На море или на балкан ще ходи априлски беборан

• 11 017
  • 281
  •   1
Отговори
# 105
Тъй, тъй, Зарка! И аз си мечтая за срещи, ама кога и как незнам. Ще бъде супер ако можем да се организираме тук някак си, ама няма да е лесно.

И на мен вчера ми направи впечатление, че всички бебоци бяха с чорапки. Ние  след 3та седмица спряхме да ги слагаме, голяма жега е тук не се живее. Все си мислех във Варна е същото, обаче сестра ми сега нали е тук, много се оплаква, явно там е по-прохладно. Иначе вечер спим само по боди и чаршафче, което минути след слагането е вече отритнато. Все отвита я намираме, гореща натура е като баща си. На климатик сме а тя все като нажежена горката.

# 106
  • София
Данче, на следващата среща живот и здраве, ще дойдем и ние с Тонката и ще измерим наборчетата.

Тони го държа с едни сандалки от плат, а ако е много топло му обувам чорапки. Спи с боди и спално чувалче, защото се отвива, а човек най-лесно настива докато спи.
Все още го къпем в 37 градусова вода, но си мисля, че трябва да я сваляме надолу, защото като я пипнеш с ръка не е кой знай колко топла, но като бяхме във Велинград и тангенторната вана която си направих беше с такава температура е направо се изпотих, така че си представям какво е на малчо.
По време на почивката ни най-трудно беше къпането, защото не бяхме взели нито корито, нито лиген (как си представяхме къпането незнам). Та първата вечер започнахме да го къпем с душчето, но изведнъж водата стана много топла и мъжът ми я намали, но тя пък стана много студена малчо по едно време направо посиня, така  се уплаших ,че не исках да го къпем повече. На следващата вечер първо направихме водата да тече толкова топла колкото трябва и чак след това донесохме Тонката, но това не си беше къпане, а мъчение и за него и за мен. А ако бях взела поне едно лигенче щеше да е друго нещо.
Чао засега ще излизаме с баба, ще ходим в Мола да ни купят нещо.

# 107
Zdrasti golqma Deq,
Nie s Niq vi pra6tame c-ki i vi 4akame v Burgas. ooooh!

Ща та изям да знаеш хвърли ме в тъча Mr. Green
Свършиха ли ви коликите?
Да нацелуваш малката Ния ще дойдем и ще се обадим ,ама все късно идваме вечер и затова не звъня.
Как сте вие? 
  Hug  bouquet

# 108
  • софия
ако не е мноооого топло гледам винаги да е с чорапки. знам, че дори  да е голичко бебето трябва стъпалцата да са му обути...а и съдейки по мен си...когато са ми студени краката ми е студено навсякъде
а нощем спим по памучно боди-ризогащник  Mr. Green защото не я завивам с нищо /просто не търпи завивка/

# 109
  • София
Малчо спи с боди в чувалчето, добре, че е то, защото все се отвива.

Момичета, май душко има разтройство  Sad Сега ще чета повече за този проблем, някой сблъквал ли се е с това?

# 110
Уф да докопам и аз Пц-то
от тук нататък все-порядко ще се чуваме че ще бачкам от понеделник
специално за Рина - аз си те каня да се видим в Бургас като си дойдете Hug тъкмо ще се запознаят бебоците - ние редовно се срещаме бургаските мами - априлски и останалите -по на 3-4 месеца сме към 4-5 а ако дойдат и от Славейков и Дея да присламчим мисля че няма в града достатъчно голямо кафе, пък и толкоз търпелив персонал да ни изтрае
ми босо е и мойто лапе ама все са му потни крачетата
те и мойте са потни та не се шашкам особено
обличам го по боди-потник а вечер спи по едно с крачоли ама не с ританки а само крачолчета и по чорапки които обаче си намирам събути на сутринта
имам проблем с пентаксима - не намерих ама и педито каза да сложим от ваксината по ЗК щото с пентаксима редовно имало проблеми - ставал на парцали та се чудя става ли след умряла жива да се слага newsm78
друго не ми идва наум да пиша
ааааааааааа сетих се
Данче, аз се сетих че Дени като беше в болницата нали ги къпеха под чешмата та пищеше да не би Стаси да си спомня това и да пищи - иначе като почнах в коритото и много се кефи newsm78 абе не че помогнах нещо ама ......... да се изкажа и аз по темата
много целувки и да не ме затърсите като зачезна ще гледам вечер ако остава време да пиша ама да си знаете Hug Hug Hug за всички

# 111
хора наистина пишете имената че боб нямам в момента а на кафе не ми излизат целите имена само инициали
шегувкам се ама Данчето, Янчето и Вени ги познах ама другите не та да се напишете!!!
 абе я да пусна и аз снимки да ни видите с Танина има и други бургаски мамчета http://snimka.bg/album.php?album_id=49140&view=2
 да видите как ми ходи Ицкo на Танина........... супер сме дебеланковци а не мойто въшкенце Wink

Последна редакция: сб, 29 юли 2006, 19:02 от tsachi

# 112

специално за Рина - аз си те каня да се видим в Бургас като си дойдете Hug тъкмо ще се запознаят бебоците - ние редовно се срещаме бургаските мами - априлски и останалите -по на 3-4 месеца сме към 4-5 а ако дойдат и от Славейков и Дея да присламчим мисля че няма в града достатъчно голямо кафе, пък и толкоз търпелив персонал да ни изтрае

tsachi, с теб сме се разбрали, мила. Hug Аз като разбера със сигурност кога ще идваме, веднага ще ти пиша ЛС.
Много хубави снимки. Grinning

# 113
здравеите момичета,имам въпросче:с какъв плод  от пюретата захранихте първо и по колко им давате след като ги захранихте.По цяло бурканче на ден или сутрин сок а следобяд бурканче пюре.Каде да си кача снимка на Мадлен за първа страничка
Рина ако имаш престои и в София ще се радвам да се видим

# 114
имам проблем с пентаксима - не намерих ама и педито каза да сложим от ваксината по ЗК щото с пентаксима редовно имало проблеми - ставал на парцали та се чудя става ли след умряла жива да се слага newsm78

След умъртвена може да се слага жива, даже по принцип правилото е първите две ваксини да са умъртвена, третата да е жива и реимунизацията след година да е пак с жива. Ако сте слагали вече пентаксим, трябва осен тази по ЗК (ДТК и полио - капки) да си купиш АктХиб ваксина (за хемофилус инфлуенце тип Б), за да си продължите курса с нея. Тя е включена в пентаксима, но тъй като се води препоръчителна, а не задължителна ваксина, от ЗК не я слагат с обикновената ваксина ДТК и полио. Т.е. ще трябва малкия да го боцкат 2 пъти - една ваксинация с ДТК и една Акт Хиб, ако не си намериш пентаксим.

Аз на Иво вече не помня от колко време не съм му слагала чорапи. Той е най-леко облеченото бебе в градинката, ама аз не искам да го изнежвам. Облечен е само по боди-потник от много тънък плат, вечер го завивам с тънка пеленка - тензухена.

# 115
момичета Пинокио в Дружба утре(неделя) дали работи?

# 116
здравеите момичета,имам въпросче:с какъв плод  от пюретата захранихте първо и по колко им давате след като ги захранихте.По цяло бурканче на ден или сутрин сок а следобяд бурканче пюре.Каде да си кача снимка на Мадлен за първа страничка

Значи аз направих така:
взех пюре банан с ябълка/хубаво е да е само един плод,но аз давах сок от ябълка/ на Хип
и първият ден дадох 2 л. на следващия 3-4 и по следващият 5-6 и след това
вече давам по половин пюре преди млякото тоест 1/2 пюре и 1/2 мляко,не ги смесвам
давам едното с лъжичка и млякото после/понеже искам до годинката да я откажа от бибероните,но макар че има време още/
Давам по веднъж на ден

Снимката я качи в албумчето ни ,ще видиш там точно къде Grinning

Малката е постоянно без чорапки,спи само по боди и памперс завита с тънко одеалце -не искам да я изнежвам
  Naughty

Последна редакция: сб, 29 юли 2006, 21:24 от Дея

# 117
Не ли е много рано zа пюренца? Аz zнам 4е преди навърШени 4 месеца не трябвало  newsm78

Хайде догодина поне една 4ерноморска среЩа да си органиzираме, къде е Варна, къде е Бургас, може в Обzор да се видим, по средата на пътя  Wink  Рина ти на ли се прибираШ всяко лято, или?

# 118
Не ли е много рано zа пюренца? Аz zнам 4е преди навърШени 4 месеца не трябвало  newsm78

Зависи по коя схема захранваш или поне искаш да захранваш,честно казано много ефект от плодовите няма
защото така или иначе не заместват едно хранене по добрият вариант е да се започне от 4-ти месец със направо зеленчуково  Rolling Eyes но всеки си решава сам  Wink Щом детето ми е готово и му харесва-значи давам 
Grinning

# 119
  • Sofia
момичета Пинокио в Дружба утре(неделя) дали работи?

Не не работи в неделя, а в събота са от 10 до 14 или 15ч. не помня точно.
За захранването - мисля да почна от навършен 4ти месец със зеленчуково пюре, но ще видим, толкова много четох за това захранване, че вече се обърках. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт