Почивка на Малдивите /Тема 4/

• 59 002
  • 824
  •   1
Отговори
# 90
За трима възрастни и две деца излезе около 55 евро/ 110 лв

# 91
Виза трябва ли ми за Доха? Имаме нощувка в града?

# 92
  • Sofia
Чудим се да носим ли плавници..На Кураматати има ли за ползване от хотела?

# 93

Има не само плавници но всичко необходимо за гмуркане .
Но около мен видях че всеки си носи плавници и шнорхел .

# 94
  • Sofia
nkv_sz, много ти благодаря за информацията!
Нямам търпение вече Simple Smile

# 95
Ние си носим, но в дайвинг центъра мисля,че имаше под наем. Може да им пуснете запитване по мейла и веднага ще ви отговорят. Аз така процедирах - бях организирала една изненада на съпруга ми и за да съм сигурна в добрата организация им отправих различни запитвания. и веднага получавах отговор.

# 96
На Курамати не сме били, но по това което видях на Бандос, а дори и на местния остров - няма дайв център, в който да няма всичко необходимо за шнорхелинг и дайвинг.
Аз бих ви препоръчала да си вземете от тук само маските и дрехите, че заемат по-малко място в багажа, а плавници да вземете от там.

# 97
Аз винаги си нося. Под наем ти взимат 20 евра на ден, а нов комплект струва 50-60 лв

# 98
Ако ти ол инклузив не ти ли се включват тези екстри? Питам, защото назад в темите имаше спор за разликата в ол инкл и пълен пансион. Един трърдеше, че е само в алкохола и напитките въобще, друг, че има и доп.бонуси. Оля някой ако може да ми разясни. Също така предполагам си зависи от ризорта, но на пълен пансион получаваш ли вода или си я купуваш? А на закуската има ли вкл например кафе? 
Питам, защото на ризорт, който сме харесали, разликата между двете е осозаема, от порядък на 900€. Ако е само заради алкохола, на мен не ми е проблем да си плащам коктейлите по единично, защото ние и не сме пиячи. Корко да струват 2 коктейла вечер и 2 вина на обяд? Все ги смятам, че до 900€ няма да стигнем. Но ако вкл.оборудване за дайвинг например или нещо друоо бих се замислила.
Да отбележа, че където съм гледала пише разлика само за напитките.

# 99
Записвам се в темата, тъй като обмислям такова пътуване.
Някой ходил ли е скоро с агенция, която организира всичко, и може ли да препоръча такава?

# 100
Виж предната страница,  има препоръки.

# 101
Относно Курамати доколкото разбрах екипировката за шнорхлинг е включена към Ол Инклузива, но ние все пак ще си носим наши. В краен случай ще оставим вкъщи само плавниците, ако не ни стига мястото в куфара.
Иначе ние също много се колебаехме дали да взимаме Ол Инклузив, защото почти не пием, аз изобщо, но в крайна сметка предпочетохме да се чувстваме свободни там, води, кафета всичко се заплаща, ако нямаш ол инклузив. Мисля, че и някакви следобедни сладки са включени в цената.
Също така има 2 екскурзии, включени в цената, доколкото помня - една до съседния местен остров, който със сигурност искам да посетя, колкото и кошмарно да го описват, а втората е Сънрайс разходка с лодка или нещо подобно.
Дано не греша с тази информация, нека хората, които са ходили вече да ме поправят, ако бъркам нещо.
Иначе ние също резервираме с Травелисимо.

# 102
Относно Курамати доколкото разбрах екипировката за шнорхлинг е включена към Ол Инклузива, но ние все пак ще си носим наши. В краен случай ще оставим вкъщи само плавниците, ако не ни стига мястото в куфара.
Иначе ние също много се колебаехме дали да взимаме Ол Инклузив, защото почти не пием, аз изобщо, но в крайна сметка предпочетохме да се чувстваме свободни там, води, кафета всичко се заплаща, ако нямаш ол инклузив. Мисля, че и някакви следобедни сладки са включени в цената.
Също така има 2 екскурзии, включени в цената, доколкото помня - една до съседния местен остров, който със сигурност искам да посетя, колкото и кошмарно да го описват, а втората е Сънрайс разходка с лодка или нещо подобно.
Дано не греша с тази информация, нека хората, които са ходили вече да ме поправят, ако бъркам нещо.
Иначе ние също резервираме с Травелисимо.
В Курамати за различните пакети All inclusive или Select all inclusive трябва да гледате менюто в заведенията , там с/у дадено ястие или питие е отбелязано или няма цена или има доплащане което е по - голяма при All и по - малко при Select ( това е за алакарт ресторантите ) , също и за минибара във вилата има неща които са ви безплатни .При Select има по - голям избор на алкохол , в сайта на резорта и двата плана са добре обяснени .И екипировката за шнорхелинг също е безплатна при някои от двата плана .

# 103
Ако ти ол инклузив не ти ли се включват тези екстри? Питам, защото назад в темите имаше спор за разликата в ол инкл и пълен пансион. Един трърдеше, че е само в алкохола и напитките въобще, друг, че има и доп.бонуси. Оля някой ако може да ми разясни. Също така предполагам си зависи от ризорта, но на пълен пансион получаваш ли вода или си я купуваш? А на закуската има ли вкл например кафе?  
Питам, защото на ризорт, който сме харесали, разликата между двете е осозаема, от порядък на 900€. Ако е само заради алкохола, на мен не ми е проблем да си плащам коктейлите по единично, защото ние и не сме пиячи. Корко да струват 2 коктейла вечер и 2 вина на обяд? Все ги смятам, че до 900€ няма да стигнем. Но ако вкл.оборудване за дайвинг например или нещо друоо бих се замислила.
Да отбележа, че където съм гледала пише разлика само за напитките.
На нашия ризорт за пълен пансион всичко се включваше- ядене три пъти дневно, кафемашина с кафе/ чай/ шоколади( обичайните неща), коята работи по време на храненията, сокчета тип фрешчета на закуска, вода на всички хранения. В стаята зареждат всеки ден по една вода на човек, кафе, сметана и чай също всеки ден. Само алкохол и безалкохолни няма в пакета. Една бутилка кола е 4.5 долара. Бирата беше към 9 долара, коктейлите бяха към 10-15. Всички атракциони бяха достъпни, не зависимо от пакета- джакузи, тенискортове, бадминтон, билярд, тенис на маса, фитнес и т.н. На ол се полагаше безплатен фишинг по залез( който иначе струваше към 50 долара). А също казаха, че в 16 сервирали хапки на единия бар за ол. Пратихме единия ден децата да видят какво  сервират- даже не си бяха взели.Ние ходихме две семейства и комбинирахме стаи на ол и стаи на фб, така че абсолютно гарантирам какво на кой пакет се полагаше.  Всички се хранят в основния ресторант, независимо от пакета. Другите са а- ла- карт и няма без допълнително заплащане. В някои барове ол можеха да поръчват напитки от пакета.Толкова беше разликата на нашия ризорт. На другите може и да има смисъл, но на нашия ол се доплащаше 90 долара на човек на ден. Това са 5-6 коктейла.Еми ако не пиеш много, сметката не излиза. Всички си носехме екипировка, тъй ме дайвинг не мога да коментирам

# 104
От Травелисимо само хотела ли купувате?

Общи условия

Активация на акаунт