Предизвикателство Рапунцел 2020

• 85 097
  • 1 473
  •   1
Отговори
# 495
Аз не съм фен на ветеринарните продукти, защото не са тествани за хора и протоколите на производство със сигурност не отговарят на тези за производство на козметика и лекарства за хора.
По абсолютно същата причина полудявам, като ми настояват че Гранофорин все още имало. Ами, не, няма, има "еквивалент" за животни, не мерси Simple Smile
Използването на масла и яйца е различно - това са продукти които така или иначе са на пазара за употреба и консумация от хора. Т.е. подлежат на нужния контрол за безопасност.

# 496
Конски шампоани не съм ползвала, с майка ми имаме еднакви коси, тя ползва и нямаше никакъв ефект.
Относно Керастаз, купувала съм някои от техните продукти и категорично мога да кажа, че не бяха “моите”. При толкова добри отзиви за тях мисля, че не съм попаднала на подходящите за моята коса, но честно, не ми се дават такива суми повече.
За салатата върху косата, надвих мързела си и ползвам масла заради опита ми със зехтина върху лицето и тялото. Никой крем, без значение от цената, не ми се отразява така  добре. Не го ползвам, като основна грижа, но когато го правя виждам моментален положителен ефект, особено през зимните месеци.

# 497
Aлфa-тoĸoфepил aцeтaтът e впиcaн в eвpoпeйcĸия cпиcъĸ нa aлepгeнни cъcтaвĸи в ĸoзмeтиĸaтa и дepмaтoлoзитe нecпиpнo пpeдyпpeждaвaт зa нeгo, ocoбeнo ĸoгaтo cтaвa дyмa зa виcoĸи ĸoнцeнтpaции ĸaтo тeзи нa Tpивитaминoл.

http://www.infarmaciq.com/trivitaminol/

Последиците са от т.нар. “конска козметика” са ужасяващи.

# 498
Аз не съм фен на ветеринарните продукти, защото не са тествани за хора и протоколите на производство със сигурност не отговарят на тези за производство на козметика и лекарства за хора.
По абсолютно същата причина полудявам, като ми настояват че Гранофорин все още имало. Ами, не, няма, има "еквивалент" за животни, не мерси Simple Smile
Използването на масла и яйца е различно - това са продукти които така или иначе са на пазара за употреба и консумация от хора. Т.е. подлежат на нужния контрол за безопасност.

Ооооо, гранофорин има! От "човешка аптека" и едва ли аптекар ще напише гранофорин на етикета, ако не е, просто ще си казват, че е еквивалент 🙄 Трудно го намирам но го има и преди дни се наложи да влезе в употреба отново. Колкото до конските шампоани, не се знае до колко конски са.... Честно казано повече се ползват от хора 😂 и май само "конското" е в рекламата е за коне 😂 Деемокан съм ползвала, 6 месеца всяка седмица. Порасна ми мкого косата, сгъсти се и..... Се накъдти-наруши структурата на косъма, стана по-дебел и по-труден за обработка с преса и сешоар. А бе, за всеки влак си има пътници Wink на едни керастас действат, на други "конски" шампоан

# 499
Навивам се за серията за блондинки от последния коментар хаха. Но акква е разликата за тази с матиране. И подкрепям, без кардинални заявления. Не че ползвам много масла или тривитаминол, но защо да не. Личен избор...

# 500
Не знам дали тези които отричат Тривитаминола са се интересували от състава му.И как решихте че са конски,овчи и т.н. Как можете да си слагате витамин Е и А по лицата и косите,да приемате D3 на таблетки,а Тривитаминол не,защото бил конски.Ами смешно е.Това е съставът
Vitamin A palmitate – 1500000 IU/100 ml; Витамин А
Cholecalciferol – 2000000 IU/100 ml; Витамин D3
Alpha Tocopheryl Acetate – 1.0 g/100 ml Витамин Е
Единстевото конско нещо тук са количествата,но на 100ml.! Аз вземам 20000 IU Витамин D3 вътрешно на седмица и не съм станала кон още Grinning
Всеки има право на избор,и аз съм го ползвала навремето и пак бих го купила

# 501
Да-това са си витамини А Д и Е главно. Просто се ползва за козината на конете. И оттам се е наложило името. Иначе е чисти витамини на мен протто много зле ми се отразиха.

# 502
Не знам дали тези които отричат Тривитаминола са се интересували от състава му.И как решихте че са конски,овчи и т.н. Как можете да си слагате витамин Е и А по лицата и косите,да приемате D3 на таблетки,а Тривитаминол не,защото бил конски.Ами смешно е.Това е съставът
Vitamin A palmitate – 1500000 IU/100 ml; Витамин А
Cholecalciferol – 2000000 IU/100 ml; Витамин D3
Alpha Tocopheryl Acetate – 1.0 g/100 ml Витамин Е
Единстевото конско нещо тук са количествата,но на 100ml.! Аз вземам 20000 IU Витамин D3 вътрешно на седмица и не съм станала кон още Grinning
Всеки има право на избор,и аз съм го ползвала навремето и пак бих го купила

Погледнете внимателно състава!!! Още веднъж!!!
При тези дози, кога за последно си направихте хормонални изследвания? Никой не твърди, че ще станете “кон” от тривитаминол! Както и никой не се е сдобил с грива от него.
Добре е всеки да прави информиран избор.

# 503
Lavandula, аз ползвам тривитаминол периодично от доста години, както и периодично си правя хормонални изследвания и никакъв проблем не съм имала никога... Горепосочените от Ванеса дози са за 100 мл. Очевидно никой не си излива 100 мл олио на главата. Тривитаминола се смесва няколко капки с друго базово масло, колкото да обогати с витамини, които иначе трудно се набавят със "скъпата козметика", която да не говориме колко е богата на химия, която далеч не е по-безвредна от състава на тривитаминола.
Така че нека наистина гледаме реално на нещата. Всеки си решава какво да ползва и какво не, но малко изопачавате вредата от тривитаминола, все едно пилешкото блъскано с хормони, което ядем не е фактор за хормоналните проблеми, ама не, от маската с тривитаминол ще е.... Smile Smile

# 504
  • София
Дами, нека да не превръщаме темата в разправии. Всички сме достатъчно интелигентни да прочетем и проучим кой продукт какъв е, а тук просто да споделяме ефекта и то според типа коса. Очевидно, че и от скъпата козметика не всички са доволни просто, защото не е тяхната.
Като повечето неща в живота "отровата е в дозата". Поне по това, което аз прочетох за този конски шампоан (не съм ползвала) концентрацията действително е такава, че може и да навреди, ако не се внимава.

# 505
Lavandula,витамините са ми предписани от лекар и изследвания си правя два пъти в годината,последно преди две седмици.Както и да е.
Идеята на поста ми беше във връзка с темата. Въпросните продукти помагат,за растеж,сгъстяват косата и удебеляват косъма. Пробвано. Утре чакам и Дермокана ми да дойде също и спрей за гланц (също конски).Съставът е в пъти по-натурален от някои марки профи козметика,цената няма да я коментирам...

# 506
Искрено се надявам, че ако някой се “върже” на чудодейното действие, ще потърси информация преди да се “опари”. Убедена съм, че няма лекар, който би препоръчал тривитаминол! Няма как лекар да е “предписал” тривитаминол 😂😂😂 Освен ако не е ветеринар и не е прегледал кон 😉

Lavandula,витамините са ми предписани от лекар и изследвания си правя два пъти в годината,последно преди две седмици.Както и да е.
Идеята на поста ми беше във връзка с темата. Въпросните продукти помагат,за растеж,сгъстяват косата и удебеляват косъма. Пробвано. Утре чакам и Дермокана ми да дойде също и спрей за гланц (също конски).Съставът е в пъти по-натурален от някои марки профи козметика,цената няма да я коментирам...

# 507
Аз съм напълно съгласна със VanessaDE  в крайна сметка тук сме да обменим опит  и да коментираме използвани продукти...престанете с тази ирония...

# 508
То стана тема за разправии и налагане на собственото ни мнение за единственото „вярно” , вместо за споделяне на опит. Нека се примирим, че всеки ползва каквото му харесва и вижда, че му се отразява добре.

# 509
Все пак това е предизвикателство за растеж на косата, та дами мажете се с каквото ви е кеф, ако ще и амониева силитра да си слагате в корените, важното е косата да е здрава и да расте и да сте доволни Simple Smile

П.С. скоро май ще направи 1 месец темата, та ще трябва да се разпишем с нови снимки!
Аз лично си меря със сантиметър няколко кичура, за да не се заблуждавам по снимките и си записвам.

Общи условия

Активация на акаунт