Почивка на Малдивите /Тема 4/

• 59 002
  • 824
  •   1
Отговори
# 75
Ние също летяхме от Германия,цените са най-изгодни ,с около 800.-900 евро на  човек са по-ниски спрямо италианските т.о,въпреки че немските предлагат винаги по-икономични стаи,не само за там.
Но да се резервира с германците е истинско приключение,искат се много нерви и време -не знат какво е онлайн резервация, плащане в момента на резервацията ,а са още във времето на подписване на договор,излишно принтиране на много хартия,излишни емайли и т.н. -става дума за дертур,според мен са останaли някъде в 80-90 години като методи и качество на работа.

Бяхме на Ангага,нямам забележки,както навсякъде коралите са избелели,но дайвинга беше супер,италиански инструктор,много професионален ,освен че и чаровен.

Клиентелата беше 80%италианци -съответно хигиена,дезайн,храна и детайли бяха на ниво,иначе не биха отишли,нямаше азиатци което е добър знак за качество,имаше малко германци и французи.
Досега толкова фин пясък на Малдивите не бях виждала,единственото негативно е персонала в ресторанта,не особено приветлив и усмихнат,докато всички останали бяха много готини -на бара,персонала в почиставнето и т.н.
Храната беше добра,макар че се повтаряше,но пък вечерята на бъдни вечер и нова година беше фантастична.
Няма аниматори,което и търсехме.
Доплащането за ол инкл беше 38 долара на ден на човек, а масаж 80 долара,но си струват според мен.
Спрямо другите посетени като Лили бийч,Тудуфуши,Дигири ,Алимата ,този остров е някъде по средата,не бих го повторила.
Който не се интересува от дайвинг според мен скучае там ,поне аз не обичам да се пека цял ден на слънце,нито да чета романи под палмите -има и по-близки и икономични места за печене и четене,но всеки си знае

# 76
Назад бях чела, че не се разрешава внасянето на лекарства. Възможна е да ми се нарожи да нося със себе си аспирин протект(което едва ли ще е проблем), но и инжекции за разреждане на кръвта. Трябва ли да нося нещо по-специално, за да не ми ги вземат?

# 77
  • София
...
Спрямо другите посетени като Лили бийч,Тудуфуши,Дигири ,Алимата ,този остров е някъде по средата,не бих го повторила.
...
Как би ги подредила от най-хубав( с най-хубав риф)?

Назад бях чела, че не се разрешава внасянето на лекарства. Възможна е да ми се нарожи да нося със себе си аспирин протект(което едва ли ще е проблем), но и инжекции за разреждане на кръвта. Трябва ли да нося нещо по-специално, за да не ми ги вземат?
Винаги нося лекарства, включително и антибиотик и никога не съм имала проблем.

# 78
Ако носиш лекарства в ръчния багаж, нямам предвид аспирин протект, за да се застраховаш си вземи и рецепти от GP за всеки случай.
Ние също имахме лекарства в куфарите, но нищо.

# 79
Ще ги нася в ръчния. Не мога да си позволя да бъде загубен куфар или да ги вземат. Животоспасяващи са.

# 80
А трябва ли да се носи бележка или самата кутийка на обикновени лекарства? Говоря за обезболяващи, противоалергични, против повръщане и тн, но и широкоспектърен антибиотик например. Мисля да взема всичко в ръчния багаж, дали ще е ок?

# 81
Много благодаря за мнението, mkalcheva. Аз покрай форума и добрите отзиви реших да запазя там и съм сигурна, че няма да бъдем разочаровани Simple Smile. А и това ни е първо ходене на Малдивите изобщо.
Ще споделя отзиви и снимки като се върнем Simple Smile

Ще останете доволни от Курамати , качеството на предлаганите услуги е повече от много добро .Днес при тръгването от острова имаше семейство от Германия които бяха за 11 път.
Здравейте! Чрез кой сайт резервирате този хотел? Набелязал съм го и аз покрай добрите отзиви в темите тук и се чудя къде мога да намеря по-изгодна оферта за почивка там. Засега съм разглеждала само ценовите оферти в сайта на хотела.

# 82
Здравейте от България ( за мое съжаление ) , полет който миналата година беше чуствително доста под 5 ч., сега беше около 5 ч и 45 мин , самолета летя над Азърбайджан .Първо съобщиха че това отклонение ще бъде около 1 , 30 мин ., но после навакса закъснението .

Elfea , аз няколко години ползвам travelisimo .bg , те работят не само TUI но и с другите големи туроператори .С тях съм пътувала до Сейшели , Мавриций , Филипини , Бали и най - често до Малдиви .

Някой попита за медикаменти , можете да носите в ръчният багаж нека да са в оргиналните опаковки ( не на блистери ) .
За инжекционните антикоагуланти е добре да си имате рецепта на латиница ( макар че до сега не искали ) и си пренасяте в ръчният багаж ( те искат по - студена температура ) .
Също на Курамати има 24 ч.лекарски кабинет и медикаменти ако нямате някое лекарство .
За Курамати не гледайте сайта на резорта , винаги цените им са високи .

Последна редакция: пт, 10 яну 2020, 15:07 от nkv_sz

# 83
И ние ползваме Травелисимо Варна

# 84
Пуснах запитване до травелисимо, да видя кагва оферта ще ми дадат. Доста "евтино" ми се видя, на фона на всичко, което прегледах последните седмици. Да видим.

# 85
Ще буквам Doha City Tour /2 часа и 45 мин/, който е QAR 75 - някой да е ходил за мнение?

# 86
Ще буквам Doha City Tour /2 часа и 45 мин/, който е QAR 75 - някой да е ходил за мнение?
Аз съм ходила. Викат те час предварително и организирано водят цялата група на border control. Докато всички минат минават към 45 мин и служител посреща на belt номер 5. Оттам на автобуса. Спира на 3-4 места- пред музея на ислямското изкуство за десетина минути за снимки, в един парк с  разни сгради и градинки за 20 мин, на Пърлпарк- лъскав квартал и мол( може и да не беше така името)пак за 20 мин и на пазара за час. Беше ми много лошо и не помня имена и неща, които ни говориха. Но даваха вода на корем, черпеха с бисквити, имаше интернет и климатизация в автобуса и става за убиване на времето, а и да видиш поне нещо.

# 87
mkalcheva, колко време ви е престоят и турът безплатен ли е?

# 88
mkalcheva, колко време ви е престоят и турът безплатен ли е?
Предния път ходихме на безплатния тур из Доха. Но този път решихме да пробваме с платения да сме сигурни, че ще уплътним времето близа 3 часа. Бухнахме Doha city tour за 20ч, а полетът до Мале е в 2.05 , т.е. 8 часа престой между двата полета и с този тур ще се получи добре, поне няма да сме на летището толкова време, а и нощна Доха е красива.

# 89
До колкото съм запозната това е един и същи тур. В началото беше безплатен, после, когато ние ходихме, платихме по 20 лв някъде на човек, след това цените се вдигнаха двойно.
Турът продължава 3 часа.

Общи условия

Активация на акаунт