Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 3 ян. 2020, 23:29 ч.

За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 26 675
  • 737
  •   1
Отговори
  • Мнения: 7 443
Заповядайте в новата тема   Flowers RoseFlowers TulipFlowers WatermelonFlowers StrawberryFlowers PeachFlowers PearFlowers PineappleFlowers BouquetFlowers CornFlowers ChiliFlowers AppleFlowers Eggplant Flowers Cherries

ЗА БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА ТЕЗИ, КОИТО НЕЩО ГИ ВЪЛНУВА, НО НЕ ИСКАТ НОВА ТЕМА - част 129
 
Следпразнично Simple Smile
"В ХЛАДИЛНИКЪТ МИ ЦАРИ ПЪЛНА ЛИПСА НА ПРОДУКТОВО ПОЗИЦИОНИРАНЕ"
За много години! Живи и здрави да сте Вие и вашите семейства!

 

Старата тема, ако някой е забравил нещо там  https://www.bg-mamma.com/?topic=1157923.735

# 1
  • София
  • Мнения: 9 001
Записах се ! За много години !

# 2
  • Мнения: 3 428
Благодаря за новата тема!🌹
В предната тема имаше въпрос за крем пита. Преди много години беше хит сред колежките. Рецептата е като посочената. Интересно ще ми е да видя рецептата и със сметана в крема.

# 3
  • Мнения: 13 842
Да и с ром.
На Марчева рецептата за пуйката - добре се изпече. Рецептата е ок. Бройлер. Никакъв вкус. Като сравня с домашните, вече няма да повторя с купешки пуйки.
Понеже не искаме да ядем остатъка, направих една следновогодишна салата.

# 4
  • София
  • Мнения: 5 161
Знаете ли как се прави най-бързата и мързелива бисквитена торта?

Отговора по-късно в рубриката “Ай кажи, стига си се праил на интересен“. Grinning

# 5
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
  • Мнения: 1 479
На вниманието на staliq
Здравейте, търся рецептата на крем питата от снимката. Правех я преди години, но съм я забравила вече. Помня, че корите се печаха и начупваха, ама нататък... мрак.

staliq -   погледни рецептата на Кремена

https://www.cookwithasmile.com/%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B0-%D … 0%B5%D0%BE%D0%BD/

# 6
  • Мнения: 875
Знаете ли как се прави най-бързата и мързелива бисквитена торта?

Отговора по-късно в рубриката “Ай кажи, стига си се праил на интересен“. Grinning

Бисквитена торта с крем и шоколад

https://po-krasivi.net/48366/biskvitena-torta-s-krem-i-shokolad.html

Хем, бърза и многооооо вкусна.....

# 7
  • Мнения: 341

tutulina, благодаря. Ще я пробвам и тази. Иначе навремето я правех с обикновени кори, както в линка на bilqna_69:
Скрит текст:
и снощи я направих така, но без белтък отгоре и с този крем:
Бързах, така че запекох корите на тефлонов тиган и цялото приготвяне ми отне около 20-тина минути. Хубава стана, но не е като тази, която правех преди, заради крема:
Скрит текст:
Бях взела рецептата от един хотел преди много години и крема беше със сметана, ром, яйца и пудинг май и беше уникално вкусен. Мислех, че е стандартна рецепта, но явно си е било тяхна импровизация.
Така че сега се оглеждам за подобен крем, защото старите ми рецепти умряха в един изпържен от светкавица хард.

# 8
  • Мнения: 2 911
Имам далечен спомен, че майка ми правеше навремето баварски крем, като смесваше варен крем със заквасена сметана и му слагаше желатин. Друг вариант, според мен е да смесиш варен крем с маскарпоне, без да добавяш масло, разбира се.

# 9
  • София
  • Мнения: 1 250
Момичета, може ли да се сложи фондан върху бисквитена торта? Няма ли да се разтопи фонданът като не е сложен върху маслен крем?
Може ли насоки как да стане?

# 10
  • Мнения: 7 443
Само ако отгоре крема ти е маслен.
 иначе ще размекне фондана

# 11
  • София
  • Мнения: 1 250
Благодаря пеп-4о, а ако изчакам последния слой крем да изстине и сложа малко маслен крем, дали ще се получи?

# 12
  • sf
  • Мнения: 6 480
Установих, че фурната ми се е развалила и трябва да направя чушките с ориз в тенджера. Някаква уловка?

# 13
  • на Земята
  • Мнения: 238
По рецепта.....На слаб огън разбийте 4 яйца със захарта, да се сгъсти до толкова, че да пада на ленти.....Това е крем за торта, на водна баня ли трябва да се случи това?
Благодаря!

# 14
  • под тепетата
  • Мнения: 3 777
donsi,слагам ги прави, до половината заливам с вода, малко сол и мазнина. Похлупвам с чинийка и варя на слаб огън до готовност. После , ако искаш , може да направиш сос с бульона.

Общи условия

Активация на акаунт