Почивка на Малдивите /Тема 4/

• 59 920
  • 824
  •   1
Отговори
# 270
Аз исках Малдиви, но се отказах,  за Сейшелите от вас се отказах и вече незнам къде ще е почивката...

И двете места са прекрасни , защо се отказахте ?
В момента на Малдивите има коронавирус .Сейшели още не съобщават .
Сега не е добре да се пътува с дълъг полет .

В момента не е препоръчително да се пътува. Ще изчакам да се нормализира обстановката...и дано понатам да посетя Малдивите.

# 271

Това получих на имейла .

# 272
Да, и в Малдивите растат случаите, за момента с бавен темп, но при положение, че сега и беше топ сезон и колко народ от богатите Германия, Испания,Италия и Франция са били там....

# 273
# 274
Цитирам;
"‼️‼️‼️ Днес генералният директор на общественото здравеопазване нареди временна забрана за настаняване на всички туристи в къщи за гости и  хотели на Малдиви, като специална мярка за предотвратяване и ограничаване на огнището на COVID-19 на Малдивите.
Забраната влиза в сила в 18:00 часа този вторник.
Решението беше обявено от министъра на туризма Али Уахид по време на пресконференция този следобед."

# 275
Достъпни са цените, за тази дестинация понеже е сравнително близо до Китай, където е пика на коронавируса! Както ако погледните и о. Бали също са поносими цените.  За сравнение вижте Карибите ( другия край на света) там цените са си същите и не ги намалят, това е така понеже туристите не намалят както на Малдивите заради вируса.
НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ

# 276
Ти виждаш ли какво става в САЩ?
Какви туристи, какви 5 лева, те са над 14000 случая само за вчера, а за следващите дни не ми се мисли.

# 277
Курамати затвори няколко месеца .

# 278
Нашата почивка отпадна. Направо ми се плачеше, защото дълго време събирахме, чудихме се до последно и накрая се наканихме за тази година, но какво да се прави. С извънредното положение всичко замина.  Както и да е, още текат разправии за връщане на парите. Потресена съм от агенцията, с която бяхме и отношението ѝ в този момент. Засега ще премълча коя е,  ще съм търпелива и ще се надявам коректността да надделее.
Исках да ви попитам знаете ли, как стои въпросът с връщането на парите от авиокомпании?  Още не съм започнала разправията там... Пътувала съм само с автобус и това щеше да е първото ми пътуване със самолет, уви...
Също може ли да ми препоръчате хубава агенция, сигурно няма да е скоро, но искам да се разсея, следя с интерес темата и искам да съм оптимист...

# 279
И ние трябваше да летим на 30.04, но доколкото разбирам пари не се връщат- само ваучери за ползване до 1 година, както за настаняването, така и за самолетните билети.
Да сме здрави, пак ще пътуваме и дано е по-скоро .....

# 280
Нашата почивка отпадна. Направо ми се плачеше, защото дълго време събирахме, чудихме се до последно и накрая се наканихме за тази година, но какво да се прави. С извънредното положение всичко замина.  Както и да е, още текат разправии за връщане на парите. Потресена съм от агенцията, с която бяхме и отношението ѝ в този момент. Засега ще премълча коя е,  ще съм търпелива и ще се надявам коректността да надделее.
Исках да ви попитам знаете ли, как стои въпросът с връщането на парите от авиокомпании?  Още не съм започнала разправията там... Пътувала съм само с автобус и това щеше да е първото ми пътуване със самолет, уви...
Също може ли да ми препоръчате хубава агенция, сигурно няма да е скоро, но искам да се разсея, следя с интерес темата и искам да съм оптимист...

Аз щях да летя до Тенерифе , вместо пари за билети ще имам ваучер .

# 281

Аз щях да летя до Тенерифе , вместо пари за билети ще имам ваучер .

Да, аз сега се боря поне за ваучери, защото на нас и това не искат да ни дадат, на изчакване сме... ще видим.  Но да, да сме живи и здрави, ще има пътувания  в бъдеще...

# 282
Ако агенцията се позовава на форсмажор, за да ви отмени почивката - това я освобождава от отговорност за изпълнение да договорните отношения за времето, за което има форсмажор.
Не съм юрист, може да се посъветвате, но доколкото четох тълкувания (вече има из мрежата, потърсете) - след като форсмажорната ситуация отпадне, страните са длъжни да си изпълнят задълженията по договора (това може да се реши примерно с ваучер).
Също така ако по време на форсмажорната ситуация някоя от страните загуби интерес, има право да се откаже от договора (и мисля, че в този случай другата страна трябва да върне парите).
Самолетните билети от агенцията ли бяхте взели, или сами директно с авиокомпанията?

За инфо, ние имахме билети с Луфтханза до щатите, които си бяхме купили директно от сайта. Трябваше да летим на 15 Април. Обадиха се, че канселират полетите, като предлагаха пренасочване за друга дата, или връщане на парите. Аз избрах връщане на парите, но предупредиха да ги чакаме не по-рано от след 2 месеца...

# 283
Ако агенцията се позовава на форсмажор, за да ви отмени почивката - това я освобождава от отговорност за изпълнение да договорните отношения за времето, за което има форсмажор.
Не съм юрист, може да се посъветвате, но доколкото четох тълкувания (вече има из мрежата, потърсете) - след като форсмажорната ситуация отпадне, страните са длъжни да си изпълнят задълженията по договора (това може да се реши примерно с ваучер).
Също така ако по време на форсмажорната ситуация някоя от страните загуби интерес, има право да се откаже от договора (и мисля, че в този случай другата страна трябва да върне парите).
Самолетните билети от агенцията ли бяхте взели, или сами директно с авиокомпанията?

За инфо, ние имахме билети с Луфтханза до щатите, които си бяхме купили директно от сайта. Трябваше да летим на 15 Април. Обадиха се, че канселират полетите, като предлагаха пренасочване за друга дата, или връщане на парите. Аз избрах връщане на парите, но предупредиха да ги чакаме не по-рано от след 2 месеца...
Отделно ги взехме. Но там няма да имаме проблеми май. Успяхме да се свържем и ще ни върнат парите. Единствено с агенцията не може да се разберем...

# 284
А коя е авиокомпанията, която ви връща пари?

Общи условия

Активация на акаунт