Предизвикателство Рапунцел 2020

• 85 139
  • 1 473
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте!
Моята коса расте доста бързо, но е изключително тънка и рехава, да не кажа редичка 😁, включвам се при вас по-скоро за вдъхновение, да полагам повече грижа за нея.
Преди време ползвах основно проф. козметика, но не усетих никакъв положителен ефект. Сега ползвам само дрогерийни шампоан и балсам/маска и много рядко някакъв финиш. Мия през ден и единствената топлинна обработка, която ползвам е сешоар. Нещото, което най-много ме тормози са бързоомазняващите се корени.
Решила съм да подбиран по-внимателно продуктите, които купувам и да започна веднъж седмично да нанасям масла по дължините.
Много дълго стана май.
Тук е прясно измита и подстригана.
Ще съм благодарна на съвети, как да я направя по-здрава и плътна, ако изобщо е възможно второто.

Последна редакция: пн, 13 яну 2020, 12:19 от Мarchesa

# 211
Много хубава коса !:)

# 212
Марчеса много хубава коса, явно не се нуждае от по сериозната грижа на профи продукти. На снимката изглежда и здрава и плътна.
Боядисваш ли се ?

# 213
И на мен много ми харесва косата и не ми изглежда рядка Blush

# 214
Момичета, безкрайно ви благодаря за комплиментите!
Никога не съм намирала косата си за хубава, чак се върнах да погледна снимката още веднъж.
Casual, боядисвам се, при това от доооста, доста години.

# 215
Какво нещо сме понякога жените, все не се харесваме Wink
С каква боя се боядисваш ? ( изглежда като естествен цвета ти ) За коса третирана толкова дълго време, е учудващо че минаваш без специални терапии.

# 216
  • София
Днешната спа-процедура на косата - в корените втрих маслото на Икаров 4-5 мин, сресох косата 100 пъти наведена надолу, нанесох по дължината смес от бадемово масло, кокосово масло и SOS Repair 10in1. Престоях около 4 часа със затоплена глава. После направих пилинг с морска сол и останах още 10-15 мин със солта под найлона. Измих два пъти с мицеларен шампоан и сложих SOS-a като маска и балсам за още 5 мин. Така и не му свикнах на този продукт да го нанасям без изплакване - все ми лепне.
Не знам как да определя ефекта от това, защото са все същите продукти, които използвам вече 2-3 месеца. Скалпът го чувствам по-свеж, но по принцип нямам проблем с него или поне така си мисля.
Тази седмица ще обогатя асортимента от продукти, вече си набелязах няколко и ще споделя. Още не съм ходила на фризьор. Жал ми е да е подкастря и видимо няма нужда. Просто минаха почти 4 месеца от последното ходене.

# 217
През годините изпробвах различни бои, сега ползвам само Гарние, най-често 111. Някога естественият ми цвят беше тъмно пепелно рус, но след раждането доста побелях, а и ми се струва по-тъмна.
Проблемът с гъстотата повече личи отпред, където се и гледам 😁, а като бонус имам и голямо чело.

Единствено май не съм ползвала ДПШ, тези дни ще избера някакъв, да видя как ще ми се отрази на омазняването в корените, въпреки, че нямам натрупани продукти върху косъма, а като ви чета, той май е за това.

П.С.
Earth80, изпуснала съм май нещо. Защо 100 пъти я разресваш? За да се разнесе маслото ли?

# 218
Марчеса, казваш, че преди си използвала профи продукти. Пробвала ли си серията Денсифик на Керастаз. Те са точно за изтъняващи коси. В групата за профи козметика момичетата казват, че има много хубав ефект серията Simple Smile

# 219
Вчера за първи път пробвах ДПШ на Меди, като гел от алое е, хареса ми как мирише на нещо като билки (по-скоро ме дразнят силните миризми като Лалга), два пъти измих, след това сложих маска Епруваж и арганово олио Наши. Изненадата ми беше голяма, защото сякаш маската беше спряла да ми действа, а сега имам страхотен блясък и изглаждане. За съжаление вечерта беше студено и се наложи да сложа шапка, въпреки че е памучна. Днес не ми е толкова мазен скалпа, както след обикновен шампоан (в момента ползвам Стамиген на Напура на първо миене и бамбуковата серия на Алтерна), но не и толкова сух. Съжалявам само, че не ползвах ДПШ преди година - две, когато използвах сух шампоан и ми се появи косопад. И тъй като бях спряла за известно време маслените маски на скалпа, мисля сега да ги продължа, но не на всяко миене, много искам дълга коса, но по-важното е да е плътна и да расте здрава, без да се накъсва.

# 220
  • Варна
 Миенето с ДПШ буквално рестартира и косъма и скалпа.Тоя на Меди и детоксикира тъй,че усещанията са абсолютно нормални. Ползването му веднъж на две седмици е приемливо ако се наслагват много продукти по косъма и скалпа.

# 221
Миенето с ДПШ буквално рестартира и косъма и скалпа.Тоя на Меди и детоксикира тъй,че усещанията са абсолютно нормални. Ползването му веднъж на две седмици е приемливо ако се наслагват много продукти по косъма и скалпа.

На мазен скалп ще причини ли още по-бързо омазняване?
Какво стана с блога на Магнолия,щеше да го пуска преди доста време?

# 222
Марчеса, казваш, че преди си използвала профи продукти. Пробвала ли си серията Денсифик на Керастаз. Те са точно за изтъняващи коси. В групата за профи козметика момичетата казват, че има много хубав ефект серията Simple Smile
Viktoriai, ползвала съм я серията. Въпреки всеобщата еуфория и големите очаквания не ми се отрази добре. Изсуши ми дължините и косата я усещах, като мръсна още с изсъхването. Може би в този момент косата ми е имала нужда от нещо друго.
Поне от моя опит професионалната козметика за коса е пръскане на неприлично големи суми без някакъв сериозен резултат. Не отричам и че е възможно аз да не съм нацелила точно, от какво има нужда косата ми и проблемът да е в мен.

ДПШ на Меди, който хвалите, този ли е?

# 223
Определено продуктите трябва да се ползват по разл.начини(особено като нямаме знанията).Първият път след хидратиращият шампоан на Лакме сложих маска на Олиосета и косата ми..ами не стана както очаквах.Снощи мих пак със същия шампоан, но сложих хидратиращата маска на Епруваж(прочетох отново инфото какво се ползва след хидратиращ ш.), след като се събудих, косата ми е подредена, с готова прическа съм и е доста жива.Единствено съвсем краищата ги усещам малко сухи, но сложих олио😁

# 224
В този ред, някой който има опит с 2-минутния реконструктор на Афоджи може ли да ми каже след това слага ли балсам или разни спрей-олиа и т.н.? Също преди него слагате ли масла за преуош? Вчера го пробвах за пръв път, още ми е трудно да споделя мнение, просто измих с шампоан Афоджи за увредена коса и после сложих реконструктора. Със сигурност е хубав, но мисля че трябва още доста да го използвам за да има хубав ефект.

Общи условия

Активация на акаунт