птиците и 5 при пеперудите. Не ми е съвсем ясно, но по-скоро бих оцветила съответния брой квадратчета както хоризонтално, така и вертикално.

Хаха - изобщо не твърдя, че ми е правилно решението!

Последна редакция: чт, 24 сеп 2020, 06:00 от Garden of Eden

# 419
  • София
Бих питала и детето

Общи условия

Активация на акаунт